A politikai elemző úgy látja, Botka lemondásával egyrészt új a helyzet a baloldalon, másrészt nem is annyira. Egy fontos szereplő távozott ugyan, de a feladat, a rejtvény továbbra is ugyanaz az ellenzék számára, és a lehetséges megoldási módok sem nagyon változtak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
a helység kalapácsa
Török Gábort tisztelem a tudása miatt.
Ezért csak kérdezem: Mi lenne, ha az LMP összefogva a a többi kis párttal (akik a nem régi nagy párt baloldalon ragadt leszerepelt tagjai) kiegyeznének a Jobbikkal, és közös listán indulnának?
Nyerhetnének?
Szerintem, igen. De én nem vagyok politológus, csak egy változást remélő ember, aki szeretné, hogy megszabaduljon ez az ország a múltól - egyszer, és mindenkorra..

A kérdés adott.
Sajnos a válasz, nem.
Csak pár hónap maradt a kiderítéséhez
a helység kalapácsa
Tovább szőve:
Az mszp elkúrta, gyurcsány elkúrta.
Ezek csak magukkal vannak elfoglalva és SEMMI erőfeszítést nem tesznek, hogy feltárják a fidesz kormány bűneit.
Az LMP, meg a kis pártok aktívak ebben, a Jobbik meg EGEDÜL egy olyan nagy erőt képvisel, amilyet a baloldal együtt sem tud.
Szóval adódik a kérdés...

www.youtube.com/watch?v=Ob2PwgWjB8o
Béla333
A 2018 januárban megjelent forgatókönyvet eddig pontosan követi Gyurcsány és szemét kis csapata!:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Egy biztos: a jelenlegi forgatókönyv az MSZP leamortizálásával mind Gyurcsánynak, mind a Fidesznek tökéletesen megfelel! Mindenki gondolja ezt végig!
Sámannus
@a helység kalapácsa: Az lmp és a többi saláta párt vidéken szarok. El sem látnak odáig.
Gyakorlatilag a budapesti szavazókért tudnák összefosniegymást, többre nem látni lehetőséget.
Ezért is maguk alatt vágták a fát, mert azt űzték el, aki még valódi szövetségesük lehetett volna. A gyanú szerint ők az első számú fideszes támogatók afféle titkos nertársak.
De az LMP fogantatásától kezdve nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány feljelentéséért kapták a pártot a fityesztől. ők azok, akik miatt Botka félreállt.
Béla333
@Sámannus: 18.27
Várjál még a sommás ítéleteddel az LMP-t illetően, hiszen a Gémesi féle társaság éppen a vidéki támogatást hozhatja meg a számukra!
A többi agyömlésedre meg semmiféle érdemi dolgot nem tudsz felmutatni a zsigeri gyűlöleteden kívül, így azt nyugodtan tekintheti mindenki nullának, vagy még inkább 00-nak!
a helység kalapácsa
@Sámannus: Az LMP már régóta nem Schiffer.
Az LMP Szél Bernadett és Hadházy Ákos.
Változás.
Te szereted a változást?
Tudsz alkalmazkodni a változáshoz?
Vagy begyöpösödött status quo legitimáló vagy?
Sámannus
@Béla333: Gémesit is kenyérre lehet kenni, azért van ott ahol van. Max ha két régi MDF-s mellé tud állni.
Egy kerti partit legfeljebb össze tud veletek hozni nem többet, mint a most megalakuló kamu pártok.
Nem akarlak lelombozni lelkesedjé jó kis zsíros állásokat lehet még kihozni ebből az országból. Lehet nemsokára seperni a laput a városokban, jönnek a szüretek is, forr a must, jó világ jön a magyarokra.
a helység kalapácsa
Maradjon ez a rossz, mert ezt már ismerjük, mert ez már kiszámítható?...
Bullshit

Menj pár évre nyugatra, és meglátod, hogy mennyire alul vagyunk, és mennyire ássuk magunkat még lejjebb.
A fejlett nyugat MEGOLDJA ezt a problémát is, és elhasít mellettünk hátrahagyva minket, mert ellenkezünk, mert akadályozzuk a fejlődést, mert csak púp vagyunk a hátukon.
Masszívan jön a kétsebességes Európa kora...

oroszország, azerbajdzsán, vietnám, és tsai?
A jó édes durva anyját orbánnak!
Sámannus
@a helység kalapácsa: Attól egy párt nem változik meg ha egy embere félreáll, és a háttérben marad.Több ilyen politikus is van, aki valamilyen lobbi érdeket képvisel. Elsősorban ezért kamu a pártban a változás. A fidesz annyi infót ad nekik, amennyivel a politikai szarkavarást megcsinálhatják. Ha véletlenül elszabadulnának a fidesz kegyeitől a fidesz ki nyírná, rövidre zárná az érdekeltségükkel a kapcsolatot lerövidítve a lobbi érdekszövetségét. hasonlóan, ahogyan a népszavazási kezdeményezéseket is szabályosan kiherélte. Hogy a pártod nem ugrált az is látszik, hogy kamu volt az egész.
Nincs itt szó semmilyen kezdeményezésről nertárs!
Béla333
@a helység kalapácsa: 18.57
Egy DK-s fanatikust akarsz meggyőzni arról, hogy tévúton jár?
Ugyanolyan reménytelen, mint egy Fideszes meggyőzése!
A fanatizmusuk, az önálló gondolkodásra való képtelenségük egy tőröl fakad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.