Jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz a Czeglédy-ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség. Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi önkormányzati képviselőjét, a párt egyik ügyvédjét júniusban vették őrizetbe. A gyanú szerint a Czeglédy által vezetett munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózat mintegy hárommilliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Az ügyészség közleménye szerint:

a bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében június 27-én Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban lefoglaltak csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat egy Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben.

A jogsegélykérelem keretében további kérdések megválaszolását kérte az osztrák hatóságoktól a főügyészség. Tisztázni kell, hogy Czeglédy Csabának van-e Ausztriában bármely pénzintézetnél számlája. Az ügyészség annak érdekében, hogy az adatokat soron kívül megkapja az osztrák központi bankszámla-nyilvántartásból, az osztrák hatóságok mellett megkereste az Eurojustot – az Európai Unió nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordináló ügynökségét – is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a fokozott ügyészi felügyelet mellett folyó nyomozás során a bűncselekményből származó vagyon elkobzásának biztosítására bankszámlákat, más személyek tulajdonában álló és céges ingatlanokat vett zár alá, kötvényeket és aranyrudakat foglalt le – áll a közleményben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a férfi által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózat 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
érdekes lesz, miként olvad ez a 3 milliárd Ft a választások után 10.000 Ft-ra
wagabund
..."Czeglédy-ügy: nem tudja a hatóság, hol a pénz"...

na ez felháborító!...mert az egész lopott pénz, és nem mondja meg hogy hová dugta? KGB, MOSZAD, SAVAK, esetleg néhány csecsen...ezek mind szakképzett érdeklődők...és eredményesek.
karma1
Szoval ha aranyrudakban talaltak meg egy nem magyar bankban azt a "penzt", akkor most mi nincs meg?
@Equus1: Kulonben meg Neked van igazad...:o)) Csak egy jo idozites, es maris le van gyilkolva egyszerre 3 part!
Naszoval, akkor hol is van az a karakan ellenzek, aki veri az asztalt az azeri baltas 7 es fel millio dollarja miatt poltnal, meg a nemzetkozi birosagon, feljelentve orbant, mint az ugyletet egyedul lebonyolito szemelyt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.