Rengeteg a párt Magyarországon, és a számuk napról napra emelkedik – írja az mno.hu.

Az Országos Bírósági Hivataltól (OBH) kapott keddi adatok szerint jelenleg országosan 222 bejegyzett párt van, és további 177 áll éppen bejegyzés alatt.

Egy héttel korábban még 219 bejegyzett és 171 bejegyzésre váró pártnál tartott a számláló. Már a 2014-es választásnál is rengeteg új politikai formáció nevével ismerkedtek meg a választópolgárok, pedig akkor még csak 147 párt próbált volna bejutni a parlamentbe.

Ráadásul az ügyészség 2015 májusában 38-at még töröltetett is a hivatalos nyilvántartásból, mert már két egymást követő parlamenti választáson nem indultak.

Semmi nem változott a 2014-es választási szabályokhoz képest, így semmi akadálya, hogy újra kamupártok induljanak 2018-ban

– mondta lapunknak Tóth Zoltán választási szakértő. Szerinte ezek létrehozása választási csalás.

177 párt vár bejegyzésre: rekordszámú induló várható 2018-ban

Azt Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke is megerősítette a Népszavának, hogy sokkal több párt veteti magát nyilvántartásba, mint 2014-ben, így biztos benne, hogy rengeteg szerepel majd a szavazólapon 2018-ban.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Pontosan ez a fityfasz célja !!! Minél több induló párt , annál jobban megosztja a szavazókat! Azt is el tudom képzelni hogy ezek a pártok mind a fityfasz seggéből nőttek ki!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Családi pártok, mint családi vállalkozás? Lassan már KJT számuk is lesz.
Erre is szavaz három ember, arra is, és szétesik az egész rendszer.
Aki ezt a választási rendszert korrektnek tartja, az vagy fideszes, vagy nem komplett.
justhpeter
Ha nem lesz lehetőség a normális választásra, majd lesz másra. Igaz ott már nem lesz "választás".
colibri
Ideje lenne a törvényalkotók közé dobni egy hatalmas nagy minimum könnygáz bombát. Ami itt van az országban, amióta a fidess van uralmon, az már abszurd. Nem lehet csodálkozni azon, hogy kivándorló ország lettünk.
Foxley
Nem gondoljàk komolyan hogy egy rakàs ismeretlen hülyével kell majd foglalkozni.
Pálinkás Pál
Teljesen mindegy hány ilyen pártocskát jegyeztet be a dúcse...ha az ellenzék végre megállapodna,és mindenhol 1 közös jelöltet állítanának ,akinek az a programja hogy bukjon orbán,és hátralévő életét sitten tengesse le,haverjaival együtt!!!
karma1
A kamu kormanynak ezert nem erte volna meg atirni a valasztasi torvenyeket, es persze ebbol a 177 partocskabol 177-et a futyisz indit, aprozasi szandekkal...
Van annyi penze a futyisznek, hogy a valasztasig odaadja a nekik jaro parttamogatast, amivel nem kell elszamolniuk a valasztasuk utan, szoval semmi sem draga a futyisznek...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.