Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint az ÁSZ jelzését az abban foglaltak alapján a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség feljelentésként értékelte és

számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés vétségének gyanúja miatt pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A kerületi ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg a nyomozás lefolytatásával, amelynek határideje december 6., de indokolt esetben a határidő meghosszabbítható.

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön az M1 műsorában  Kovács István, a kormány által fenntartott Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azt mondta:

Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel.

Akkor úgy fogalmazott:

a Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, valamint rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Csak próbálják meg beszüntetni a Jobbikot. Egyértelmű, hogy akasztófán végzik. Olyan lázadás lesz országszerte, hogy abba az összes fideszes beledöglik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Soros nem nyugszik. Szenilis, ennek màr mindegy csak jobboldali legyen. Nem Angliàban vezet.
Equus1
beindult a fasiszta állam gépezete. Ez a ászló az összes jelentékeny ellenzéki erőnek is áll.
Előre a polgárháború felé...
Egyébként meg mijafaszom az az Alapjogokért Központ? Ha van stratégiai igazgatója, akkor van nyilván nem-stratégiai igazgatója, vezérigazgatója, székháza, szolgálati kocsija, gépkocsivezetői, takarítónői, villanyszámlája - mindez közpénzből...
Értehtő már miért rohad az egészségügy és az oktatás...
peterkelemen
Csak próbálják meg beszüntetni a Jobbikot. Egyértelmű, hogy akasztófán végzik. Olyan lázadás lesz országszerte, hogy abba az összes fideszes beledöglik.
solidedge
Megkezdődött a Jobbik kinyírása. A Fidesz arra számít, hogy a Jobbik halála után a szavazók a Fideszt fogják erősíteni. A cikkben szereplő procedúráról néhány fasiszta diktátor jut eszembe a világban nem véletlenül. Amikor a Jobbik át akarta adni a kért íratokat a számvevőszék nem vette át, mert akkor Orbánék parancsa dugába dőlt volna. Lehet támogatni Orbánék rendszerét, de akkor bűntárssá válunk.
szaboria1
Egyre jobb mostanság azt hangoztatni az ügyészség részéről: Ismeretlen tettes ellen. Mi ez ha nem egy félre vezetés. A jobbik párt nem egy ismeretlen.
szaboria1
Az Állami számvevőszék is a fidesz zsebében van. A vezetője is úgy ugrál ahogy azt neki elő írják.
karma1
Aztakurva! Bezzeg amikor Simics jelentette fel a HirTv-t, mert a fidesz nem vallotta be, mennyit koltottek a 2010-es kampanyra, illetve hogy 2/3-ert nem is fizettek a TV-nek, tehat jogtalanul tobbet hirdethettek ingyen. Es persze ezt nem vallottak be.
Simics feljelenteset egy mozdulattal soportek le az asztalrol.
Nos, ha a fidesz nem akar egyuttmukodni es nyilatkozni errol, akkor siman lehet elinditani a futyisz felszamolasat is, nem?
karma1
@dr. prédikátor: @justhpeter: Nem azert, de ha a jobbiknak nekimennek ezek a maffiozok, - akik egy igen nepszeru part - akkor mit is akar szegeny Bernike a 4-6 %-on mozgo partjaval? Csak egyszer probaljon ujjat huzni orbannal, ugy lesopri az lmp-t a palyarol, mintha ott se lett volna.
Keszulodik a "forro osz" elore behirdetett programja...
cikicakk55
Nem védem a jobbikot,de a tv- ben Vona nyilatkozott,hogy
valamelyik nap délután kaptak egy üzenetet,hogy másnap 9- re minden adatot szolgáltassanak be. A törvény szerint 5 nap határidőt kell adni. Ettől független ők megpróbálták online átküldeni minden dokumentumot,de az ÁSZ ezt megakadályozta. Ezután mindent elvittek az ÁSZ- hoz személyesen,de úgy sem fogadták el. Nem szoktam hinni a politikusoknak,de most hiszek Vonának. Nem merne ekkorát a tv- ben hazudni. Egyértelmű,hogy ki akarják nyírni a jobbikot. Egy jobb érzésű embernél ez kiveri a biztosítékot. A Fidesz most vesztett el jó pár szavazót. Legalább is remélem. Ilyet eddig soha nem mondtam,de most Hajrá Jobbik!
Equus1
@karma1: A Camorra, a N'Dragetta, a Cosa Nostra csak tanulni jöhet a kies kis volt Magyar Köztársaságba
sokanvagyunk
Bár még ez a palatábla korában volt - és igaz, a szomszéd kerítését vettem akkor igénybe közlendőmmel -, óvodástársamat a "Hüje vagy"-felirattal oly mértékben sikerült degradálnom, hogy a szerencsétlen úgy is maradt.
karma1
@cikicakk55: Az utobbi egy honapban - ismerve a fidesz "tevekenyseget", foleg az ocsenyi uggyel kapcsolatban -, egyre jobban ugy erzem, hogy a Jobbik mar reg nem szelsojobboldali part, mert a fidesz mar sokkal, de sokkal messzebb van a skalan, jobbra csuszva, mialatt a Jobbik egyre jobban konszolidalodik.
Nem hiszem, hogy Vona hazudott volna, mert az ugyvedek es a nyomozohatosag ezekkel a hataridokkel nagyon tud manipulalni.
Egyebkent a futyisznek semmi felnivaloja, mig polt a poziciojaban van...
Az amerikai kocsmaban azt mondjak a cowboy-ok, hogy "eloszor a lampat kiloni", ebben az esetben en meg azt mondom, hogy "eloszor a poltot kiloni", mert amig neki hatalma van, addig a fidesznek dolgozik, barmi is az igazsag. trocsanyi szinten, mint igazsagugyminiszter...
nemkati
A Jobbik híveit nem úgy ismerjük, mint akik erre meghunyászkodnának. Akármennyire is elfogadhatatlan párt, legalábbis számomra, de ilyen aljas módon kinyírni tervezni egy magyarországi pártot, ezt az ország nem fogja annyiban hagyni. Senkinek ne legyen kétsége, ha a Fidesznek kellemetlen valamelyik párt, ugyanezt bármelyikkel meg fogja tenni. Utalgattak már eleget arra, hogy forró őszre számíthatunk, és ezzel az ellenzék szándékát akarták sugallni, pedighát ilyesmikre kell felkészülnünk, így készítik elő a forró őszt. Megtehetik. Annyi gazemberséget követtek el már az emberek ellen, és mi meg mint a birkák, szó nélkül tűrtük, legfeljebb annyit mondtunk, hogy 'nahát!', hogy most újabb tesztnek leszünk alávetve.

Énbennem csak jószándék van, ezért annyit mondok: törjön le a keze annak, aki mégegyszer a Fideszre szavaz!
cikicakk55
@karma1: Igazad van. Én eddig a bizonytalanok közé soroltam magam,mert a FideSS és az MSZP ,DK, kizárt, a jobbikot meg a régebbi szélsőséges erősen rasszista gondolkodása miatt nem csíptem. Az utóbbi egy évben én is azt vettem észre amit te. A FideSS sokkal szélsőségesebb,csak náluk nem a bőrszín,hanem a pénz és a pártállás számít. Orbán ezzel a húzásával nálam azt érte el,hogy a bizonytalanságom kezd biztossá válni a Jobbik felé. Remélem sok bizonytalan érez ugyan így.
iluminati
@nemkati: Az eggyik legerőssebb párt...akitől fél a fidesz at támadja...nem rég hallottam, Aki nem a fidesz mellett van az hazaáruló...Hová tart ez az ország?
Orbán fuldokló embernek tűnik aki mindent megragad ahhoz,hogy felszínen maradjon...
Nessy
Az ÁSZ nevű hithű "ítéletvégrehajtót" a NAV-val együtt nem igazán kell "besározni", megteszik ők s.k.
karma1
@iluminati: Muszaj neki vagdalkoznia, mert egyszeruen nincs mas valasztasa: vagy o ut ki indenkit maga korul, vagy vonulhat 1000 ev bortonbe az egesz diszes bagazsaval egyutt, elen az igazsagot semmibe vevo polttal, trocsanyival.
Sarokbaszoritjak, csak vakon tud vagdalkozni mindenfele.
Latom, mar a magyar idokon keresztul elkezdte megint kostolgatni a DK-t is, Gyurcsanyt is, de semmi konkretumot nem tud felhozni ellenuk, mert egyszeruen Gyurcsany nem felelos Czegledy tetteiert.
Arra is nagyon kivancsi vagyok, hogy Gyurcsany egy hasonlo tamadas eseten - mint amit es ahogy most Vonaek ellen intezett - hogyan fog reagalni ? Mert azert az nagyon fontos lesz. Fleto pacifista, emberkozpontu, aki nem fogadja el a fide$$ aljas modszereit, karaktergyilkossagait, de erre VALAMIT lepnie kell.
Mar meg is van akkor az elso feladata az amerikai kampanycegnek, (akik Obamanak is kampanyoltak 2-szer, sikerrel, mint tudjuk), szoval lehet tehetseget es otletet villantani.
quadrocopter
Azért csak meg kéne nézni azokat a fránya TAO-pénzeket is! Genyóföldi Pénzmosoda Kft - legálisan!
namihami
Nem szeretem a mi kis nyilasainkat, de...
Szerencsére a Polt és az ő Szügyészsége tényleg nem kézivezérelt. Most képzeljétek el, mi lenne, ha tényleg az volna. Akkor már az ellenzék a falnál állna.
Jön a választás, ott és azzal kell az ellenzéket ütni, ahol és amivel a Vezér utasítást ad.
Eladott Ország
Ez a mocskos tróger banda mindent meg mer tenni, minden telibeszar. Nagyon megérdemlik már, hogy pofán b*sszák őket. Ha titeket az a vád ér, hogy korrupt, autokrata seggfejek vagytok, akik lebontják a jogállamot, mert így tudtok hatalmon maradni, akkor megtámadtak, inzultálnak. Ha ti vádoltok másokat összeesküvés-elméletekkel, ha ti rágalmaztok, akkor az rendben van, az a törvényszerű. Nincs rendben. Lóf*szt lesz itt mindig narancsuralom!
qxy
Állami számvevő szék? Ügyészség?
Na ezeket kell falhoz állítani Mert ha ezt lehet, és amit a Fidesz csinál azt nem veszik észre Ez kérem Haza árulás és a Magyarság ellen elkövetett akármi. Vagyis csináljanak maguknak kis tesót.
Na ezzel, nem azt jelenti hogy szeretem a jobbikot. azokat sem. de az igazság akkor a Fidesz már rég börtönbe volna.
Kérdezném, hol lehet feljelenteni ezeket a szerveket. Indok? Kérek egy személyes találkozót az állami szám vevő szék és a főügyész embereivel és ők tesznek beismerő vallomást. Van egy dolog amivel, ha szembe állnak a hazugok, Nem tudnak hazudni. Igazat kell mondaniuk Nem tehetnek semmit. Kurva jó. Nem eccer kipróbáltam .
Béla333
Soha nem gondoltam volna, hogy nekem védeni kell a Jobbikot, de egyértelmű, hogy a Fideszes pátkatonák beindultak a Jobbik ellen és ha így, ilyen alattomos, mocskos módon intéznék el a Jobbikot, akkor még én is (Te jó ég!!!) kimennék tüntetni ez ellen. Nem a Jobbikért, de ezen mocskos eljárás ellen!
CsipkeRózsa
Érdekes, van olyan ellenőrző és büntető szervezet is, amelyik őrködik az adók befizetése fölött. Ez az állami ellenőrzés nem büntet 1 milliárdos elfelejtett adóbevallás esetén sem. Mindenhol Orbán elvárásai, parancsai szerint dolgoznak, a sok lefizetett szolga az úr szolgálatát végzi.
ittott
lesz lázadás. másként: elhajtják a Fideszt az utcáról.
tudode
A Jobbik csak eszköz a POLITIKAI KALANDOR, Gorbán egyik terve szerint, mert, ha van valóságtartalma:
.
----- Aznap, amikor az ügyészség nyomozást indít a Jobbik ellen, a kormány úgy érzi, itt az ideje a pártok megbüntetésének
444.hu/2017/10/06/aznap-amikor-az-ugyeszseg-nyomozast-inditott-a-jobbik-ellen-a-kormany-ugy-erzi-itt-az-ideje-a-partok-megbuntetesenek
.
Félelmetes, rettenetes amit megenged magának ez az emberi tárgynak tűnő POLITIKAI KALANDOR!
-
Ez már a teteje mindennek!!!
karma1
@tudode: erdogani minta szerint jar el. Nemhiaba utazgat Torokorszagba ez a felbevagott orias...
human
Ha 2006-ban valódi alulról jövő népharag borította lángba Budapestet, akkor most miért nem? Hol vannak az akkor hősnek kikiáltott kapucnis rend tagjai? Vagy nem is a lopással és a hazugsággal volt bajuk, csak azzal, hogy nem az övéik csinálják?
Desischado
Utálom a jobbikot, nem bánnám, ha eltűnnének végleg, de a módszer gyalázatos! Mit fog még ez a mocsok banda megengedni magának, ha hagyjuk?! El kell őket zavarni, végleg a kénköves pokolba, ahová valók!
Lepényleső
Wikipedia - Törvénymódosítás
A választás előtt,1947.július 23-án a kommunisták nyomására módosították a vá-
lasztójogi törvényt(1947.évi XXII.törvénycikk). Újrarendezték a választás szabályait,
és megnevezték azokat a háború előtti jobboldali szervezeteket,amelyek volt tagjai
nem voltak választhatóak. A törvény a"Lex Sulyok" gúnynevet kapta,mert a válto-
zások következtében többek közt az ellenzék egyik vezére,Sulyok Dezső is el-
vesztette választhatóságát.(Pártja,a Magyar Szabadság Párt emiatt feloszlatta
magát)
A törvénymódosítás 10%-kal csökkentette a választásra jogosultak számát.
- Manipulációk a névjegyzékkel
A választói névjegyzékből a Rajk László vezette kommunista irányítású belügy-
minisztérium a tiltakozások ellenére kihagyott mintegy félmillió szavazót,többnyire
a polgári pártok és a szociáldemokraták támogatóit. Az általuk"reakciósnak" tar-
tott polgároknak nem kézbesítették az ún. összeíró íveket,vagy ha igen,akkor
teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a választójogosultság megadását.
(Példaként: a választónak kellett bizonyítania,hogy a két világháború között nem
volt tagja szélsőjobboldalinak minősített szervezetnek.)
"Ez ugyanaz,csak pepitában?"
Equus1
@Lepényleső: jóóóóóóóóóóóóóó
human
@Lepényleső: A fidesz nem tesz mást, csak megnézi mit csináltak az elődeik.
Jozefina
@peterkelemen: szerintem ez a céljuk. Ezért volt a fidesz által már jó előre vizionált öszi zavargások riogatása!!!
moiszikf
@peterkelemen: 2006-ban is volt "lázadás" országszerte. Eredmény?
Eladott Ország
@moiszikf: Nyakunkra jött a kleptokrata fidesz, cigány banda.
moiszikf
@Eladott Ország: Az nem a lázadás eredménye. A jelen helyzet a "lázadás" EREDMÉNYTELENSÉGének eredménye. 2006-ban jó esély volt a "Soros-terv" bebuktatására, a látszat-szuverenitást felválthatta volna a valódi, az ország újraszerveződhetett volna alulról (1956). Nem így lett. A "lázadást" leverték, minden ment tovább a maga "demokratikus" útján, eredményezvén a mai helyzetet. Demokratikus rendszerben, demokrata emberek, demokratikus módon "emélték pajzsra" a jelenlegi hatalombitorlókat. A "Böszme" ügyesen addig feszítette a húrt, míg meglett a "Vajda" kétharmados többsége. Négykezes a Soros-kottából, hülyére véve (majdnem) mindenkit. Hát engem ugyan nem...
kukac50
A Fideszes szalon cigány ellen miért nem vizsgálódnak? Farkas Flórián
Több mint kétmilliárdot sikkasztott a számvevőszéknek és az ügyészségnek is adott belőle azért nem vizsgálják?
A Fidesz előző kampány költését is illő lett volna vizsgálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.