A környezetvédelem fontosságát hangoztatta egy rendezvényen Erdő Péter bíboros, de mikor az őcsényi eseményekről kérdezték, egyszerűen kisétált a képből.

A környezetvédelemről tartott előadást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek egy budapesti természetvédelmi rendezvényen. 

A bíboros azt hangoztatta, hogy az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak. 

A Hír TV a rendezvény után kérdezte, Erdő Péter ekkor újra elismételte gondolatmenetét az emberi felelősségről. Amikor a riporter pontosított, hogy ő az őcsényi eseményekkel kapcsolatban tette fel a kérdést, akkor az érsek egyszerűen kisétált a képből, miközben azt mondta:

Ezt nem tudom.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@mackoka46: Nem tudok róla, hogy a baloldal belerúgott volna az egyházba, csak ők nem hízelegtek az egyháznak. Erdő Péter álljon ki a saját gondolata mellett, ne nézze azt, hogy ki mit szól ahhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Sunyi, szervilis csuhás, eladta a lelkét az az Orbán nevű ördögnek!
justhpeter
Erdő is az marad, ami volt. Pénz vezérelt, megélhetési keresztény.. Ettől még a sok megélhetési keresztény - fideSS, kdnp és híveik - vezetője maradhat EMBER nem.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Bizony valószínű, hogy demokratikus úton ezt a cigány bandát nem lehet leváltani és ahogy írod a "gecit, csak geci módon lehet buktatni."
Eladott Ország
Egyáltalán miféle kereszténység az, amelyik a mesterségesen megtermékenyített, ámde életképtelen embriók elpusztulásán forgatja a szemét, miközben a nyomorba született életek sorsára, egy egész ország kifosztására és gyűlölettel idomítására magasról tesz, sőt, asszisztál hozzá? Erdő Péter : Ezt nem tudom. Ezt a legkönnyebb mondani, a felelősséget elhárítani, a szart elkenni. Csak ezt tudjátok wazze!
Eladott Ország
Ha ez a keresztény Európa, amit Magyarországon az államilag kitartott baráti egyházak (tisztelet a kivételes emberségnek) a politikával karöltve képviselnek, akkor inkább ne legyen keresztény ez a kontinens. És itt nem arról van szó, hogy a lakosság zöme rasszista és utálja az idegeneket, hanem arról, hogy a mesterségesen gerjesztett hisztéria már réges-régen magyart a magyar ellen fordított. Erdő Péter nem a vallását, nem az istenét és végképp nem a híveit szolgálja, hanem a politikát. Nem az emberséget, hanem az erőszakot. Nem az egyetlen erkölcsileg hiteles egyházi álláspontot képviseli, hanem az ostoba gyűlöletet. Amiről most éppen nincs véleménye és mondanivalója. Nem leszarja, csak kilóra meg van véve az öreg az egész egyházzal együtt és nem azért fizetik, hogy elmondja a saját véleményét! Ő "Isten" igaz szolgája... Akkor is ezt tette, amikor arra hivatkozott: a menekülteken segíteni azért nem áll módjában, mert az bűncselekmény lenne. Tudom, hogy nincs itt semmi látnivaló, de mégis. Ahol a politika az agressziót nem elítéli, hanem támogatja, ahol az egyház az erőszakot nem határozottan elítéli, hanem elsunnyog a helyszínről, ott a deviancia átvette a normalitás helyét. Ott az erőszak erőszakot fog szülni, ott cinkostársak vannak a bűnözésben és a társadalom erkölcsi-szellemi-lelki nyomorba döntésében. Ott Erdő Péternek sem jár majd az isteni feloldozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.