Tarlós István szerint 70 hektárnyi terület maradna teljesen védtelen, ha a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon épülne meg  mobilgát.

A csillaghegyi öblözet árvízvédelménél nem vállalható, hogy a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros terület védelem nélkül maradjon – mondta Budapest főpolgármestere szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Tarlós István kifejtette: kezdettől azon megy a vita, hogy a partéltől körülbelül 200 méterre levő Nánási út-Királyok útja nyomvonalon épüljön védmű vagy a part mentén. Az előbbinek az lenne a következménye, hogy az 1914 óta beépülő hetven hektár teljesen védtelenül marad.

Római-part: Tarlós továbbra is kitart a parti mobilgát ötlete mellett

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezt a főváros, és ő maga sem szeretné vállalni, különös tekintettel arra, hogy a szakvélemények többsége is azt támasztja alá, amit ők mondanak – jelentette ki a főpolgármester. Úgy fogalmazott:

nem szeretnénk vállalni, merthogy felépítünk egy drága védművet, és hetven hektáron a világon minden védtelen marad.

Rámutatott: az árvízvédelmi beruházás több mint húszmilliárd forintba kerül.

A III. kerület javaslatáról szólva, amely szerint ugyancsak a part mentén, de a magántelkek kerítésének a nyomvonalában lenne a védmű, 6-8 méterrel feljebb mint a jelenleg tervezett, Tarlós István elmondta: az érintett 80 magántelekből 8-10 métert el kellene venni, és ennek a költségesebb és időveszteséggel járó változatnak akkor lenne értelme, ha a civilek is elfogadnák.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Úgy látszik Tarlós valóban a múlt században maradt. Vagy csak ottfelejtették ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.