A jegybankelnök fia okosirodát fog tervezni ebből a sok pénzből a bútorgyárában, aminek nyeresége a korábbi tulajdonos alatt még 110 millió forint volt.

Matolcsy Ádám 2015-ben szerezte meg egy nagybátyja bankjától kapott hitelből a Balaton Bútorgyárat, most pedig 498 millió forint támogatást kap rá az EU Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának (Vekop) keretéből – írja a Magyar Nemzet alapján a 444.hu. A cégnek minden bizonnyal nagy szüksége van a pénzre, az előző tulajdonosok idején még 110 millió forintos nyeresége volt, tavaly viszont már csak 226 ezer forint.

Brüsszel félmilliárdot fizet Matolcsy Ádám bútorgyárának

Matolcsy Ádám a gyárat Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankjának finanszírozásával vásárolta meg annak idején (azóta pedig már az Origó hírportált is bekebelezte, bár ahogy a Magyar Időknek akkoriban nyilatkozta, azt "élete eddigi munkájából" fizette). 

Okosiroda okosba'

Most az Okosiroda a jövő generációi számára című projektre nyert pénzt az EU-tól, amivel egy "kísérleti mintairodát" fognak tervezni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködve. Ez a projekt-összefoglaló szerint az "Y generáció irodahasználati szokásaira, az ott végzendő munka- és egyéb tevékenységek, ergonómiai, pszichológiai és funkcionális igényeire keres válaszokat", amelyek minden bizonnyal fontos felvetések akkor is, ha – saját bevallásuk szerint – ezek jelentősége "közvetlenül még nem érezhető".

Fotó és címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze...a sittre gyárt felújított priccseket a faterjának !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Horizont: Pedig egyszerű, mint a faék. Brüsszel, ott a távolban olyasmit is felvetett, hogy esetleg értelmes beruházásokra költse az ország a pénzét és mások is kaphassanak a brüsszeli pénzből. Na e-miatt kell megállítani Brüsszelt. Mégis mit gondolnak, hogy valamilyen idegen még jövedelmező, mindeki hasznára működő valamit és olcsón csinál meg.
quadrocopter
Ezért kéne megállítani Brüsszelt, gecik?
Desischado
Na, mi van, most nem rossz az Unió, amikor kitömi a feneketlen zsebeteket? Na, erre vartyogjatok!
kukac50
ÜZENJÜK MEG BRÜSSZELNEK,HOGY ŐK IS MEGÉRTSÉK!
NEM KÉRÜNK PÉNZT BANKÁROK ROKONAINAK BARÁTAINAK CSEMETÉINEK!
NEM KÉRÜNK PÉNZT MÉSZÁROS CÉGEINEK GYEREKEINEK TÁMOGATÁSÁRA!
NEM KÉRÜNK ORBÁN GARANCSI VAJNA HABONY ROKONSÁG BARÁTI TÁRSASÁG CÉGEINEK TÁMOGATÁSÁRA SZÁNT PÉNZEKBŐL!
A FIDESZ JÓL TELJESÍT A LOPÁSBAN,EZÉRT NEM AKARJA,HOGY VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG LEGYEN KÖZÖS AZ UNÓ TERÜLETÉN.
BRÜSSZEL REMÉLEM ÉRTI!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/matolcsyk.jpg
Nem elég, hogy ezt a népet a saját pénzén nézik hülyének a nyakán taposó hatalmasok, de már kapaszkodik a következő generáció is vadul. Nem tudom, hogy ha majd egyszer tényleg összedől ez a NER-nek csúfolt konstrukció, mi lesz ezekkel az őseik korruptságából várat építő ifjú titánokból, de pillanatnyilag nem kicsit elkeserítő, hogy a fideszes polgári-nemzeti-keresztény tőkésosztály kizárólag a fennálló rezsim semmihez nem értő, eszelős, az elmeháborral időnként meglehetősen közeli kapcsolatot ápoló, de legalább véresen korrupt politikai pszeudo-elit hasonló képességű ivadékaival képes betöltetni olyan pozíciókat, ahol azoknak semmi keresnivalójuk nem lehetne. Az értelem, a szakma menekül a Fidesz közeléből, maradnak a közveszélyes Matolcsy "Áldottbékésádventetkívánó" Györgyök fiai. Ebben meg az a legborzasztóbb, hogy még az is simán kiderülhet: nem a szerelembe zuhant Matolcsy volt a pöcegödör sötét legalja.
mackoka46
Bizonyára ez is elveszti közpénz jellegét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.