Egy magánorvosnak lett gyanús, hogy nem múlik a kezelgetett területről az elváltozás.

– Nagyon fájt a lábfejem, ezért elmentem orvoshoz még 2016 nyarán. Megállapították, hogy tyúkszemem van a talpamon, amit lefagyasztottak. Mivel továbbra is fájt, ezért visszamentem. Pár héttel később kivágták, de ez sem segített. Másik doktort kerestem, ismét kés alá kerültem, akkor még mélyebben vágták ki a tyúkszemet. Másnapra kétszeresére dagadt a lábam – elevenítette fel a betegségének történtetét József a Blikknek. – Akkor már ráállni sem tudtam.

Végül egy magán-ortopéd­orvosnak gyanús lett József lába, és idén áprilisban elküldte őt egy CT-vizsgálatra, amit aztán követett számos további teszt és egy szövettan is. Kiderült a diagnózis: hae­mangioendothelioma, azaz egy ritka, vérből kiinduló rák­fajta, ami addigra teljesen felemésztette József csontjait. Azok papírvékonyakká váltak, így lehet, hogy le kell vágni a lábát.

A férfi egyelőre gyógyulni akar, csak utána gondolkodik el azon, perelje-e a hanyag orvosokat.

(Blikk)

Nyitókép: pixabay.com cco

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
Ritka betegséget kevés orvos ismer fel - nagy szerencse kell a helyees diagnózishoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@justhpeter: Miért nem járt ( nem létező) szűrővizsgálatra!
glorianna
Ritka betegséget kevés orvos ismer fel - nagy szerencse kell a helyees diagnózishoz.
justhpeter
@Nessy: A családban van fiatal nő, aki mammográfiára szeretett volna menni, mert van mellrákos a családban, de elhajtották, hogy túl fiatal harmincegynéhány évesen, majd menjen vissza negyven felett. Ennyit a megelőzésről.
justhpeter
A családban van fiatal nő, aki szeretett volna mammográfiai szűrőre menni, mert van ilyen beteg a családban, de elhajtották harmincvalahány évesen, hogy majd menjen vissza negyven felett. Ennyit a szűrésről.
Nessy
@justhpeter: Viszont 65 év felett már nincs szűrés, csak orvos küldhet el mammográfiára! Ki van ez találva! Aztán ha a beteg nem iszik, nem dohányzik, nem túlsúlyos, akkor már "leszoknia" sincs miről, ergo nem is lehet beteg!
Desischado
És ezek orvosok?! Nem kellene minden lehetőséget számba venni? Mert én azt tenném, és minden létező vizsgálatra elküldtem volna az urat. A lehető legjobbakat kívánom neki, hátha kigyógyul, és nem is kérdés, pereljen, a szentségit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.