Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt abban az interjúban, amelyet a Nagyváradon megjelenő Bihari Napló közölt szerdai számában.

Orbán Viktor úgy vélte: nőni fog a kelet felől Európára nehezedő migrációs nyomás, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban.

Románia ebből a szempontból fontos állam, és fontos küldetése lesz, hogy a keleti határainál megállítsa az Európába tóduló ellenőrizetlen migráns tömegeket. Keleti határainál előbb-utóbb hatékony határzár-rendszert kell létrehoznia. Másképp Romániát el fogják lepni a migránsok, és akkor nekünk magyaroknak kell majd a román határon kerítést húznunk. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, szívesen segítünk inkább – ha kell – Romániának abban, hogy meg tudja védeni a keleti határait

- fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: MTI/Kovács Tamás

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Equus1: Te, en nem hiszem, hogy ez a sejthalmaz normalis! Egyaltalan tudja, hogy mit beszel? Nem hivja oda senki, de o majd atvonul Romanian???
Komolyan mondom, hogy aki ezt nem tartja abszolut baromsagnak, az megerdemli, hogy kilopja meg az utolso falatot is a szajabol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hulye vagy baszd meg??? KERESZTUL akarsz vonulni Romanian??? Ugyanis mi Romania NYUGATI hataran vagyunk!!!
Mi van, uzentel mar hadat, vagy csak nem vetted be a gyogybogyoidat?
Ne fizesd ki a grazi dokikat, nem dolgoztak meg a penzukert, egyre hulyebb vagy...
Eladott Ország
A románok minden mozdítható katonai, rendőri, csendőri erőt a szerb határhoz vezényeltek, csakhogy kifogják a vitorlát a magyar-román határra tervezett kerítés építésének vitorlájából. A brüsszeli buksi-simogatásért pedig motorcsónakokkal, helikopterrel, katonákkal, rendőrökkel segítik a görögöket.
Equus1
ki kell ásni és hadrandbe kell állítani a Szt. István csatahajót. A felcsúti idióta kapjon tengernagyi rangot és fehér lovon be fog lovagolni Bukarestbe, h megvédje Moldáviát és Havasalföldet. A méhszaros jachtját fel kell szerelni 125 mmm-es Oto Melara gépágyúval, rakéta- és torpedóvetőkkel és telepíteni rá két-három Sea Harriert (ezeket most jutányos áron lehet beszerezni, habonyművek elintézi).
És a magyar név megint szép lesz, méltó régi hírnevéhez - hála a Nemzettemető tezsvérnek és falkájának.
Vagy nem...
anka
@Equus1: - már én is meghirdettem >>> img22.dreamies.de/img/452/b/0dri2bqa63h.jpg de visszamondom ha a qrmányunknak szüksége van rá, jutányos áron megszámítom...:D
szép új világ
@Equus1: Nem kelll oda gépágyú! Elég ha felültetik rá Kupakos Lalát és Rezsibunkót, meg egy párat még az "okosabbak" közül! Nagyobb pusztítást végeznek ezek, mind az általad említett csodafegyver.
karma1
@Equus1: Te, en nem hiszem, hogy ez a sejthalmaz normalis! Egyaltalan tudja, hogy mit beszel? Nem hivja oda senki, de o majd atvonul Romanian???
Komolyan mondom, hogy aki ezt nem tartja abszolut baromsagnak, az megerdemli, hogy kilopja meg az utolso falatot is a szajabol...
nevemnick
Jajj, csak ezt ne!
Még a végén elrabolják a minyisterelnökünket kiváló ötleteiért.

...habár nem ellenzem. Vihetik ingyen.
kokopelli
@anka: honnan szerzed ezeket a "blitzeket"? Gyűjtöd,mert "Chomolungma"-k ? ;--))))))
quadrocopter
Valaki szóljon a románoknak,hogy nálunk már "megvédték" gengszterék a MANYUP-pénzt!
Ja és a következő lépés Erdély elkerítése lesz!
papa.49
Csutigeci te oda csak látogatóba mehetsz, ott a románok utálnak téged mint a több napos szart !!!
Zeta
@karma1: mondott ő mást is , a mi erős gazdaságunkról. A V4ek lendületéről. Szerepet szán Romániának, majd mi -ő- segít a felzáfkózásban! Innen biztos nem tudja, hogy mit beszél!
Nessy
Uram! A védelmezőktől ments meg, az ellenségeimmel magam is elbánok! Amen!
Desischado
@nevemnick: Csatlakozom! És bónuszként ingyen vihető a holdudvara is!
orbán egyre hülyébb, az biztos. Kérték a románok, hogy "megvédje" őket! Akkor lenne nekik régen jaj!
kokopelli
..majd ő rendet csinál a hétmérföldes felemás gumicsizmájában,ha
megkergeti a "betolakodókat" Románia déli határánál .
Peller Anikó
"szívesen segítünk – ha kell"

ez szerintem nem hangzik olyan rosszul, ezt pont nem kell túllihegni. Ha kérik segítünk. Gondolom kerítést húzni. Egy normális embertől ez nem lenne ilyen groteszk.
Lackó50
Qrva jó üzlet lehet ez a kerítés építés.Nem kellene nekünk egész Európát körbe keríteni. Mi már tudjuk, hogy lehet kilopni belőle a pénzt. Hogy örülnének a franciák, meg az olaszok a tengereiknek a körbe kerítésének. Ha a partra teszik a kerítést, akkor a halászoknak is engedélyt kell kérni, hogy kihajózhassanak?
Nem tudom, hogy mit szólnának Orbánék ahhoz, ha a Román miniszterelnök is átjárkálna Szegedre meg Debrecenbe és itt osztaná az észt. Biztos, hogy ő lenne azonnal a következő népellenség. Váltaná a Sorost.Mi ugyan nem szeretjük, ha beavatkoznak a belügyeinkbe, viszont mi annál nagyobb vehemenciával oktatunk ki mindenkit. Ha kell helybe is megyünk.
(Még valaki jól pofán nem veri őket.)
evacica
Csak tudnám, hogy miért nem megy Szíriába vagy Afganisztánba, ha így szeret háborúzni! Ott is maradhatna és védené azokat! Mennyivel jobban járnánk!
Eladott Ország
Úgy látszik kell még közpénzt lopni a vazallusoknak, telhetetlen bendőjűek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.