A mostani húszas korosztály úgy látja, 66 évesen mehetnek majd nyugdíjba, és hogy életük alkonyán ne nélkülözzenek, ahhoz 22 millió forintot kell összegyűjteniük.

A 18-29 év közti fiatalok arra számítanak, hogy 66 éves korukban vonulhatnak nyugdíjba, átlagosan 18 évet töltenek majd nyugdíjasként, és 22 millió forintra becsülik azt a megtakarítást, amely biztosíthatja számukra a pénzügyileg stabil öregkort – derül ki a Groupama Biztosító Zrt. felméréséből, amelynek eredményeiről kedden tájékoztatta az MTI-t.

Az országos, reprezentatív felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte a biztosító megbízásából, a 18-59 éves korosztály körében, 1000 ember megkérdezésével.

A mostani fiatalok szerint 22 millió kell a nyugodt öregkorhoz

Fotó: pixabay.com CCO

A közlemény szerint a vizsgálatból kiderül az is, hogy a nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők 39 százaléka már 30 éves kora előtt elkezd takarékoskodni, és a fiatalok átlagosan havi 11 000 forintot tesznek félre.

A 18-59 éves korosztályt nézve a magyar lakosság arra számít, hogy átlagosan közel 17 évet tölt majd nyugdíjban, és véleményük szerint az idős korukban vágyott életszínvonal fenntartása érdekében 20 millió forintot kellene félretenniük.

A Groupama Biztosító Zrt. közel 1,3 millió ügyfelével, teljes körű biztosítási kínálatával a magyarországi biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.