A kormány az atv.hu-hoz kiszivárgott hírek szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra, hogy minden iskolában legyen zongora. A zongora-terv az iskolák számára ingyenes és önkéntes lenne. Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra a kormány, hogy minden iskolában legyen zongora vagy pianínó – lehetőleg még a választások előtt. A zongora-programot „a Kodály-évhez kapcsolódva, Kocsis Zoltán inspirációjára” valósítanák meg Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar volt főzeneigazgatója az egyik utolsó interjújában tett említést arról, hogy indokolt lenne, hogy minden magyarországi iskolában legyen zongora. - A zongora-terv nem lenne kötelező, az iskolák maguk dönthetnék el, akarják a zongorát vagy sem – mondták munkatársunknak annak kapcsán, hogy Balog Zoltán EMMI-miniszter nemrégiben egy konferencián a mindennapos éneklés fontosságáról beszélt, hangsúlyozva: a mindennapos éneklés nem jelent mindennapi kötelező...

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
buli van, már ebben az iparágban is családi szálak vannak???
Manhattan
@durbincs: Tudod, kell a zene a fogamzás elősegítéséhez... ))
silber13
A gyenge minőségű zongorákkal lehet sikeresen megutáltatni a gyerekkel a hangszert és a zenét is, kiváltképp, ha a zongoratanár is olyan!!
silber13
@adrenalink: A Bogányi -féle zongora koppintás a csúti botfülű egyik kastélyába valócsipketeríővel letakava, "használaton kívül "táblával ellátva, nem holmi oskolába.
silber13
@durbincs: Rossz helyen szólt maga suttyó paraszt! Mars a társai közé a disznóólba! Ott a helye!
Nessy
Biztos akad a KDNP soraiban olyan politikus, aki az ötvenes évek elején járt általánosba. Ott sikeresen volt megoldva a napi éneklés.
Minden első óra kezdetén, és az utolsó óra végén énekeltünk.
Reggel lehetőleg a Szulikó c, dalt, mely Sztalin et, kedves dala volt, és szép hosszú szöveg, lassú melódia. Minden versszakot elénekeltünk, különösen matek óra előtt. Délben már csak egy rövid, Lenin elvtársról szóló dal volt a kedvencünk.
Még zongora sem kellett hozzá!
Apropó! Egy zongora a suliban. Mit kezdenek vele? Hova teszik, ki játszhat rajta?
silber13
@Manhattan: Felesleges ennek a bunkónak magyarázni,mert olyan hülye,hogy a bigottot összekeveri a fagottal,báregyikről sincs halvány lila gőze sem!:-)) Ja, meg a perverzet a traverzzel kutyulja!
silber13
@Nessy: Jajj ne kegél mán ilyen! Hova teszik? Hát aszertárba,ha van olyan, valamivel letkarják és annyi! Éneklésre meg bőven elég egy A-síp, vagy egy hogy megszólaljon a vo humana.
silber13
@durbincs: Magáról beszél vén homokos szajkó származék?:-))) Jellegzetes " homo unius libri"!:-))))))
Nessy
@silber13: Erre akartam felhívni az EMMI figyelmét. :-))
Különösen "szépen szóltak" a dalok, mikor a társaság fele mutált! Az össze egér elmenekült, még a környékről is!
silber13
@Nessy: Ismerős a dolog, én is fiúosztályba jártam, és énekelni kellett, dacára a mutálásnak. Na,olyan szépen vonyítottunk, hogy még Schönberg vagy Penderetzki is csettinett volna a hallatán!,
silber13
@durbincs: Eyébként, aki nem ismeri fel az " egri csillagokat " és fingja nincs Arany János " V. László " balladájának első sorairól, az itt ne ugasson irodalomról éa könyvekről, Érti, maga elmebeteg analfabéta?:-)))))
quadrocopter
@durbincs: Tanulatlan barom vagy, csicska, mikor takarodsz vissza Romanuescuba?
Nessy
@silber13: Mi lányok voltunk, úgy hogy mi visítottunk, vagy basszust énekeltünk, mikor mit. :-))
Nessy
@papa.49: mert akkori pártunk és kormányunk, élén Rákosi pajtással így írta elő.
Akkoriban is sok marha akadt a minisztériumokban! Aztán ehhez még hozzájárult egy jó elvtárs igazgató.
papa.49
@Nessy: Téged értelek, nekünk is kellett énekelni, bár én előadtam magam igen hangosan, és kurva falsan, na többé nem kellett danásznom az osztállyal ...
A mineket a zongora utánzatokra értem ...
Nessy
@papa.49: Értem. Bocsi! Na, ez is egy értelmetlen beruházás lesz, mint annyi más!
Nekem az énekkartól sikerült így megszabadulnom. Ma sincs se hangom,se hallásom. A ritmust meg annyira tiszteltem, hogy tánc közben sem léptem rá! ( Ez Életempárjának volt a megállapítása)
namihami
Vajon melyik rokonnak, családtagnak vagy barátnak van tervben egy zongoragyár alapítása?
Csak nem a Lölő áll megint a startvonalon?
division
Akkor már inkább legyen szólógitár, az az igazi hangszer.
silber13
@division: Igazad lehet, de nem mindegy milyen márkát favorizálsz. Részemről maradok a Fender Stratocastél egy 100-as Marshall erőlködövel ésl ádával. Esetleg jöhet a Gibson,vagy a Cort! De ámelyik csak értő kezekben!
silber13
@durbincs: Egyébként, aki nem ismeri fel az " egri csillagokat " és fingja nincs Arany János " V. László " balladájának első sorairól, az itt ne ugasson irodalomról éa könyvekről, Érti, maga elmebeteg analfabéta?:-)))))
silber13
@nyanya001: Pénzlenyúlás volt az egész. Drága áregy műanyag kaszniért, aminek a lényeges része külföldi gyártmány ( klaviatúra mechanizmusa)
dr. prédikátor
@durbincs: te faszfej! terajtad kellene elzongorázni a himnszt!!! Milyen szépen vonyítanál ,hol mélyen hol magasan!!!Agynélküli pöcegödör!!!
Ludmilla
az általános iskolai "sokoldalú" tanárnak volt hegedűje.A "Rózsi,Rózsi,mi bajod"-on kívűl semmit nem tudott elnyektetni,megúntuk,a zsíros deszka csodát tett,többet nem szólt a hegeda...zongora nélkül is jókat lehet dalolni,more
Clavigo
Cimbalom,,ceglédi kanna,,,,két kanál,,,,,,,,,,A felcsuti Réti Néger,,,,,,a csicska páter majd énekel hozzá...valami nemzetit...Idióták!!!
Clavigo
@durbincs: Mi van láp móc ?? Egyedül érzed magadat ?? Van két kezed,,tedd magad boldoggá,,,Te @nyád majma ...!
dr. prédikátor
@durbincs: te hülyébb vagy mint egy zongoraláb, büdösbogár poloska!!!
Clavigo
@durbincs: Megint meguntak otthon,,,Seggarc ? A szamarad más kanca után nézett ??
namihami
@division: @silber13: Azért egy jó Pearl vagy Ludwig dobszerelést se kell kidobni az ablakon.
Azzal is el lehet tölteni az időt. Esetleg egy nívós Yamaha szintetizátor, mellette egy Moog.
Clavigo
@namihami: ...és a Hammond-ot se felejtsük el...
namihami
@Clavigo: Oké, alakul a jam-session. Bassz- és ritmusgitárosok--lehet jelentkezni.
Én kérem az '50-es, '60-as és '70-es éveket.
Jaj, a fúvosokat majdnem elfelejtettem. Azok is kellenek.
Clavigo
@namihami: Húha...:) :) Miles D. ?? David Sanborn.,,és így tovább...:) :) :) Mehet a jam-session..:) :) :) :)
silber13
@namihami: OK! Egy Roland VP 770 azért elférne.
silber13
@namihami: Eseleg a Selmerekkel felszerelt fúósok...!
namihami
@silber13: Ne fájdítsuk egymás szivét. Ezt a nívót éjfélig lehetne sorolni.
Pl. Dave Brubeck. De lehetne Weather Report is. És az énekes nélküli gitárzenekarok se merüljenek feledésbe. Tornados, Ventures, Shadows, hogy csak néhány kerüljön szóba.
silber13
@namihami: Jajj a Brubeck... a Rongyos keringő, a török rondóü, vagy a Take five...
A gitár bandák közül azért meg lehet még említeni a Spotnick együttet is.
silber13
@dr. prédikátor: Lehetőleg egy zongora lábbal!
namihami
@silber13: Soroljuk ezeket a neveket és fáj a szivem (gondolom a Tied is), hogy a mai zenészek és zenekarok közül 30-40 év múlva lesz-e 5 olyan, akiket hasonlóan fognak az akkoriak itt a neten emlegetni.
Hallgatom (még leírni is rossz) ezeket a mai, általam csak egynyári sztároknak nevezett ""valamiket"" és azon jár az eszem, hogy lesz-e köztük olyan, akiknek a cuccait így emlegetheti majd az akkori zenebuzi?
És hol lesz egyúj Beatles vagy Jethro Tull? Hogy ne egyféle stílus kerüljön szóba?
Hol lesznek a Robert Frippek, a Miles Daviesek vagy az a német szaxofonos testvérpár, amelyik közül az egyik motorbalesetben halt meg (nem jut eszembe a neve).
silber13
@namihami: És hol van már a legendás trió, az ELP.. Már csak egyikük él.
karma1
@namihami: Ha abbol indulok ki, hogy a kancsalpenzszoro tetunek a fia egy butorgyarra kapott most felmilliard foriontot az Uniotol - attol a halodo, mocskos Soros-berenc bandatol! -, akkor csak ossze kell kapcsolni a(z) (kellemest a hasznossal) egyik dolgot a masikkal: annakidejen a Kadar rendszerben a Szegedi Ladagyar csinalta a hangszereket.
Namarmost ennek a kis kocsog eltolcsy adamnak a balatoni butorgyara allithatja elo, az allam meg fizet erte, busasan (mert az iskolak nem fognak tudni fizetni erte)
De az rejtely, hogy ki fog ezen a rengeteg zongoran jatszani??? Mert ehhez tanarak is kellenek am, nemcsak a szamarindulot jatszo gyerekek...
namihami
@karma1: És azok a tanárok mit fognak tanítani?
Mert egy 8-10-12 éves gyereket nem hiszem, hogy Chopinnal vagy Liszttel leültet a zongora mögé.
@silber13: Sajnos nem csak az életkor, de az akkori életstílus is viszi ezeket az embereket.
A szivem szakad, hogy a Beatlesemből már csak ketten élnek. És, hát legyünk őszinték, a Ringo, mint zenész, nem sok vizet zavar. Igaz, a McCartney a mai napig aktív, de egy koncerten még mindig más a tömeg reakciója, ha Beatlest vagy Beatles utánit nyomat.
A nyáron Almádiban hallgathattam egy emlékzenekart. A megszűnésük után 50 évvel is összeverődött a tömeg.
Qqberci
@silber13: Arról nem volt szó, hogy zongoratanár is lesz...
Eladott Ország
Erkölcsi és mindenféle értelemben turulmagasan szárnyaló, Rogán Tonyóval és Farkas Flórival megtámasztott szentéletű kormányunk Európában úgy magasodik ki, mint egy égre törő obeliszk. Azt mondja a küldetéstudatos, hogy mi magyarok bátrak és okosak vagyunk. A földrajzi fekvésünk miatt 30 évente mi kerülünk a történelem fősodrába. Ez a program is olyan lesz, mint a híd a picsába.
index.hu/belfold/2017/05/31/csodazongora_zengafons_kft_veszteseg/
Tavaly 0 forint árbevétele volt a magyar csodazongorát gyártó Zengafons Kft.-nek
Qqberci
@Nessy: "Mit kezdenek vele? Hova teszik, ki játszhat rajta?"

A zongora tetején kiválóan lehet ultizni. A seregben próbáltuk (felnyitni nem volt szabad)...
Nessy
@Qqberci: Régen mondták: az úri közönség a zongorába hány.
Valamikor az óvónő képzőben furulyázni tanultak, a tanító képzőbe hegedűlni, zongorázni.
A fiaméknak volt egy jó fej tanáruk a gimiben, aki a szünetben néha leült a harmóniumhoz, és remek jazz számokat játszott.
Bár zongorázni nem tanult meg a gyermek, de azóta is jazz rajongó.
Viszont furulyázni igen, még az oviban.
dr. prédikátor
@silber13: De hol marad a nádi hegedű, a síp meg a dob???
silber13
@Nessy: A furulya működési elve megyegyezik az orgona ajaksípjainak működésével, míg a másik fajta orgonasíp,a nyelvsíp leginkább a papírtrombiták működésével egyezik meg
silber13
@Eladott Ország: Csodálod? Ilyen istentől és földi valóságtól elrugaszkodott zongora árat még nem látott senki. Nem normálisak. És ellenpéldaként érdemes megnézni a mostani slágerzongora, a Fazioki F-308 árát,ami 45 milla forintban!
division
@silber13: Egyik kedvenc zenészem, Yngwie J.Malmsteen is Fender Stratocaster-en játszik, de mint minden hangszer ez sem szólalna meg bárki kezében. Elképzeltem ahogy egy 10 éves gyerek kézbe veszi először:-))
Ludmilla
Durbincs, te olvastad Molnár Ferenc,ne Caramel művét?Nem lácccik,hahaha
kokopelli
@silber13: ..minden suliban egy "100-tagú cigányzenekar",oszt annyí!
Meglesz a leszakadt nemzetiség felzárkóztatása! A migráncsok,úgyis
egy nagy kanyart csinálnak M.o. körül,marad a zeneképes őslakosság! ;--)
(a Zorbánunokák is bazseválnak majd,és nem kell lopniok)
silber13
@division: Igaz, élő példa erre Hendrix, vagy Hank B Marvin!
silber13
@divis, elmond mindent, örömöt, bánatotion: Még csak annyit,hogy akik ismerik a hangszert, azok meghallják a hangszer hangját, mert a hangszer elmond mindent, jót, rosszat,örömöt bánatot, csak kérdezni kell tudni! És az rohadt nehéz.
Manhattan
@Clavigo: @durbincs szerint te is, ka@karma1 is, meg én is 1110 km-re lakunk. Lehet, szomszédok vagyunk? )
kokopelli
@Manhattan: sőt én is mindnyájatokkal rokon vagyok! Az idősszüléink mind
"öregpapák és öregmamamák" voltak! A Qrbincs 11,5-es IQ-jának elég ennyi is,
ha lemászik a feleségéről,az összegöngyölt egylyukas paplanjáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.