A Jobbik frakcióvezetője szerint csak "büdös" diktatúrákban van olyan, hogy közintézményeket kényszerítenek az ellenzékkel való leszámolásra.

Csak "büdös", harmadik világbeli diktatúrákban kényszerítenek arra közintézményeket, hogy megpróbáljanak leszámolni az ellenzék vezető erejével – mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető elmondta, pártja minden alkalommal eleget tett beszámolási kötelezettségének, és törekedett arra, hogy mindenben együttműködő legyen az ÁSZ ellenőreivel. Az azonban nem normális – tette hozzá –, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására.

Jobbik: csak diktatúrákban kényszerítenek közintézményt az ellenzékkel való leszámolásra

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elmondta azt is, az elmúlt napokban többször próbálták felvenni a kapcsolatot a számvevőszékkel az iratok átadása miatt, de az intézmény ettől elzárkózott.

Volner János szerint ezzel az ÁSZ politikai szereplővé "avanzsált" a kormány oldalán, pedig elvileg egy független szervezet.

A sajtótájékoztató közben Volner János és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója megpróbálta átadni a kért dokumentációt az ÁSZ székházában. Volner János később úgy tájékoztatta a sajtót, hogy az ÁSZ megtagadta az iratok átvételét, arra hivatkozva, hogy az törvényellenes lenne.

Hozzátette, az iratok online feltöltésének lehetőségét a hivatal korábban elzárta a párt előtt.

Az M1 azt szerette volna megtudni a frakcióvezetőtől, hogy a magukkal hozott két kartondoboznyi irat között megtalálható-e a Simicska Lajos cégével kötött szerződés is. Erre Volner János azt válaszolta, minden külső céggel kötött szerződésről beszámolnak, ahogy eddig is.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Ez bizony egy büdös diktatúra telis tele haszonhúzó mamelukokkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Ez bizony egy büdös diktatúra telis tele haszonhúzó mamelukokkal.
human
Csak nehogy Vonának is 10 év múlva úgy kelljen visszajátszani a demokráciáról szóló beszédeit, mint mikor Orbánt szembesítik azzal mit mondott régebben az iszlámról vagy az oroszokról.
peterkelemen
Orbán aljas és velejéig romlott diktatúrája. Nem szavazni kellene tulajdonképpen hanem szétverni és a földbe döngölni Orbánékat.
szep napot
A Vona lehet, hogy egy rendes ficko, de mint politikus szart sem er.Ide oda csapong; az egesz jobbik atment Mszp-be evvel a jaj csak valtsuk le az Orban Viktort cellal.
justhpeter
A jobbik a végén még szoci lesz. Vicc.
Jozefina
Az ÁSZ lehet, hogy orbán szervezete? Ki tudja!!! Vagy mészárosé? Már az sem lenne meglepő!!!
Pálinkás Pál
@szep napot: és ezzel mi a baj...elsősorban el kell zavarni a dúcsét,utána lehet marakodni!!!
human
@peterkelemen: Vagy az a sorsunk, hogy pár évtizedig megjárjuk a poklot, hogy aztán egy évszázadig ne felejtsük el milyen fontos is a demokrácia és a szolidaritás.
Tudod az okos ember más hibájából tanul. A buta a sajátjából sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.