Magyarnyelv-viszgájára készül Iain Lindsay, a britek budapesti nagykövete. Videóban kéri, hogy segítsenek és szurkoljanak neki. 

„Képzeljétek: a jövő héten lesz a magyarnyelv-vizsgám, ezért a következő napokban a Pécsi Tudományegyetemen újabb intenzív nyelvtanfolyamon veszek részt. Ha láttok, gyertek oda, és kívánjatok sok szerencsét”

– mondja az Instagramra feltöltött videójában Iain Lindsay brit nagykövet. Mindenkit arra kér, hogy segítsenek neki felkészülni a vizsgára, és írják meg jó tanácsaikat kommentben.

A hozzászólók változatos ötletekkel biztatják. Volt aki azt tanácsolta neki, vigye magával a kedvenc tollát és zokniját, mások inkább a hátralévő idő hasznos kitöltésére fókuszálnak, például azt tanácsolják, hogy nézzen sok magyar filmet. A nagykövet válaszol is a felvetésekre. Például elmondta, hogy az irodában nem visel nyakkendőt, ezért inkább a zoknival próbálkozik. A film témában pedig arról mesélt, hogy tavaly januárban, amikor Pécsen tanult, minden héten megnézett egy magyar filmet, például a Kontrollt, vagy az Apát. 

(MNO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.