A Medián felmérése szerint huszonöt éves mélyponton van az MSZP támogatottsága a biztos szavazók körében, míg a Fidesz és az LMP erősödött.

Medián: harmatgyenge az MSZP, erősödött a Fidesz és az LMP
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet szeptember 15. és 20. között végzett reprezentatív felmérésének eredményeit a hvg.hu közölte szerdán.

A felmérés szerint huszonöt év óta most először fordul elő, hogy

az MSZP a biztos szavazók körében nem éri el a 10 százalékot: 9 százalékon áll, a teljes népesség körében pedig 7 százalékon.

Eközben a Fidesz a júniusi felmérés óta érdemben növelte támogatottságát: a teljes népesség 36 százalékát, a biztos szavazóknak pedig az 55 százalékát tudhatja maga mögött.

Míg a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott – most 12 százalékon áll –, addig a választani tudó és a szavazáson részvételüket biztosra ígérők körében – szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt – 21-ről 16 százalékra esett.

10 százalék alatt az LMP és a DK

Az LMP növelni tudta táborát: a választani tudó biztos szavazók között 7 százaléka van – a teljes népesség körében pedig 5 százalék. Ezzel szemben a DK gyengült: míg az utóbbi években a párt támogatottsága a teljes népességben többször elérte a 6 százalékot, jelenleg csak 3 százalékon áll – a biztos szavazóknál pedig 5 százalékon.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint bár 4 százalékpontot emelkedett, csak 52 százalékon áll azok aránya, akik biztosnak gondolják, hogy egy közeljövőben tartandó parlamenti választáson részt vennének.

Az Orbán-kormány eddigi teljesítményét a válaszadók 46 százaléka jónak értékelte. Ennél valamivel kevesebben (43 százaléknyian) szeretnék, ha a következő választások után a mostani kormány maradna hatalmon. A válaszadók 49 százaléka kormányváltást szeretne, ám 52 százalék a közepesnél kevesebb esélyt lát az ellenzék győzelmére – írták.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
mszp. Botka előre az 5 % ért hogy bejussatok a langymeleg hodályba !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Horizont: ATV egyenes beszéd, Rónai Egonnál volt Tarjányi Péter. Sokat tisztult a kép. Legalábbis számomra.
Jól emlékeztem én, hogy Lattmann volt az A terv nem a B. Biztos hozza már a videót!
bencemacska
@Horizont: ma, 20:54
Én már tegnap összekombináltam őket, anélkül, hogy tudtam volna valamit.
Hogy miért nem a lottón vagyok ilyen jó tippelő? Mennyivel hasznosabb lenne!-:))))
simmering73
Na melyik ebben a címben a kakukktojás? Hát persze, hogy az erősödő fidesz.
3dwhite
Azt akkoràt koppannak hogy öröm lesz nézni, mszp gyenge, blöff.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.