A magyar egészségügy annyira jobban teljesít, hogy a megye önkormányzatai, gazdasági és civil szervezetei, valamint magánszemélyek dobták össze a 43 milliót, hogy végre ne Szegedről kelljen speciális ambulánskocsit hívni a Viharsarokba.

Családi nap keretében adták át szombaton az adományok segítségével megvett koraszülöttmentő-autót Gyulán – írja az MTI.

Eddig Szegedről jött a mentő a Viharsarokba

Egy éve indult az adománygyűjtés a koraszülöttmentő-autóra, ugyanis ilyen eddig Békés megyében nem volt, jellemzően Szegedről hívták a speciális ambuláns kocsit, ha szükség volt rá, ez azonban sok időt vett igénybe.

Példátlan összefogás alakult ki, alig egy év alatt több mint 43 millió forint gyűlt össze, a megye önkormányzatai, gazdasági és civil szervezetei, valamint magánszemélyek is az ügy mellé álltak – mondta az MTI-nek a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány egyik életre hívója.

Békés megyének csak adományokból tellett koraszülött-mentőautóra

Fotó: illusztráció (MTI, Mohai Balázs)

Még nem végeztek

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere hozzátette, a legnagyobb összegeket, 3-3,5 millió forintot Gyula városa, Békéscsaba, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye adományozta. Harmincmillió forintból lehet beszerezni a mentőautót, további körülbelül 20 millió forint szükséges az eszközök megvásárlásához. Ezért a gyűjtés folytatódik – mondta.

A szombati ünnepélyes átadó után a szükséges engedélyek beszerzése kezdődik meg, ezzel párhuzamosan tárgyalnak az egészségügyi intézményekkel a mentőautó jövőbeli működtetéséről.

Jelenleg átlagosan minden tizedik gyermek koraszülöttként, azaz a várandósság 37. hetét megelőzően jön a világra, Békés megyében évente körülbelül 250 gyermek születik így.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem érdekes, kedves "magyar emberek" és "keményen dolgozó kisemberek" az a lényeg, Simonka György fideszes és sáros képviselőhöz/cégeihez ömlik a támogatások milliárdja!
Ez fontosabb stratégiai cél, mint a mentő!
RonaGyuri
a helyi pártkatonák havonta lopnak ennél sokkal többet! =))
Mobil123
@Clavigo: tuti válasz. Lásd: divisiont :)
a helység kalapácsa
Csak pár héttel ezelőtt történt, hogy lázár jános (elnézést a Jánosoktól, de ebben a kontextusban a "János" nevet sem bírom nagy kezdőbetűvel írni) megsértődött a feleségét, és azt az alapítványt ért vád miatt, amiben egy pl ilyen mentőautó árának többszörösét herdálják el a NAGY SEMMIRE (magyarul: lopás, sikkasztás).
Ezek után az a legnagyobb szégyen, hogy ezek (az Úri murizók) komolyan gondolják, hogy még mi szégyelljük magunkat.
Ez elfogadhatatlan!

zoom.hu/2017/09/07/hadhazy-nekiment-lazar-felesegenek
a helység kalapácsa
Kieg.: Mármint szerintük azért kéne szégyellnünk magunkat, mert meg mertük kérdezni, hogy mit csinálnak a magyar, és az a európai adófizetők pénzével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.