Miután Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt hétfőn bejelentette lemondását, újabb erőre kapott az MSZP és a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció között a tárgyalás a közös jelöltállításról. 

A Magyar Nemzet cikke szerint újból felizzottak a tárgyalások az MSZP és a Demokratikus Koalíció között, miután hétfőn a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László bejelentette, hogy visszalép a felkéréstől. Többek közt azért is, mert a DK és az LMP is saját listát jelentett be előző héten, az LMP pedig saját miniszterelnök-jelöltet is indított Szél Bernadett személyében.

A lapnak egy névtelen forrás úgy nyilatkozott, a két párt a koordinált jelöltállítást erőlteti, azaz megpróbálnak úgy megegyezni a 106 egyéni választókerületben, hogy lehetőleg ne induljon sehol MSZP-s ellen DK-s, és fordítva. A lap szerint a szocialista párt az Együtt és a Párbeszéd felé is tapogatózik a helyek elosztása miatt.

Botka lemondása után már egyezkedik az MSZP a Demokratikus Koalícióval

Fotó: MTI

A Magyar Nemzet ugyanettől a forrástól arról is értesült, hogy gőzerővel zajlik az MSZP-ben az új miniszterelnök-jelölt keresése. 

(Címlapi kép: MTI Fotó)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Béla333: Rosszul emlekszel. Botka ultimatumot adott a DK-nak. Csak ugy volt hajlando targyalni veluk, ha elfogadjak, hogy Gyurcsany neve nem lehet rajta a listan. Ez nonszensz. De a helyek aranya is nevetseges volt. Botka 50%-ot akart az MSZP-nek, a masik 50%-ot pedig a tobbi part osztotta volna szet maguk kozott.
Ne is haragudj de ezek nem targyalasi alapok. Meg is lett az eredmenye, botka ment a levesbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Eddig tele torokból szidta a DK az MSZP/Botkát, most meg arra akarja kérni a szimpatizánsait, hogy adott esetben egy körzetben az MSZP jelöltjére szavazzanak?
És a szimpatizálók gondolkodás és erkölcsi aggály nélkül meg is teszik ezt?
Inkább az LMP jelöltjére kellene szavazni, ahhoz még be sem kell fogni az orrot!
A DK/MSZP ugyanolyan szavazókat tart elfogadhatónak, mint amilyen a Fidesznek van: ne gondolkodjanak, csak hajtsák végre a párt utasítását?!
szaboria1
@Béla333: A DK akart egyezkedni csak a Botka nem akart.
Béla333
@szaboria1: 09.41
Én nem így emlékszem! Az MSZP/Botka is akart tárgyalni, csak éppen a DK/Gyurcsány nem fogadta el az MSZP feltételeit!
Béla333
@szaboria1: 09.41
Egyébként meg ez is olyan, mint amikor azon vitázunk, hogy kinek, mekkora mértékben van felelőssége a jelenlegi zsákutcáért?
Nem mindegy, a felelősség a résztvevőké! Közösen hozták össze, mint ahogy a jelenlegi helyzetet is. Fél éve folytatják ezt az iszapbirkózást, itt az eredménye!
wagabund
..."gőzerővel zajlik az MSZP-ben az új miniszterelnök-jelölt keresése. "...

nabaszki...újabb bukta sül...ezek alkalmatlanok kiválasztani egy normálisat (mert van, csak egymásra írigyek, tehát dögöljön meg inkább a szomszéd tehenkéje is)

ugye, kedves emeszpések?
pusszantás mindenkinek.
Yoda69
@Béla333: Rosszul emlekszel. Botka ultimatumot adott a DK-nak. Csak ugy volt hajlando targyalni veluk, ha elfogadjak, hogy Gyurcsany neve nem lehet rajta a listan. Ez nonszensz. De a helyek aranya is nevetseges volt. Botka 50%-ot akart az MSZP-nek, a masik 50%-ot pedig a tobbi part osztotta volna szet maguk kozott.
Ne is haragudj de ezek nem targyalasi alapok. Meg is lett az eredmenye, botka ment a levesbe.
szaboria1
@Béla333: Így igaz Gyurcsány nélkül akart. De azért akár tetszik akár nem egy pártnak a vezetője nélkül nem lehet tárgyalni. Ez olyan lenne ha az LMP -sekkel Szél Bernadett nélkül akarnának tárgyalni.
wagabund
nem ide tartozik, de Botka igen látványosan kimutatta a foga fehérjét ebben a nagy országos szereplésben. néhány napon belül nyilvánvalóvá vált, hogy bizony nagy rá a min. eln. jelölti kabát...

és most akarom mondani, hogy közben kiderült, Szegeden is királyt alakít..Musszolíni stílusban.

nem lennék meglepve, ha onnan is kipiszkálnák a szeviép miatt...
solidedge
A Fidesznek teljesen mindegy kivel egyezkedik az MSZP. A választás előtt két hónappal a Fidesz közleményt fog kiadni, amelyben megnevez néhány MSZP-s politikust akik loptak, csaltak, hazudtak. A hír nem lesz igaz, de arra elég, hogy ne szavazzanak rájuk.Bevett szokásuk 2010 óta.
Peller Anikó
@Horizont: mit vársz ettől a gyökértől, ettől az arcátlan baromtól? Ennek a fasznak az agyába olyan mélyen beleégette az orbán/siffer a Gyurcsányt hogy semmi mást nem lát tőle. Azt hiszi, hogy itt mindenki dékás aki nem hagyja a szemétségeit szó nélkül.

Az elempéje a Gyurcsány hátán próbál megkapaszkodni a purparliamantben és gyökér úr nem is tesz mást csak ekéz, ekéz mintha fizetnék. Dgölj meg béci. Mert geci vagy orbánbérenc béci. Botkának sem volt más dolga csak Gyurcsányozni. Ezzel fizetett a milliárdos projektek igéretéért. De most szarban van a fidesz, mert a levajazott Gyurcsányozásnak annyi.

Várjuk a milliárdos projekteket gecik! (haha, csak vicceltem)
Peller Anikó
@wagabund: arra számíthat a Botka, hogy rárepülnek mint a fecskék, a gekkó bosszúja alattomos mint mindig. De Szegeden nem baj ha király. Itt lehet erőteljes és diktálhat is ha tud,

Csak azt hitte az országos problémákat is a szokott módon kell kezelni. Hát tévedett.
Yoda69
@solidedge: Biztos ez is a fegyvertarukban van, de ezzel csak az 1 bites birkaknak adnak csamcsogni valot.
Szerintem inkabb ujratoltik a menekulteket, es folytatjak a sorosozast. Bar ez is inkabb csak a birkaknak csemege.
Veleda
az emberek félnek. Nem Sorostól és Brüsszeltől, hanem attól, hogy ha 2018 után győz Orbán, akkor kilépünk az EU-ból és a gyermekeik és unokáik örökre kint ragadnak külföldön.
A DK ez ellen küzd!
Béla333
Az elmúlt fél év másról sem szólt az MSZP-nél és a DK-nál, mint hogy hogyan tudják egymást legyűrni!
Ez az ő politizálásuk! Helyezkedés a húsosfazék körül!
Egy biztos: Botka lemondásának a haszonélvezője a DK és a Fidesz!
Mindenki gondolja ezt végig!
maci0427
Már régen megírtam ezt...! -- Színjáték megy Gyurcsány Ferenc a rendező-író és minden más ! A DK és az MSZP. / mszmp.../ soha nem szakadt el egymástól ,egy nagyon jól megrendezett forgató könyv szerint zajlik minden ! De a FIDESZ. -nek is vannak forgatókönyv írói,nem is kevés és nem is akik ,a rendező pedig Orbán Viktor ,őnélküle még a levegő sem mozdulhatna meg. De az biztos,hogy a FIDESZ. színházi előadás nagyobb sikert fog aratni 2018 -ban is és még lehet ,hogy 2026 -ban is ! Az a baj,hogy Gyurcsány és társai marhára leszerepeltek 2010 ben és hiteltelenek lettek még a vacilláló-bizonytalan szavazók előtt a mai napig is ! A többi kis pártocska meg csak bohóckodás ,szóra sem érdemesek,még a jobbik sem már..., " Széllel jöttek mennek "...!!!
Peller Anikó
@maci0427: macikám drágám, megtennéd, hogy pár sorban összefoglalod miként szerepeltek le szerinted és mitől lettek hiteltelenek? A hiteles orbánnal szemben, ha lehet.
Béla333
@maci0427: 12.48
Vigyázz! Peller anyó átmegy bunkóba, ha nem úgy válaszolsz, ami neki megfelel!
Örülj, ha nem pofoz fel...
Donáld Tramp
Mondtam én hogy visszajön Gyúrcsotány, és akkor jajj a balosoknak...
bencemacska
Nem értem, hogy mit nem lehet azon érteni, hogy Botka és akciója eleve halálra volt ítélve.
Egy seggel nem lehet két lovat megülni! Hát még sokat!
Botka kijelentette, hogy ő az MSZP ME jelöltje. És megadta a programját, felszólítva az összes többi pártot, hogy álljon be mögé!
Ha azonos lenne az összes párt programja, akkor nem külön pártban politizálnak.
Eltelt 3/4 év mire Botka kijelentette, hogy ő a kormányváltók ME jelöltje.
De őt kötötték az MSZP szabályai, aszerint kellett cselekedni.
Saját magát zárta ketrecbe!
Neki valamennyi párttal meg kellett volna egyeznie egy minimum programban és valamennyiük jelöltje lenni!!!
Mi nem érthető ezen.
Ezt a marhaságot követte el Mesterházy is 2014-ben!
Yoda69
@Béla333: Mar megint tevedsz. A haszonelvezo a magyar neo, amennyiben sikerul elzavarni a maffiat, meg igy az LMP segitsege nelkul is.
simmering73
"Orbán legnagyobb érdeke, hogy ne temessék el a halottat, mert neki ilyen ellenzékre van szüksége, amelynek se elvei, se célja, se identitása, se egysége, se gerince, se tisztessége, se erkölcsi tartása, se esze, se jövőképe nincs. Ez a legjobb ellenzék, amit a kezében tart, s amelyben úgy cseréli a vezetőket, ahogy akarja. Ez a párt adja neki a legitimációt, nyújtja a demokratikus felhatalmazás hamis látszatát, de soha nem lehet veszélyes rá. Ugyanakkor a folytonosság révén az ellenzék létezésének hazug látszatát adja."
nepszava.us/bartus-laszlo-a-botka-sztori-a-latlelet/
bencemacska
@Horizont: a, 16:30
Az a szomorú, hogy ezt már eljátszották 2014-ben.
Persze más kárán tanul az okos és sajátján sem a buta.
De úgy látszik időnként a nagyképűség és a gőg - pláne, ha még tüzelik is - legyőzi az észt!!!
Jozefina
Gyurcsány is biztosan hibázott, de ő legalább belátja és tanult belőle. Orbán ellen egyetlen orvosság Gyurcsány lehet!!!
bencemacska
@simmering73: ma, 16:43
Nem csípem Bartust, de most egyetértek!
wagabund
míg tegnap csak ímmel-ámmal, de ma estére már keményebben beszéltek a szegedi újraválasztás kényszeréről...

mert ha országosan megbukott Botka, akkor egyfüst alatt Szegeden is megteheti...és túl vannak rajta.

Jöhet egy új seprű(ami, mint tudjuk, jól seper)
Nessy
Sok érdekes dolgot látunk még tavaszig! Lesz még ellenzéki politikus mondva csinált indokkal vezetőszáron sétáltatva a kamerák előtt.
lesz még annyi karaktergyilkosság, hogy csak na!
A Fidesz még egy Vesta szűzről is bebizonyítaná, hogy másodállásban hetéra! A hívek meg lelkesen helyeselnének, bár sokan nem tudnák kiről, miről van szó!
Desischado
@simmering73: Összefoglaltad a lényeget, nekem is ez a véleményem. orbán ezzel mindenképp jóljárt, és az "ellenzék" jobban tenné, ha végre radikálisan összefogna, de semmiben sem tudnak megegyezni. És ez az igazi tragédia.
havasigyopár
Mi van MSZP? Kiutáltátok magatokból Gyurcsányt,mert hallgattatok a fideszi provokációra,utána bárkivel próbálkoztatok, nem ment?
Most meg visszakönyörgitek magatok Gy.-hoz? Szégyelljétek magatokat! Ócska, primitív banda vagytok.Ezzel elértétek, hogy kettészakadt a baloldal és évek mentek veszendőbe.. Ki kellett volna állnotok Gyurcsány mellett.Így már sokkal előbbre volnátok. Most elkezdtétek az egyezkedést, akkor álljatok ki mellette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.