A MSZP „nagy öregjei” tartanak a párt szétesésétől, összefogásra hívják fel a tagságot, mielőtt teljesen bedőlne a bolt.

Suchman Tamás a szocialisták egyik régi motorosa, 1990 és 2010 között országgyűlési képviselő volt, a Horn-kormány privatizációért felelős tárca nélküli minisztere, majd ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter, az első Gyurcsány-kabinetben pedig a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként dolgozott. A Magyar Nemzet Online-nak adott válaszaiból kiderült, hogy olyan égetőnek látja a gondokat, hogy már azon gondolkodik, ő maga adja meg a kegyelemdöfést: 

„Ha ez a cirkusz van, ha mindenki mindenkivel veszekszik ezért, azért, amazért, és ezt nem hagyják abba október végéig, én nyilvánosságra hozom azt az egész belső történetet, ami lehetetlenné tesz bennünket. Teremtek én itt nekik olyan cirkuszt, hogy nem teszik zsebre, mert ezt nem lehet csinálni!”

Azt mondta, azt nem tudja ki vagy mi ma a baloldal, de akárki is az, neki kötelessége, hogy segítse azt: 

„Ami engem a legjobban feszít, az a jobboldal és a szélsőjobboldal. Én zsidó vagyok, és nagyon-nagyon gyűlölöm, hogy szélsőjobboldaliak óbégatnak, zsidóznak Budapesttől vidékig. Ezért nekem semmi más dolgom nincs, hogy segítsem a baloldalt, hogy győzzön, hogy tudjon együttműködni a demokráciában gondolkodó pártokkal”

Kovács László egykori MSZP-elnök és -alelnök, többszörös külügyminiszter, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa is azt állítja: az utolsó pillanatban vannak a szocialisták.

A szocialisták nagy öregjei szerint az utolsó pillanatban van a párt

(Fotó: YouTube/TV2Magyarország)

„Össze kell fogni, ha az ördöggel nem is, de minden demokratikus párttal”

- mondta a lapnak Kovács. Azért, hogy ide jutottak, az MSZP 2010-es miniszterelnök-jelöltjét, majd a párt akkori elnökét tartja felelősnek.

„Nem védte meg „az elmúlt nyolc évet”

– ezt tartja Kovács László a legnagyobb hibának, ami meg is látszott a 2014-es eredményeken, de hogy ma ki húzhatná ki a csávából őket, erre nem tudott senkit megnevezni. Annyit azért leszögezett: saját mércéje szerint legalább öt tulajdonsággal kell rendelkeznie annak, aki a baloldal és az ország élére szeretne állni. Sorrendben sorolta: tehetség, tudás – nem csak politikai –, tapasztalat, teljesítmény és végül tisztesség.

Az egykori Horn-, Medgyessy-, majd Gyurcsány- és Bajnai-korszak sorsából Kovács azt szűrte le: „Ha vita van, mindig a nagyobb pártoknak kell engedniük a kisebbeknek. Ellenkező esetben utóbbiak az együttműködést diktátumnak tekintik.”

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Van benne valami... miközben a FIDESZ 2018 március 15-én a 30. születésnapját ünnepli?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Szerintem már meg is történt a szétesés ...
RonaGyuri
Ez a 40-es évek közeién még elnézhető butaság volt

A kitudja honnan előkerült Suchman az mno.hu vezető írásban

A portál „’Teremtek én olyan cirkuszt!’ – megszólalnak a szocialisták nagy öregjei” című írása apropójából.
Azt én nem tudom, de nem is érdekel, hogy már mitől is lenne ez a szerencsétlen majom a „szocik nagy öregje”, de ha elv…, akarom mondani párttársai annak válik, akkor nagyobb a baj körülöttük, mint azt látni lehet! =))
Magával a cikkben megfogalmazottakkal, s benne a majd én egyszer kinyitom a számat baromkodással nem foglakozom. Azonban a duma azon része, ahol zsidóságával kérkedik, pontosabban a hülyeség indokaként használja sajnálatosan ismerős gondolatmenet! =))
CHEWBACCA
Van benne valami... miközben a FIDESZ 2018 március 15-én a 30. születésnapját ünnepli?!
Sámannus
Az emult nyócév, valóban egy méretes hazugság volt, most kellene vissza adni, de az összefosással csak a ventillátorba szarik mindenki, aki leakarja írni a másikat.
Ugyanis az MSZP programjára nem hajlandó a média odafigyelni. Következetesen elterelik a normális tájékoztatást, és mondva csinált történeteken lovagolnak. átírják a politikai szándékokat. A média már saját kormányt szeretne, így alakulki olyan szövetség amely nem ismeri a vidéki embereket, és szenvtelenül visszaél a vidék nyomorával.
Meglátásom szerint orosz média szakemberek irányítják a közbeszédet, és a jelenlegi vezetés is a kezükből eszik.
justhpeter
@CHEWBACCA: Egy tragikus 30 évet ünnepel, ami az ökörködéssel és a lopkodással telt el. Bizonyítékként az a tény, hogy az első Orbán-kormányban idején a pártban és a kormányban még akadémikusok is voltak, a mai Orbán kormány idején a pártban a RezsiSzilárd, a kormányban a Kósa Lala. Vagyis a felhőkarcoló tetejéről a pince mélyébe.
kulabombaafityiszre
Az a baj,hogy a párt beleállt gyurcsányozásba a valós problémák feltárása helyett.
kajla
@RonaGyuri: Suchman elég régi motoros
nezelodo
A szociknak harangoztak, (ők saját maguknak), beálltak a háttérben a dakota kiszolgálói közé, kevés van közöttük, aki még komolyan gondolja, és dolgozik a köz érdekeiért, a többi pedig röfög az Orbán által nekik melegen tartott pocsolyában, és hagyják saját elvbarátaik meghurcolását.
Béla333
El ne menjenek már úgy a nagy öregek, hogy nem borítják ki a bilit az elmúlt évtizedek Fidesszel közös lenyúlásairól!
Soha vissza nem térő lehetőség egy apró részt jóvá tenni abból, amit az elmúlt évtizedekben az ország kárára tettek!
magyarbakancs
Az MSZP egy baloldali pártnak álcázott tolvaj banda.
1magyar
Az okos kormány úgy lop, hogy a nép is jól járjon. Kizsigerelni sosem szabad mert az a megsemmisülést jelenti. Még jó, hogy már nincs fára akasztás.
human
Akkora szarkavarán van az mszp-ben, hogy újra érik a fideszes 2/3.
division
@1magyar: @human: 1magyar, ezt jól látod, okos kormány úgy lop hogy a nép is jól járjon, a Fidesz pontosan ezt csinálja.
human, neked is igazad van, a Fidesz győzelem egyértelmű, csak az arány kérdéses.
GeoCravker
@human: 2014-ben is az MSZP hozta össze a Fidesz győzelmét. Valójában már rég megvan a csendes nagykoala.
Az eredmények legfeljebb azt fogják befolyásolni, hogy ebből mennyit fogsz látni a hiradóban
bencemacska
2014-ben is az az önjelölt ME-jelölt tette helyre az MSZP-t - és az országot - most csak ismétlés lesz. Csak a nagyon kiválasztott pár haver lesz "őfenesége ellenzéke".
papa.49
@bencemacska: Ez lehet a szegedi megállapodás legfontosabb része, pár hely a hodály langymeleg pocsolyájában !!!
maci0427
Már az utolsó pillanatot is elfújta a szél ! Bernadettetekkel együtt,meg a kutya - macska farkát is ! Az 'Öregek meg élvezzék a nyugdíjukat !
reagens
Fenét! A szakadékban vannak gyorsuló pályán!
quadrocopter
Elsorvadtok gyerekek, csak idő kérdése, nagyon elb*sztátok a renomét azzal, hogy a baromságaitokkal hatalomhoz juttattátok az elmebeteg őrültet! Megtűrt statiszták vagytok!
division
@Horizont: Lop is, ad is, mindegy mit mondasz.
reagens
@quadrocopter: Itt vitáznék!
Nem a szociktehetnek Orbánról, hanem Gyurcsány elqurós beszéde. Na ott ásták meg a sírjukat!
quadrocopter
@reagens: Gyurcsány akkor szocitag volt! Nem volt igaz a "dübörög a gazdaság" sem! Meg a "hangosan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse, nem lesz gázár-emelés!" Lett!
division
@Horizont: Olyan kormány sosem lesz aki mindenkinek jó. Most olyasmire akarsz tőlem választ kapni amire te is tudod hogy nem lehet.
division
@Horizont: Ha most azt mondom jó az egykulcsos adó jönnél azzal hogy nem mindenkinek. Ha azt mondom a pedagógusok sokkal jobban keresnek azzal jönnél hogy ez és ez rosszabbul. Ha azt mondanám több ismerősömnek is felére csökkent a forintosítással a lakáshitele jönnél azzal hogy te tudsz olyanokról akiknek nőtt. Van ezeknek értelme?
Eriksson
@Horizont: Te semmit se okosodsz az idők haladtával. Azt hiszed, hogy hú de jól oszthatod az észt a kilencedikről, mert onnan nézve mindenki alattad van.
division
@Horizont: Azért ne gondold hogy attól hogy nekem nem volt devizám még az ismerősök között sem volt senkinek. Szoktam ám beszélgetni is másokkal:-) Pedagógusok ne lennének? Na ne...Ezért semmi értelme veled vitatkozni, veszekedni meg nem szeretek.
division
@Horizont: Annyiban van igazad hogy szakemberekből van hiány, munka az volna csak a képzettség hiányzik, olvass el néhány álláshirdetést, sokan nem felelnek meg a követelményeknek. Csak itt nálunk keres jelenleg munkát vagy 5 pedagógus csak nincs üresedés. Nem tudom a devizás eseteidet, éppen ezért nem is vitatom, de nem csak a te példád az ami mérvadó, elég sok a pozitív eset is. Tulajdonképpen ismét eljutottunk odáig hogy mindenki magából indul ki.
Eriksson
@Horizont: Már megbocsáss, de mélyen meg voltam győződve, hogy toronyházban élsz. " Egy mélyen alattam lévőtől viseljem el? Egy orbántól, egy Némethtől egy Kósától? Na te sem gondolhatod ezt "
Desischado
@division: Tényleg, a "... nép is jól járjon?" Talán a gazdagok, ez a helyes megjegyzés, mert a szegényekkel és a kisemberekkel fikarcnyit sem törődik! Mocskos paraziták, semmi több!

Az MSZP meg a saját sírját ássa, ha nem tudnak dűlőre jutni! Sajnos, ez a tény! Össze kellene fogni, de az "ellenzék" erre nem hajlandó, tisztelet a kivételeknek. Így a rablóbanda röhöghet a markába, sajnos!

@Eriksson: Már megint itt rontod a l3vegőt? Horizontnak a nyomába sem érsz sem emberség, sem ész tekintetében, úgyhogy dugulj már el!
Eriksson
@Desischado: Csillagom, ebbe nem kellene beleállnod, mert ez az írás nem rólad szól, hanem Horizont mérhetetlenül nagy arcáról. Megtanulhatná már, hogy neki is van egy helye a világban, maradjon is ott, ne össze-vissza keresgélje mert elsősorban magának árt vele. Belőlem csak a jóindulat szólt, amikor megjegyzést tettem az attitűdjére.
Egyébként a tiedben is van némi kivetnivaló. Intelligens ember másképpen fogalmazza meg a mondanivalóját.
kiscsillag66
Az a legnagyobb baj, hogy az MSZP nagy öregjeit nem becsülték, háttérbe helyezték és a mai "fiatalok" pedig nem értenek semmihez. Kovács, Lendvay, és a többiek még a mai napig többet érnek!!!
division
@Desischado: Leszokhatnál erről a "megvédem azokat akiknek más beszól" hozzáállásról, főleg Horizont esetében, azt hiszem ő nem szorul védelemre ha a saját igazát akarja bizonygatni:-) A Fidesz meg nem csak a gazdagoknak tett jót, viszont nem tarthatja el az embereket saját maguk helyett.
glorianna
@division: :D "A Fidesz meg nem csak a gazdagoknak tett jót" - bizony, akadnak szép számmal olyanok, akik korábban egyáltalán nem voltak gazdagok, de a fidesz jót tett velük, és mára gazdagok lettek. Csakhogy sokkal többen vannak azok, akiket a fidesz tett szegénnyé, vagy legalábbis szegényebbé annál, amilyenek voltak, ill. lehettek volna egy civilizáltabb világban.
division
@glorianna: Vajon miért lehetséges az hogy én nem siránkoztam soha bármelyik kormány is volt hatalmon? Nekem önerőből sikerült elérnem mindent, lényegtelen melyik párt volt hatalmon. Nem siránkozni kell, hanem tenni érte.
glorianna
@division: Ha nem vetted volna észre: én sem siránkozom. Csak éppen látok a saját kerítésemen túlra is.
Azért a kormányzás nyolcadik évében azzal dicsekedni, hogy 312 ezer gyerek ingyen részesül intézményi étkezésben, igen durva: azt jelenti, hogy legalább ennyi gyerek szülei nem tudnak enni adni a gyereküknek. Az sem dicsőség, hogy kb. 1 millió (!) emberről nem tud egyetlen statisztika sem - nem foglalkoztatott, nem vállalkozó, nem nyugdíjas, nem ment külföldre, nem nyilvántartott munkanélküli, viszont aktív korú 16-65 éves.
glorianna
A poszthoz: Suchmann is, Kovács is téved, valamint mindenki, aki még létező pártnak tekinti az MSZP-t. Kimúlt szegény, csak még nem vették észre... voltaképpen kár érte, ha kivetették volna maguk közül a mutyizókat-tolvajokat, és világosabb/rövidebb üzenetekeit lettek volna, valószínűleg megmaradnak. Nem kellene túl sokáig húzni az agóniát :(
a helység kalapácsa
A cocialisták nagy öregjei megyei elnökök voltak, kiskirályok, akik kisebb mértékben urizáltak, meg loptak, mint a mostaniak - mert nem bírtak nagyot álmodni.
A különbség valójában?
NULLA.

A magyarral valami baj van.
Nem tudom mi, de amíg nem derítik ki, addig, mindig is baj lesz velük.

Ami biztos, akik elmennek innen (a normálisabbjáról beszélek), azok a helyi lakosok lenézése ellenére elkezdik jól érezni magukat - jobban, mint a saját országukban, ahol megbecsülésről beszélnek, de persze a propagandadumán túl nincs semmi.

orbán szerint Magyarország lakossága 2 millió fő, mivel csak hozzájuk beszél, csak értük tesz mindent (érted ezt - a lényegét, a mélységét, ennek a fajta mélységnek a sekélyességét?)

Ezerszer leírtam, de ezer egyszerre is leírom: "Menj innen, ha jót akarsz magadnak, és a családodnak, mert Magyarországon már nincs semmi jó egy kicsit is tisztességes embernek."

Itt csak csalni, lopni, sikkasztani, hazudni, rabolni, ölni lehet megtanulni - vagy nélkülözöl, és éhen halsz.

Badlands
.
division
@glorianna: A gyerekek általában a felelőtlen szülők miatt éheznek, ezt nem kellene elfelejteni. Szülnek a nagy semmire meg a családi pótlékért. A magam részéről 2-3 gyereknél meghúznám a határt, afelett már csak annak legyen aki el is tudja tartani.
a helység kalapácsa
A fennmaradás törvénye...
Arra hivatkoznak ezek a szutyok mai nagyon magyarok (akik simán elbuknának egy magyar nyelvvizsgán), hogy fennmaradtunk.
Észak-Korea is fenn van maradva, meg régen a bitorló birodalmak is fenn voltak maradva - Ééééés?!

Azért, mert van aki fennmarad, attól még nem lesz jó, nem számít jónak.

Úristen!
El sem hiszem, hogy bementem ebbe az utcába - újra.
Sajnálom!
(Tudod milyen, amikor Isten megbocsát? Szeretek vétkezni, mert szeretem, amikor isten megbocsát. Nem bocsát meg úgy senki, mint Isten - de ehhez az kell, az tű pontos ismereten túl, hogy tényleg megbánd.)

Majd te is megtudod egyszer, de márt most félek, ahogy elutasítod az egyetlen jót.
Baj, hogy nem érted, de az nem baj, hogy nem lájkolsz.
Magasról szarok a lájkokra!
Ne lájkolj!!!

Amikor azt írtam, hogy mindent tudok a pusztításról, amit a TEK-es kistáskák abszolválnak, Nem mondtam igazat: Többet tudok náluk.
Bocsánat! (nem ilyennek születtem, de ez lett belőlem - válni valamivé...)
a helység kalapácsa
Ja, mert miért?
Mert pl mindent tudok a négy lovasról - amiről te sem tudsz SEMMIT, meg a TEK-esek sem, meg orbán viktor sem, meg trump sem, megh ferenc pápa sem... meg senki sem.

Hogy mi vár a világra igazából?
Csak azért nem tudhatod, mert nem bírnád feldolgozni, és beleőrülnél.
Ez van skacok.
Éld az életed a halálodig, aztán majd lesz valahogy...
patyuka
@reagens: Ritka nagy blődség, megáll az ész az efféle reagáláson!

Nem is csoda, hogy itt tart az ország, hiszen sokaknak 11 év is kevés volt ahhoz, hogy utánanézzenek a valós történéseknek, az ok és okozati összefüggések alapelemeinek, csak szajkózzák azt a hazug mantrát, amivel 2006-ban beetették, miközben nyakunkon az újabb választás ...

Jóember, egy/minden párt valós erejét a választásokon nem a prominensei, de még csak nem is a tagság létszáma, hanem a rájuk szavazók mennyisége realizálja. Minthogy valamennyi döntést illetően mindenkinek - Gy. F.-nek is - csupán egyetlen voksa van, kinek-kinek önmagát kell képessé tennie a felelősségteljes döntésre. Ha tehát elszúrta azt, ne másokat hibáztasson, hanem - leginkább szellemi restsége okán - saját magában keresse a bűnöst!

Amúgy pedig, ha valaki ilyen sommás véleménynyilvánításra adja a fejét, illene (meg)ismerni a valós őszödi történéseket: elolvasni és próbálni megérteni mindkét Gyurcsány-beszédet (a neten fellelhetők) meg valahogy az 1. és 2. közötti frakcióvitában elhangzottakat, mert különben sosem világosodik meg...
reagens
@patyuka: Mielőtt doktori értekezéssé válna egy vélemény, szögezzük le, Fletó elkúrta.
Mikor Öszöd kirobbant zavargások törtek ki, szocik buktak és ennyi.
A bevallott hazudozás, ahogy kiszivárgott, megásta a szocik sírját. Lehet te másképp emlékszel, de a szavazók többsége nem!
kukac50
Az MSZP nyugdíj korhatárt elért tagjait küldjék el nyugdíjba, fiatalítsanak talán akkor lesz esélyük,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.