Az Országgyűlés ma négynapos ülésbe kezd. A nyitónap elején tehet miniszteri esküt Kósa Lajos, ezt követően pedig a parlament törvényalkotásért felelős... A házelnök napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal, majd Kósa Lajos miniszteri eskütételével kezdődik. A Fidesz-frakció leköszönő vezetője a megyei jogú városok fejlesztéséért felel majd tárca nélküli miniszterként, a kormánypárti képviselőcsoport élén pedig Gulyás Gergely váltja, aki az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöki székéből távozik. Utódjáról, a fideszes Hende Csabáról szintén még ma, a kétórás interpellációk előtt szavazhat a Ház. Az első ülésnap kedden elfogadni tervezett javaslatok, bizottsági jelentéseinek vitáival zárul.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak a rend kedvéért

Mi is lesz Kósa Lala feladata

Lehet elnéztem, de nekem csak a mai MTI közlemény hívta fel a figyelmemet arra, hogy van itt némi átverés.
A közelmúltban jelentették be, hogy az állampárt frakcióvezetője új feladatot kapott: „A Modern Városok programja miniszteri kézbe kerül, Kósa Lajos önálló tárca élén fog felelni érte.”. Nos én ebben voltam mind a mai napig miközben kiderült, hogy:
„289/2017. (IX. 25.) Korm. rendelet
a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet módosításáról
” rendelet szerint „Megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter ”! –el bővül a kormánylista.

Hogy mi ebben a poén? Ugye tudjuk, hogy Budapest nem megyei jogú város! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.