Vádat emelt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség annak a csoportnak a tagjai ellen, amely rendőrökre támadt Kutas községben szeptember elején – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Ököllel verték a rendőröket a romanapon – bíróságon az ügy
Fotó: Youtube

A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség három, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő ember ellen letöltendő, további kettő, szabadlábon védekező érintettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az eset szeptember 2-án egy rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben rendőrök intézkedtek, akiket emiatt a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, és többször ököllel megütötte őket. Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

A nyomozás rendkívül gyors volt, a bűncselekmény és a vádemelés között mindössze húsz nap telt el – olvasható az ügyészség közleményében.

A sonline.hu Somogy megyei hírportál korábban Ütő Szabolcs polgármesterre hivatkozva azt írta: a rendőröket azt követően érte támadás a kutasi romanapon, hogy az egyik résztvevőt közterületi vizelésen érték, és ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Hàt nem volt kéznél gumibot védekezni?
KisGenyo2
@3dwhite: Én a szolgálati fegyverre gondoltam. Legalább öv alá, úgy kb. térdre lehetne vele egyet egyet puffogtatni...
Equus1
cigány rendezvényre kutyás járőrt kell vinni!
Amúgy meg mi a furcsa abban, ha egy roma közterületen vizel? Örüljenek neki, h nem a szarás jött rá. Hát nehogy már bármilyen szükségletét a hülye fejér ember miatt el kelljen nekije halasztani... Fejér ember egy mocskos szemét: nem ad elég segíjt, azt is mindig késve hozza a postás, oszt még azt is elvárná a fejér ember, h a roma ember dolgozzon. A ráksű kőccsön a mejjibe, hát nehéz felfogni: a roma nem munkára született.
A roma ember olyan, mint Richard Wagner: Nem olyan, mint a többi ember, a világ tartozik neki azzal, amire szüksége van.
Equus1
még valami: a viktoriánus Angliában a vádlottaknak már a hollók vájnák a szemét, a családtagok és drukkerek meg már úton lennének Ausztrália felé.
KisGenyo2
@Equus1: De ez a Viktoriánus Magyarország... ;-)
Equus1
@KisGenyo2: hát... ja... Viktória királynő nem volt cigány
Zeta
@Equus1: bár hol, bár mikor, bár melyiket!
mackoka46
Na most nem teljesen értem értem a sztorit. Ebben a szégyentelen botrány országban nincsen elegendő wc, fidesz mocsok annál több.
Talán provokált a rendőr bácsi ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.