Vagyis az történt, ami várható volt: a Fővárosi Közgyűlés a várva várt, mai ülésén megerősítette korábbi, a gát part menti nyomvonaláról szóló döntését. Hogy Tarlós beígért egy népszavazást? Az már fel sem merült.

A testület nem támogatta a Lányi András író, filozófus által készített, a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmére vonatkozó, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és kimondta azt is, hogy változatlanul fenntartja a korábbi, a part menti nyomvonalat támogató határozatát.

Kétharmados többséggel utasították el

A Lányi-féle javaslatot 9 igen és 19 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett utasították el. A képviselők 19 igen vokssal, 9 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett döntöttek arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés változatlanul fenntartja az április 5-i határozatát, amelyben kimondta, hogy "a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény a Duna-part menti nyomvonalon, továbbá a Barát-patak és az Aranyhegyi-patak mentén kerüljön megvalósításra".

Közgyűlés: továbbra is a Római-part letarolása a cél

A közgyűlési teremben jelen voltak a part menti változatot támogató és az azt ellenző civilek, akik molinókon és magasba tartott táblákon fejezték ki véleményüket.

Népszavazás?

Bár Tarlós István korábban megemlítette, hogy népszavazással dönthetnek majd az érintettek a kérdésben, ezt a nyilatkozatát később letagadta, majd annyit finomított a dolgon, hogy ha felmerül a Közgyűlés előtt, nem fogja megvétózni a lehetőségét. Ehhez képest a kérdésnek a mai ülésen nem sikerült még csak "felmerülnie" sem.

Fotó: MTI / Mohai Gábor

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
A fidesz maffia ismét keresztül vitte az akaratát. A csuti disznó "kötélbarátja" megnyugodhat, az ártéren általa épített luxus ingatlanokat nem fenyegeti értékcsökkenés... mindenki más meg le van sz@rva!
justhpeter
A Tarlós-féle áldemokrácia bemutatkozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.