Vádat emeltek egy mentőautósofőr ellen, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán. A fiatal lány olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a baleset után a kórházban meghalt.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentős tavaly november 22-én délután fél háromkor – riasztás helyszínére vonulva – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén.

A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely mellett mintegy 1 méterre – miután a lámpa zöldre váltott –, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány kezében tartotta mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését.

A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A menőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó 58-60 kilométer/órás sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset

- írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerült közel hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapi fotó (illusztráció): Pixabay CC0

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
És a kis picsa miért nem tolta a kerékpárját? és miért nem a ZEBRÁN ment át???A fülében meg bömbölt a zene , azért nem hallotta a szirénát!!!Ráadásul gondolom körül sem nézett!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nos...persze...ha hússzal ment volna akkor oda sem ér addig amíg a lányka átkel a zebrán!!!Tudom hogy a megkülönböztető jelzéssel csak kéred az elsőbbséget,de vádiratban ilyet írni hogy ha lassabban ment volna...akkor minek a sziréna a mentőre??? Őgy látom polpot óta csak hülyéket alkalmaznak az ügyészségen..
dr. prédikátor
És a kis picsa miért nem tolta a kerékpárját? és miért nem a ZEBRÁN ment át???A fülében meg bömbölt a zene , azért nem hallotta a szirénát!!!Ráadásul gondolom körül sem nézett!!!
elnyomott
Felháborító!!!
A lányt nagyon sajnálom, de figyelmetlen volt!
A mentős meg életet akart menteni, a sebessége nem volt öncélú, a balesetben nem hibás!
Gyalázatosan rosszak a törvényeink, főleg azok alkalmazása! Szégyenletesen gyalázatos!
wagabund
ha lassan halad a mentő a címre, akkor az a baj, ha gyorsan, az a baj..ha szirénázik, az is baj, ha nem, az pláne...

én akkor is megállok, ha a kerékpáros nem száll le a kerékpárról amikor a gyalogosátkelőn hajt..nem az én dolgom eldönteni, hogy miért nem tolja..a lényeg, hogy nem ütöm el...

de...a szirénázó - villogó mentő az nem kocaautós, aki ráér..

A kislányt sajnálom, de már nem hozható vissza az élők közé...ez is igaz.
elnyomott
@dr. prédikátor: - alapvetően igazad van, de gondold meg, hogy fogalmazol - az a kislány meghalt.
sokanvagyunk
Rossz szakmát választott szegény mentős - ha a cikk megteszi, én is: ha lassabban megy... - akkor később ér oda, életek múlhatnak rajta!
Ha a szakértő egy-két héttel később készül el az anyaggal... ha a jogászkodók még néhány hónapig rágódnak a papírok felett, akkor mi van? - vagy ha nem zombiseregen kell átküzdenie magát annak, aki abban a reményben közlekedik, végzi sürgős munkáját, hogy mások is felelősségteljesen, figyelmesen közlekednek. Vagy ha a mentős is olyan órabért vagy sokkal többet kapna, mint amit most ki akarnak számlázni neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.