A számítások azt mutatják, 2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben az állami nyugdíjrendszer. Magyarországon még sötétebb a helyzet. Nálunk ugyanis nemcsak az alacsony születésszám jelent súlyos gondot, hanem az is, hogy nagyon sokan csak a minimálbér után fizetnek járulékokat, ezért sokkal kevesebb pénz van a nyugdíjkasszában, mint amennyire szükség lenne. A számítások azt mutatják, 2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben az állami nyugdíjrendszer, amennyiben nem változtatnak a jelenlegi járulékfizetési rendszeren. A legsanyarúbb helyzetben az a hozzávetőlegesen egymillió fős, járulékot csak a minimálbér után fizető tömeg lesz, akiknek járandósága valahol harminc- és ötvenezer forint körül alakul majd. Ezt a vélekedést támasztja alá, hogy amíg jelenleg a lakosság 18 százaléka nyugdíjas, addig ez az arány 2040-re 26 százalékra emelkedik, húsz évvel később pedig már minden harmadik magyar nyugdíjas...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ameddig az lesz a divat, hogy az előtakarékosságot Orbán ellopja, addig nem is lesz jobb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ezt a helyzetet is (bár minden kormány különböző mértékben volt felelős) az egymást 1994 óta váltogató Fideszes és MSZP kormányoknak, politikusoknak köszönhetjük.
Mindegyik csak egy kicsit rontott a helyzeten, de összességében éppen eleget ahhoz, hogy a mocsok Fideszes siserehad ellopja az egészet 2010-ben!
Talán nem túlzás azt mondani, hogy dögöljenek meg ezért!
Ők bezzeg a lopott pénzből a kacsalábon forgó kastályaikban jól elvannak, még meg is magyarázzák, hogy azért fogunk nyomorogni öregkorunkban, mert nem takarékoskodtunk és nem vertük meg a munkaadóinkat, mert minimálbérre jelentett be bennünket!
Sámannus
Azt kellene világgá zavarni aki euróban kapja a fizetést, de nem akar eurót. Hány ilyen köcsög van közöttünk jobb ha nem tudjuk. A politikusok között mindegyik ilyen.
Sámannus
Egyébként volt már olyan, hogy 40%-t elvettek belőle. A kuszaszemű is ezt fogja tenni, a devizahitelesek után dolgozik a böllér is.
Kookas
@Sámannus: nem euróba kapja a fizetését inkább euróba lopja asok lét!
sokanvagyunk
Az ilyen cikkek lehozása lehetetlenné válna ha 1-2 évente lennének a választások. - Beleszakadnának a nyugdíjasok a pártok által beígért nyugdíjemelésekbe, hiszen évről évre nő ez a potenciális szavazótábor, amit meg is kell tartani mindkét félnek életben maradásuk érdekében.
Sámannus
@Kookas: Azt is teszik, de forintban számolják mind ha ők is balekok lennének.
Pédáúl forintban szavazzák meg de euróban megy a bécsi számlákra, hogy a kuszaszemű ne hígítsa fel nekik. Nem csak Simont lehetne pórázon vezetni, ez mind ilyen geci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.