Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel – erről Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója beszélt az M1-en.

Vesztébe rohanhat a Jobbik a plakátügy miatt
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Úgy fogalmazott: a Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, valamint rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket.

Az Állami Számvevőszék kedden fordult az ügyészséghez, mert a párt viszont nem tett eleget az adatszolgáltatásnak. A Jobbik frakcióvezetője, Volner János ezt cáfolja, és azt állítja,

"nem normális, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására."

Volner szerint "csak büdös, harmadik világbeli diktatúrákban kényszerítenek arra közintézményeket, hogy megpróbáljanak leszámolni az ellenzék vezető erejével."

A Fidesz erre úgy reagált, a Jobbik továbbra is titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.

(MTI, HVG)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a büdös kurva fideszes cigánybanda már mindent megtehet. Közben meg szarrá lopja magát.
Ebből előbb-utóbb újabb 56 lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Mekkora baromság már. Együttműködnek, de az ÁSZ Orbán kezében van így bármit mondhat. Mi ez ha nem diktatúra?
Eladott Ország
Ez a büdös kurva fideszes cigánybanda már mindent megtehet. Közben meg szarrá lopja magát.
Ebből előbb-utóbb újabb 56 lesz.
Equus1
ettől jobb reklámot, rokonszenvet 100 milliókért sem tudott volna vásárolni magának a Jobbik. Nagy szívességet tett a fidesz nekik.
szaboria1
Kovács Is inkább jobban tájékozódhatna. Amit a számvevőszék vezetője előadott az M1 nekem az jött le a munkatársai sincsenek tisztában miként kell dolgozni. Mert azzal pl. miért nem foglalkoznak a fidesz miként gazdálkodik.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/megszokod.jpg
A legborzasztóbb az, hogy megszokod. Korrupció elleni összefogásról beszélünk egy olyan országban, ahol a legfőbb ügyész két kézzel védi a kormánypárti politikusokat és egyetlen feljelentés sem megy át óvó kezei alatt. Antikorrupcióról habogunk, miközben Polt Péter legfőbb ügyész felesége Matolcsy György jegybankelnök közvetlen beosztottja. Ilyen ország márpedig egyáltalán nincs is, ez valami nagyon hülye vicc. Hát, drágaszép barátaim a nemzeti együtthülyülés rendszerében! Ez a kibaszott ország korrupcióra épül. Ez mozgatja. Korrupciót eszünk, iszunk, arra fekszünk le este. A ország vezetőinek vezetékneve Korrupció. Itt más sincs, csak korrupció. Semmi mást nem kell tenni, csak megnézni, hogy a fizetéséhez képest milyen életvitelt folytat Orbán, Matolcsy, Szijjártó, Lázár, Rogán, Pintér és a többiek. Csak el kell gondolkodni rajta, mi a búbánatos francból telik a családtagoknak százmilliós ingatlanokra. Az van, hogy ezek egytől egyig korrupt gecik. Mi pedig egytől egyig idióta barmok vagyunk, amiért engedjük ezt, hiszen minket, a gyermekeinket fosztják ki ezek a drága lelkek. Azok, akiknek ráfér az arcára a korrupcióellenes harc ünneplése és még csak el sem röhögik magukat. Igaz, nem is annyira vicces, mint amennyire szánalmas. Kurvára szánalmas.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2FplERbFg.gif&key=EI0JE3QOyLL5hlAOhVlrqA&w=600&h=360
quadrocopter
"...rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket."
Micsodát? Egy hordacsicska operett társulatot besározni? Na ne witczejjünk má'!
papa.49
Ez a ,,cicaharc,, jó reklám a jobbiknak !!!
Eladott Ország
@quadrocopter: Domokos László ÁSZ-elnök. Korábban a Fidesz színeiben országgyűlési képviselőként és Békés megyei közgyűlési elnökként ténykedő Domokos az az ember, aki a közpénzekből keletkezett politikusi jövedelméről korábban nem volt hajlandó számot adni és aki az önkormányzati kötvénykibocsátással szembement az államháztartási törvénnyel. Aki 1998 és 2002 között a legjobban, de legalábbis az egyik legjobban kereső magyar politikus volt, aki a tisztségéből adódó elemi kötelességei fejében indokolatlan jutalmakat szavaztatott meg magának. Aki szégyenkezéssel vegyes lemondás helyett még a sajtó megkeresésére sem válaszolt.Ez az ember küzd Magyarországon az egész világ alattomos betegsége ellen. Egy elvileg teljesen független szakmai poszton ülő, eredendően elkötelezett, ízig-vérig pártkatona. És az olajszőkített kemoterápiás kezeléssel harcolva a pusztító, korrupciós rákbetegség ellen Pintér Sándor vitatott múltú ex-rendőrfőkapitány, az egyik legvagyonosabb magyar politikus és aki jelenleg miniszterként (titok)gazdája azoknak az olajszőkítésben testet öltő, bűnözéssel kapcsolatos, 85 évre (!) titkosított iratoknak, amelyekben ő maga is érintett. És Pintér mellett ott ül a hülyegyerek vigyorú Szijjártó Péter, aki történetesen családi összefogással küzd a mindent bedaráló állami korrupció démonaival és próbál úgy tenni – amerikai cégekre hivatkozva – mintha nem éppen amerikai cégek korrupcióval összefüggő tiltakozása nyomán tiltottak volna ki hat fontos magyart az Államokból. Egyszerű, paraszti ésszel erre csak annyit lehet mondani, hogy nincs az a cipőtalp, ami überelni tudná ezeknek az embereknek az arcán végigfutó bőr vastagságát, és bár naponta történik számtalan ilyen esemény, ez talán az utóbbi évek egyik legcinikusabb performansza volt. A korrupció elleni harcra szánt európai pénzeket lenyúló, cserében a korrupció elleni harcot magyar adófizetők pénzén kamuból támogató, korrupcióba nyakig belefulladt Fidesz egy korrupció-ellenes konferencián fényezi magát.
Equus1
@Eladott Ország: Szóról-szóra így igaz.
justhpeter
Régen tettek ilyen sok jót a jobbiknak. Viszont az is rekord, hogy Magyarországon ennyi hülye még nem tudott egy időben egy pártba tömörülni.
justhpeter
@Eladott Ország: 10:37: Megfelelő ütemben haladunk az új '56 felé, ami azt jelentheti, hogy még mi is megérhetjük.
CsipkeRózsa
A Jobbik betiltása esetén megkezdődhet a komoly lázadások időszaka, sok kedvelőjük van, és sok elkeseredett ember van az országban, ők is csatlakozhatnak egy kezdődő forró őszhöz.
papa.49
@CsipkeRózsa: Hiszen megmondta az elmeháborodott csutigeci ,,forró ősz lesz,, hát legyen csak takarodjanak már a nehézségbe ezek a vérszívó tetvek !!!
peterkelemen
Annyira idióta a fidesz csak nem képzelik, hogy egy ilyen durva esetben békésen levonulna a Jobbik. Ugyan már, akkor lenne csak országszerte lázadás ezerrel, mert ahhoz már nem csak a Jobbikosok mennének az utcákra hanem gyakorlatilag milliók.
papa.49
@peterkelemen: Pontosan az kellene, hogy az ukránokhoz, a lengyelekhez hasonlóan napokon keresztül milliók tüntessenek az utcán !!!
quadrocopter
Nem szívem csücske a Jobbik, de ebben a játékban mellette vagyok! A tetves rezsim választási leszámolásra használja fel a közpénzből fenntartott hatóságokat, mintegy kisajátított bunkósbotként!
Desischado
Enél jobbat nem is tehetnének a jobbikkal, bár én boldog lennék, ha megszünnének. De minden nap bemutatja a fidesz banda, hoogy semmitől sem riadnak vissza a hatalom megtartásáért. Észnél kéne lenni, és szavazni kell mindenkinek, mert előbb utóbb ezek mindenkit kicsinálnak, ha nem állítjuk meg őket!
Maxipocak
Attól tartok hogy ideje már befűteni...A fidesz székházzal...vagy székházakkal...
quadrocopter
@Eladott Ország: Mocskos, illegitim, sunyi módon hatalomra jutott bűnözők ülnek a nyakunkon, maffia szerveződésben!
" Amikor az igazságtalanságból törvény lesz, az ellenállás felelősséggé válik!" (Thomas Jefferson)
Eladott Ország
@quadrocopter: Sajnos a fidesz elfoglalta a hatalmi ágakat: a törvényhozást, a végrehajtást és az igazságszolgáltatást, innen nehéz felállni. Nagyon bízom benne, hogy nem szakad el a cérna, mert ezek arra gyúrnak. Más választásuk nem maradt. Tudatosan, előre megfontoltan hergelnek és nem vagyok benne biztos, hogy nem a szükségállapot kihirdetésén agyalnak. Nem szabad ennek a provokációnak felülni, de érdemes tudni, hogy a háttérben valószínűleg mocskos dolgok készülnek. Ez nem egy véletlenül elejtett, másnapos elszólás volt Bayertől. Véresen komolyan gondolják. Hogy vagy ők, vagy senki. Vagy övék lesz az ország és az örök hatalom, vagy senkié. Ennyire egyszerű, ennyire félelmetes. Azt meg, hogy a Btk. mely cikkeiben leírt mely büntetőjogi kategóriákat meríti ki az ötös számú eme röfögése, azt majd az utókor eldönti. Enélkül is súlyos a helyzet.
kolozsvaros.com/2017/04/11/mitol-vagy-duhos-te-uldozott-fenyegetett-hetedik-eve-elnyomott-senkihazi/
Lepényleső
Hatalmat az veszíthet akinek van,az meg nem a jobbik.
kukac50
A számvevőszék is beállt Orbán seggnyalójának, miért nem vizsgálja ,hogy a Fidesz csak egyharmada kampánypénzről adott számot? Igazságos országot szeretnénk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.