Magyarországnak törvényes joga volt megvédeni az uralkodó által szentesített vívmányokat, mivel ez békében nem ment, vállalni kellett érte a harcot, és mert a harc sem vezetett sikerre, meg kellett halni érte – mondta Áder János a 168 éve kivégzett tizenhárom aradi vértanúra emlékezve a Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon.

A köztársasági elnök a tizenötödik aradi vértanúként emlegetett Kazinczy Lajos honvéd ezredes szobránál hozzátette:

a megtorlók úgy hitték, hogy az élen járó katonák kivégzésével a bátorságot is kiirtják mindazokból, akik mögöttük harcoltak, bennük bíztak.

 Áder: a haza minden érte hozott áldozattal még erősebb lett

Fotó: MTI/Balázs Attila

Áder János kiemelte:

ez azonban éppen fordítva történt, a haza – veszteségei révén – megfogyatkozott ugyan, de minden érte hozott áldozattal csak még erősebb lett.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Vicces hogy ezt ti mondjátok...a fideszben csak olyan semmirekellő köpönyegforgató parazita ül akik soha a büdös életben értékteremtő munkát nem végeztek csak az ország testén éltek piócaként...áldozatot egyikőjük sem hozott soha az országért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
steve82
Áder Úr egy kétszínű hazug hazaáruló és még ő emlékezik meg az aradi vértanúkról... Szánalmas!
Hellcat
Vicces hogy ezt ti mondjátok...a fideszben csak olyan semmirekellő köpönyegforgató parazita ül akik soha a büdös életben értékteremtő munkát nem végeztek csak az ország testén éltek piócaként...áldozatot egyikőjük sem hozott soha az országért.
Clavigo
A Putyin-pincsi,..., csornai csicskája...
elnyomott
A haza állapotát remekül tükrözi, hogy a honatyák mennyi valós áldozatot hoztak-hoznak érte!
Clavigo
Remélem,,,jól halad a kötvény-biznyák...csak hogy erősebbek legyünk...
cikicakk55
Ez még szép és hihető is lenne,ha nem épp Ő mondaná. Azok a hősök akikről beszél,már rég fellógatták volna őt is és drága barátait,párttársait is. Igaz nem fegyverrel,de rengeteg embert öltek meg uralmuk lassan 8 éve alatt.Persze ez elmondható az eddigi 28 év alatt hatalmon lévő párt mindegyikére,de akkora kárt,mint az utolsó nyolc évben a fideSS okozott 20 év alatt nem érte az országot.
lópicigáspár
És a Vértanúk most forognak a sírjukban, hogy bizony Ők nem ezért áldozták az életüket! :(((
grincss
Jankó!
Nem akarod magadat feláldozni esetleg?
Oly' szép is lenne!
Eladott Ország
Áder: "a haza minden érte hozott áldozattal még erősebb lett". Nélküled biztosan. A politikusokat mindig a társadalom termeli ki és nem megfordítva. Ha a társadalom tunya, hülye, lusta, akkor olyan lesz a kormány is. Őszintén, ki a franc akarna egy olyan országot vezetni, amelyikben a polgárok a saját, alapvető jogaikat sem ismerik fel és nem is képesek érvényesíteni azokat? Ki az a nemnormális, aki az élére akarna állni tízmillió seggnek, amelyik tízmillió fotelben terpeszkedik huszonöt éve? Vagy száz éve, de lehet, hogy ezer éve.
Eladott Ország
A jelenkorban úgy hisszük, az ősök, e 13 mártír nyomában járunk. Valóban?
„Szabadságharcot” vívunk az energiaszolgáltatókkal, akiket a kormány fizet.
„Szabadságharcot” vívunk egy szervezettel, mely a befizetett tagdíjunk többszörösét utalja vissza minden évben, hogy aztán ezek a pénzek a kormány baráti körének zsebeiben landoljanak. „Szabadságharcot” vívunk rongyos, útszéli nyomorultakkal, akiket kerítés mögött tartunk és verünk, akár a kutyákat, s közben úgy teszünk, mintha véres csatában harcolnánk a fegyveres ellenséggel. „Szabadságharcot” vívunk minden és mindenki ellen, aki nem hajlandó elismerni örök jogunkat a saját rabszolgalétünkhöz. És miközben e szabadságharcok megvívói között nem hogy 13, de még csak egy sem akadna, aki vállalná a mártíromságot az „eszméiért”, addig e fenti 13 forog a sírjában… Hajtsd le a fejed, Magyarország! Szégyene lettél mindannak, amiben hittél, s amiért egykor kiálltál!
Zeta
@Eladott Ország: csak azt felejtette el A. Jánosunk, hogy akiket Aradon kivégeztek , közülük 7 nem magyarként voltak Magyarok. Ők Magyarok voltak , ti magyarként loptok, Magyaroktól!
Fradigege
Káder Jani a megtestesített áldozat. Ott áldoz a zsírmore oltárán az aláírásaival. Ő tőle híznak a zsírcsomók és a pénztárcák. Erősek lettek, mint az egészségügy. Svédasztalos reggelik-tea vagy tejes kávé. 1 szelet kenyér, ha hoztál bicskát akkor 2 fél szelet is lehet belőle akár. Erős ez bazmeg. Az 1 szelet felvágottat molekulára tudod bicskázni, akkor milliárd molekuláris felvágottat kapsz. Az rengeteg. Tapsoljuk meg Káder Jáncsi elvtársat. Batthyány beledobna egy kútba haynau bíróval együtt.
papa.49
Bajuszosszar esetleg be is mutathatod a mutatványt )))))))))))))))
a helység kalapácsa
Ezt a hülye dumát!
A magyarok évszázadok óta(!), mindig veszítenek.
És most is veszíteni fognak - Brüsszel ellen...
Mostanra ott tartunk, hogy saját magunk hülyeségével harcolunk - amit orbán kivetít Brüsszelre.
Szegény brüsszeliek nem is tudják, hogy harcban állunk, de mi azért harcolunk ellenük.
Anyám ne sirass!

www.youtube.com/watch?v=cjzF1rjv_N4
simmering73
@Horizont: Nem ismerek rád.:D A "halál f@szára"-ért még küldök külön egy virtuális lájkot.
Jozefina
"az uralkodó által szentesített vívmányokat, mivel ez békében nem ment, vállalni kellett érte a harcot, és mert a harc sem vezetett sikerre, meg kellett halni érte "
Csak rajta ezt most is megtehetitek!!!
mackoka46
Nagyon erős a haza, mint a paprika, amelyik felcsípte a szánkat !
Eladott Ország
Áder, téged se a gerincedért fognak elrabolni.
papa.49
@Eladott Ország: Soha nem is volt neki olyan )))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.