Illetve egész pontosan egy ruhátlan modellt ábrázoló szénrajzot, ami a Mona Lisa vázlata lehet, és "legalább részben" da Vinci munkája.

Meztelen modellről készült szénrajzot találtak egy francia reneszánsz gyűjteményben, és amiről a  szakértők a párizsi Louvre Mona Lisájának vizsgálata után úgy vélik, a vázlatot "legalább részben" Leonardo da Vinci készítette – írta a BBC hírportálja alapján az MTI.

A szénrajz 1862 óta a Párizstól északra lévő Chantilly palota Condé múzeumának reneszánsz gyűjteményének része.

Megtalálták a pucér Mona Lisát

"Az arc és a kéz kidolgozottsága valóban figyelemre méltó, nem egy gyenge másolatról beszélünk. Olyan munkáról van szó, amelyen Leonardo élete vége felé a Mona Lisával párhuzamosan dolgozhatott" – mondta el Mathieu Deldicque kurátor az AFP hírügynökségnek.

Szinte bizonyos, hogy egy olajfestmény előtanulmánya a rajz – tette hozzá.

Bruno Mottin, a Louvre szakértője megerősítette, hogy a szénvázlat Leonardo életében született.

A szakértők megalapozottnak látják az azonosságot

Deldicque több bizonyítékot is felsorolt, melyek Leonardo szerzőségét támasztják alá: a kezek és a test mindkét képen szinte azonos, a portrék majdnem ugyanolyan méretűek, a modell alakja körül található kicsiny lyukak arra utalnak, hogy a rajz alapján a kerültek a körvonalak a vászonra.

Mottin azonban rámutatott, hogy a rajz tetején, a fej közelében látható vonalkázást jobb kezes művész készítette.

"Időbe telik a bizonyítás. A szénrajz rendkívül törékeny, ezért nagyon nehéz vizsgálni"- magyarázta Mottin.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A két nő között azért van különbség. Az eredeti Mona Lizát én egy állapotos nőnek tartom. A mellei duzzadtak, a kezei szintén, ahogyan a hasára teszi a kezét, jellemző az állapotos nőkre.
Ettől még lehet a tanulmány rajz a Liza festmény pár évvel azelőtti modellje
a helység kalapácsa
És akkor most beszélgessünk a transzneműségről, a transzszexualitásról, a transzvesztitákról, és mindenféléről, ami "transz"-al kezdődik, pl a Trans Siberian Express útvonaláról.

www.transsiberianexpress.net/im/map-transsib_b.jpg
Equus1
@a helység kalapácsa: van ebben vmi... ez a szénrajz egy fiatal fiú kedves arca. Vállai, izomzata alapján vmit sportol. Mellei... hát... vmi köztes a női mell és a férfi között. Hogy a combjai között mi rejtőzik? Ettől a mosoly: találd ki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.