Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint az ÁSZ jelzését az abban foglaltak alapján a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség feljelentésként értékelte és

számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés vétségének gyanúja miatt pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A kerületi ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg a nyomozás lefolytatásával, amelynek határideje december 6., de indokolt esetben a határidő meghosszabbítható.

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön az M1 műsorában  Kovács István, a kormány által fenntartott Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azt mondta:

Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel.

Akkor úgy fogalmazott:

a Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, valamint rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Csak próbálják meg beszüntetni a Jobbikot. Egyértelmű, hogy akasztófán végzik. Olyan lázadás lesz országszerte, hogy abba az összes fideszes beledöglik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Lepényleső: A fidesz nem tesz mást, csak megnézi mit csináltak az elődeik.
Jozefina
@peterkelemen: szerintem ez a céljuk. Ezért volt a fidesz által már jó előre vizionált öszi zavargások riogatása!!!
moiszikf
@peterkelemen: 2006-ban is volt "lázadás" országszerte. Eredmény?
Eladott Ország
@moiszikf: Nyakunkra jött a kleptokrata fidesz, cigány banda.
moiszikf
@Eladott Ország: Az nem a lázadás eredménye. A jelen helyzet a "lázadás" EREDMÉNYTELENSÉGének eredménye. 2006-ban jó esély volt a "Soros-terv" bebuktatására, a látszat-szuverenitást felválthatta volna a valódi, az ország újraszerveződhetett volna alulról (1956). Nem így lett. A "lázadást" leverték, minden ment tovább a maga "demokratikus" útján, eredményezvén a mai helyzetet. Demokratikus rendszerben, demokrata emberek, demokratikus módon "emélték pajzsra" a jelenlegi hatalombitorlókat. A "Böszme" ügyesen addig feszítette a húrt, míg meglett a "Vajda" kétharmados többsége. Négykezes a Soros-kottából, hülyére véve (majdnem) mindenkit. Hát engem ugyan nem...
kukac50
A Fideszes szalon cigány ellen miért nem vizsgálódnak? Farkas Flórián
Több mint kétmilliárdot sikkasztott a számvevőszéknek és az ügyészségnek is adott belőle azért nem vizsgálják?
A Fidesz előző kampány költését is illő lett volna vizsgálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.