Ott van például a kereklevelű körtike a tőrózsát képző, széles tojásdad, gyengén csipkés szélű leveleivel, harang alakú, fehér pártájával, ahogy a lomb-és tűlevelű elegyes erdők mélyén szerényen meghúzódik, s nem is gondolnánk róla, hogy védett! Vagy az Európa szerte költő, 17-21 centiméter szárnyfesztávolságú, 9-12 grammos, vörösesbarna tollazatú cserregő nádiposzáta, amely nálunk is gyakori fészkelő és mégis védett ő is! Ne csak a jogszabályok tegyék, de védjük őket mi is, mert az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak. Még az olyan szépnek nehezen nevezhető teremtmények esetében is így van ez, mint a recésszárnyú fátyolkák rendjébe tartozó aranyszemű fátyolka, amely kertek, parkok lakójaként megtisztítja a lombokat a levéltetvektől, vagy a magyarországi edényes flóra jellegzetes tagja, a kisvirágú füzike, amelynek teája vagy tinktúrája prosztatabetegségek gyógyításában nélkülözhetetlen. Hozzájárulnak jólétünkhöz, így nekünk is felelősségünk van értük. Tehát ez a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Meg kell jegyezzem, hogy - bár eddig erről még senki sem kérdezte - tartok tőle hasonló menekülésre fogja a dolgot, ha valaki református MO-ról érdeklődne valaki. =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.