Lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében – jelentette be Lázár János csütörtökön Budapesten.

Nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt ígér Lázár János
Fotó: Soós Lajos/MTI

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

Arról is beszámolt: dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik.

A tárcavezető közölte azt is, hogy a 2030-ig terjedő időszakban 600-800 milliárd forint többletforrást áldoznak a turizmusra, ami a növekedés záloga lesz.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Jól van Lézer-Piszkos-Hazug János! Tudjuk, hogy választás közeleg! Aztán majd háromszor fizetik vissza a magyar Ludas Matyik, ahogy az lenni szokott Genyóföldön!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Jól van Lézer-Piszkos-Hazug János! Tudjuk, hogy választás közeleg! Aztán majd háromszor fizetik vissza a magyar Ludas Matyik, ahogy az lenni szokott Genyóföldön!
papa.49
Ne a fos utalványt osztogassátok, hanem fizessetek rendes nyugdíjat te baromarcú birkapásztor !!!
elnyomott
Legutóbb még arról volt szó, hogy novemberben késni fognak a nyugdíjak, mert a Nyugdíjfolyósítónál nincs elég pénz az ott dolgozóknak és kevesen is vannak. Oda fizessetek, ne téli olimpiára herdáljatok!
Nessy
Elmennek a csudába! A havi átlag nyugdíj 10 %-a ( 12000 Ft.) a "prémium" ígéret! Miután nálatok az évvégi jutalom 6 - 12 havi jövedelem! Kimondani is szégyen. Még nagyobb szégyen, hogy olyan nyomorúságosak a nyugdíjak, hogy 10000 forintos utalványért imád mondanak , és kezet csókolnak Orbánnak! Az esetleges nyugdíjpótlást meg törvény írja elő, ha még tudják, hogy mit jelent a "törvény" szó! Ezt a saját nyugdíjas szüleiteknek, nagyszüleiteknek is adjátok elő???
human
Tessék csak tessék. Vissza nem térő akció. A fidesszel csak jól járhat. (Visszafizetési garancia nincs)
dr. prédikátor
Oszt lézerannyitisér jankó!! a prémium egy színes golyóstoll lesz???
Hellcat
Jönnek a választások le kell kenyerezni a nyuggereket...egyébként hogy érti, hogy a nyugdíjasok IS??? Én nem részesültem semmiben bazdmeg.
szaboria1
@elnyomott: Ki kell javítsalak. Nem a pénzel van a baj hanem megszüntetnék a nyugdíj folyósítót is és az Állam kincstár lenne a kifizető és ők jelentették be nem garantálnák a novemberi kifizetést mert nincs elég ember rá az átállás miatt.
elnyomott
@szaboria1: - és miért is nincs elég ember???
justhpeter
@quadrocopter: Teljesen igazad van. Most a közelgő választás előtt mindent bedobnak, most mindenre lesz pénz, aztán három év szopás. Lázár is mindent a választási győzelem reményében mond, vagyis hülyének néz bennünket.
Egyetlen haszna van az Erzsébet utalványnak is, hogy a kapára és kaszára, amit az ellenfülkeforradalomban használni fogunk elég lesz a 10000 forint.
Nessy
@justhpeter: Azt nem vehetsz rajta! Még sört, vagy kávét sem hivatalosan!
wagabund
..."Nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt ígér Lázár János"...

mostakkor nem Botka? marad a fidesz mint egyedüli igérgető?

...jaj...nem...mégsem...látom Csintalan is feltűnt a politika egén...igaz, csak pártelnöknek jelentkezett, de alamuszi nyuszi nagyot ugrik...lesz ő még min.eln. jelölt is...amin valamiért már nem csodálkozna senki.
olyan izgi a napi politika...reggel valami jóra ébredek, aztán itt a kocsmában már az ellenkezőjét hallom..
Eladott Ország
"Nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt ígér Lázár János". Dugd fel a seggedbe Jani ! Svájci indexálást ígérj és 13. havi nyugdíjat, az aktív dolgozóknak meg tisztességes bért, hogy tisztességes nyugdíjuk legyen. Az nem elég, ha neked meg a szarházi fideszes haverjaidnak van európai bére, lesz európai nyugdíja, mivel a bérplafont meg eltöröltétek b*zdmeg!
quadrocopter
@justhpeter: Ez a módszerük! Újabban ismét foglalkoznak a reklámok emelt szintű adóztatásával, de ezt nem a reklámozó fizeti meg, hanem a "magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemberek" ugyanis a reklámkibocsátó ráterheli az árucikkeire, ergo: a vásárlókra. Úgy járunk, mint a bankadóval!
Csak a nagyoin maflák veszik be az ilyen olcsó, sunyi húzásokat!
CsipkeRózsa
@Nessy: A nyugdíjprémiumot is a törvény írja elő, a feltételek megléte esetén. Nem szeretetből adják azt sem. Az Erzsébet utalványon pedig jól keresnek a haszonlesők.
Cicamama55
Januárra visszamenően kellene a nyugdíjat visszamenően 1- 1.5 %-al felemelni, nem csak úgy valamennyit odavetni!
Nessy
@CsipkeRózsa: Én csak a "prémium" megnevezést találom mérhetetlenül cinikusnak, összehasonlítva az ő év végi kifizetéseikkel!
Egyébként ígértek ők már 14. havi nyugdíjat is! ha annyira bántja őket az elvett 13. havi, a mostani dübörgő gazdasági teljesítmények mellett visszaadhatnák, Most nincs világ válság se! Hiteltelen, hataloméhes, jellemtelen társulat! Tömik a határon túliakat, az egyházakat a szavazatokért.
Desischado
Ez nem "prémium", ez csak kiigazítás, ami januártól járt volna! Adjanak rendes nyugdíjat meg bért! És az ápolásival mi van fácánok gyilkosa?!
CsipkeRózsa
@Nessy: A törvény úgy fogalmaz, hogy nyugdíjprémium, ezt a törvényt a Bajnai kormány hozta meg, amikor el kellett venniük a 13. havi nyugdíjat a világválság idején.
Eddig még nem volt meg az a feltétel, hogy a GDP növekedés a 3,5 %-ot elérje, ill. meghaladja.
kokopelli
@Nessy: ..ők osztalékot kapnak,ami azt jelentheti,hogy annyit osztanak amennyit
"bírnak",de biztos,hogy a "pirulás" határán kívül! ;--(
Nessy
@CsipkeRózsa: felőlem nevezhetik aminek akarják! naponta harsogják, hogy milyen jól teljesítünk, aztán pénz az ablakban!
simmering73
Ha a gazdaság olyan jól prosperál akkor a nyugdíjasok és a közalkalmazottak kérik vissza a 13. havi juttatásukat, amit az a gané szocialista, migráncssimogati libsi emeszpé elvett. Ha ez nem történik meg, akkor ez a regnáló kormány aljas, mocskos, illibsi húzása.
Cicamama55
@ágimami: @CsipkeRózsa: Köszönöm az infót...
Cicamama55
@ágimami: Én a havonta kapott fix összeget többre értékelem, mint az egyszeri juttatásokat. Míg aktív dolgozóként, az ilyen több év alatt egyszer odavetett pénzekkel tömködtek/?!/ bennünket, miközben 6-8 évig a havi fix bérünk nem mozdult sehová, csak az értéke csökkent folyamatosan.
Fradigege
Gyorsan szavazzatok rájuk nyuggerek, mert jövőre ismét nem lesz.
evacica
Jani most aztán a gyönyört elalélok! Mi van meg akarjátok venni a nyugerek szavazatát? Sajnos biztos lesz sok amnéziás aki még kezet is csókolna a nagy vezérnek!
Eladott Ország
"tövit töröm s a gallya jut." [JÓZSEF ATTILA] FAVÁGÓ
Nessy
Nem vagyok még nyuggernek sem fiatal, de még nem ért utol a demencia. (legalább is, nem veszem észre). Ettől függetlenül vallom: ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.
Viszont nem fogok kézcsókra járulni, nem fogok misére menni és Orbánért imádkozni, csak azért, mert a törvény által előírt pár ezer forintot oda adják, visszamenőleg, egy összegben, mert így jobban hangzik! Így a havi ezer forint máris tízezer lesz.
És most gorombát írok!
Ennél többet elköltenek egy vacsorára az aktuális barátnőjükkel, természetesen az én pénzem terhére. Egy jobb kurtizán sem szavazna rájuk ennyiért. Ezzel az összeggel, mely természetesen a kis nyugdíjasoknak jóval kevesebb, csak a szegénységben élő, ismeret hiányos öregeket tudják szédíteni.
Eladott Ország
@evacica: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/Orban_nyugdijas_kezcsok.jpg
És az sem véletlen, hogy neki, és csakis neki, még az öreg nénik és bácsik is, nemegyszer kezet csókolnak, mert oly hálásak az én atyusomnak, amiért ő annyira tiszteli és megbecsüli őket, akiknek a karácsonyi egy-egy szem szaloncukor mellé tucatnyi kifizetődő ígérvényt is adott. És még azt is elmagyarázta a butuskáknak, a nem keresztényeknek, illetve azoknak, akik még nem tudják magukról, hogy ők már valójában semjéni harrachos-keresztények, hogy a karácsony a vallási gyökerektől elszakadt embereket is megérinti. Még akkor is, ha a karácsony (is) eredendően egy ősi „pogány” ünnep. Ennyi csodatétemény után nehéz tovább szólani, mert ugye belátható, hogy az én hőn szeretett, édesdrága atyuskámnál nincs, és nem is lehet jobb kerek e világon.
kukac50
Tűzifát nem???
Adósok vagytok fél országnak a fűtés rezsicsökkentéssel!
nezelodo
Na jön az ígéretcunami! Egy szavukat sem hiszem ezeknek a profi hazudozóknak.
Eladott Ország
Lúzer Jankó, Budai luxuslakást és Tokaj-hegyaljai birtokot nem ígérsz, te szarházi?
kokopelli
...végre tudok venni Karácsonyra újra halat meg esetleg húst is! Köszönjük!!! ;--)
...köszönjük neked Lázár főelvtárs és állandó jellegű tettestársaidnak is! Nem iri-
gyeljük tőled amiért keményen megdolgoztál,de az ne legyen elég a daktatarira...! :--)
Eladott Ország
@kukac50: A tűzifa erdei köbmétere már 30 ezer forint. Azt már nem ígérnek.
DR Eric CARTMEN
Csak nem valamiféle választások közelednek ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.