Az ellenfeleket, a Rivákat a hajók Ferrarijának tartják.

A 2017-es Cannes Yachting Festival Concours d’Élégance versenyét egy 1954-ben, Karsai Béla gyártotta magyar motorcsónak nyerte! A fesztivál Európa legnagyobb vízi hajókiállítása és az egyik legfontosabb hajós esemény a világon. A hajógyárak ekkor mutatják be legújabb termékeiket.

A magyar hajó duplán tarolt: megnyerte az 1980 előtt gyártott hajók kategóriájának első díját és a zsűri kedvencének járó elismerést is.

Saját tervezésű magyar motorcsónak nyomta le a luxushajókat!

Ezzel a képpel nevezte a hajót Bálint András a versenyre (Fotók és nyitókép: Bálint András)

A hajót Karsai Béla építette 1954-ben, mahagóni és okumé fából. A szerkezete, bordázata borovi fenyő és kőris. Hossza 4,25 méter, három személyes. Kizárólag fából épült, menetkész súlya: 220kg.

Saját tervezésű magyar motorcsónak nyomta le a luxushajókat!

Így nézett ki lakkozás után a Karsai nevű hajó

A hajó tulajdonosa, Bálint András a hajozas.hu-nak nyilatkozott a győzelem után.

- 2010-ben vásároltam meg a hajót Surányból, majd ezt követte egy hosszabb, közel 3 éves sajátkezű felújítás. Ezalatt új, egyedi műszerezést, kábelezést, újraöntött és krómozott bronz kikötőbikákat kapott a hajó.

Saját tervezésű magyar motorcsónak nyomta le a luxushajókat!

Egyedi, 23 literes tankot kapott a hajó

Szerkezeti megerősítés után terveztem bele egy beépített alumínium tankot, átgondoltam a teljes belső térkihasználást, külső megjelenését, a használt színeket. A hajó ezután egy új, 20 lóerős önindítós motorral lett ismét lajstromba véve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.