Szép dolog világbajnok úszónőnek lenni, meg megreformálni a magyar úszósportot, de nem szép dolog eltitkolni, kitől és mennyiért kaptak meg egy közpénzből épült, a köz számára azóta se elérhető épületet.

Sem a magyar kormány, sem az építtető, sem az üzemeltetési pályázatot kiíró nemzeti vagyonkezelő nem tudja, hogyan kerül az Iron Aquatics a Duna Arénába. Mivel pedig adatigénylést beadni csak az adatgazdához lehet, így azt sem lehet kideríteni, ki adta bérbe nekik, holott ez közérdekű adatnak minősül – írta meg a 24.hu, miért nem tudja megírni hosszú hónapok óta ezt a sztorit.

Így nem fogjuk megtudni, hogyan került a Duna Aréna Hosszu Katinkáékhoz

A lap azt szerette volna kideríteni, mely céggel vagy szervezettel szerződött az úszónő klubja, az Iron Aquatics a Duna Aréna használatára. Amikor azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordultak kérdéseikkel, ott az uszoda üzemeltetőjét adták meg illetékesként, arra azonban már nem válaszoltak, hogy mégis ki lehet az.

Fél éve pattannak le folyamatosan az ügyről

Az NFM-hez úgy kerültek, hogy a sportért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma oda irányította őket, a Miniszterelnökség meg egyszerűen csak nem válaszolt nekik. 

Immár fél éve próbáljuk megtudni, milyen feltételekkel használhatja az őrült mennyiségű közpénzből elkészült Duna Arénát Hosszú Katinka és Shane Tusup vállalkozása, ám minden érintett, minden eszközzel titkolja a megállapodást – írják.

Az úszóversenyzőnő férjével közös vállalkozása, az Iron Corporation ki tudja, milyen áron használja a közpénzből épített és üzemeltetett Duna Arénát. Kérdéseikkel az Iron Aquatics-ot is megkeresték, de a klub sem reagált felvetéseinre – ahogy eddig sem. 

Mivel korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írt ki üzemeltetési pályázatot az Arénára, őket is megkérdezték, de azt válaszoták nekik: a létesítmény vagyonkezelésben van, nem tartozik az MNV illetékességi körébe.

Ezek után a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjánál is bepróbálkoztak, mivel ez a cég koordinálta az építkezést, de ők azt válaszoták: „A Duna Aréna üzemeltetésével és használatával kapcsolatos kérdések nem tartoznak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja illetékességébe.”

Újabb ötletük egyelőre nincs

A jelenlegi állás szerint tehát Hosszú Katinka cége úgy használhatja az uszodát, hogy az illetékes hatóság állásfoglalása ellenére nem lehet megtudni, kivel, mennyiért, hogyan (volt-e például pályázat) szerződött. Amit még tudunk az átláthatóságért, az uram-bátyám világ ellen színre lépő sportoló bizniszeiről: a 24.hu már korábban megírta, hogy a csillebérci egykori úttörőtábor területén a kormány Hosszú Katinkáékkal együttműködve készül úszóakadémiát létrehozni.

Fotó és címlapkép: a videóból

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Hát mivel Kozák Danuta a világ legjobb női kajakozója,többszörös Európa,világ és olimpiai bajnok,foglalja le a Tiszát Szolnoktól a szegedi Maty-éri kajak- kenu pályával együtt.Takarodjanak a fürdőzők,a horgászok,de még a halak is.Hogy mennyiért bérelje? Kinek mi köze hozzá!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@karma1: Nem tudom, es gondolom a cikk iroja is ezt szeretne megtudni mar vagy fel eve, de minden kozerdeku! adatszolgatatastol elzarkozik a hivatal. Ez folottebb gyanus.
Az biztos hogy nem ingyen hasznaljak Katinkaek a letesitmenyt. Szerintem zsebbe tolnak valamelyik fideSSes gurunak. Ok igy is jol jarnak, mert gondolom olcsobban kapjak igy, meg a guru is. Az hogy az emberek nem hasznalhatjak az uszodat, amit nekik epitettek, az o penzukbol az senkit sem erdekel.
eszegfu
Hogy Hosszu a világ legjobb uszója, ezt nem lehet vitatni! A bajnokságokon stopperrel mérik mindenki idejét és ővé volt legtöbbször a legjobb... ezt csak magának köszönheti (+edző). De ahogy az "üzleti" életét viszi, az már nem "világos", nem egyértelmü és talán nem is "becsületes". Pedig szerintem egy "sport ikonnak" az üzleti életében is be kell tartania a törvényeket és ebben is példát kellene mutatnia. Mégis mit gondolhatok, hogyha nem meri, vagy nem akarja megmutatni a szerződést az uszoda használatára?! Csakis azt, hogy valami nem "gömbölyü"!:(
Edmond Dantes
Hát mivel Kozák Danuta a világ legjobb női kajakozója,többszörös Európa,világ és olimpiai bajnok,foglalja le a Tiszát Szolnoktól a szegedi Maty-éri kajak- kenu pályával együtt.Takarodjanak a fürdőzők,a horgászok,de még a halak is.Hogy mennyiért bérelje? Kinek mi köze hozzá!!!
eszegfu
@Edmond Dantes: Ezt nem tudtam... mindenképpen "érdekes"...
kokopelli
@Edmond Dantes,...vagy valaki más:
Kinek a tulajdona az a létesítmény?..Mármint a "Duna Aréna".
Eriksson
Gyalázat,így kiprivatizálni egy közpénzből létesült objektumot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.