Nyílt levelet írt a Jobbik elnöke az általa tisztelt baloldali honfitársainak. Nyílt levelet írt a Jobbik elnöke az általa tisztelt baloldali honfitársainak. Közösségi oldalán Vona Gábor megírta mindazt, amit a miniszterelnök-jelölti tévévitában mondott volna el, ha az nem marad el Botka László lemondása miatt. A maga részéről ezt nagyon sajnálja, mert egy felkészült ellenfél ellen, élő adásban akarta bizonyítani, hogy ő az alkalmasabb az ország vezetésére. Mivel úgy gondolja, sok baloldali néző is várta a vitát, ezért nyílt levélben üzen baloldali honfitársainak. Magyarországon az emberek többsége kormányváltást akar. Meggyőződése szerint jóval többen, mint azt a közvélemény-kutatók ki tudják mutatni.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fideSSeseket nem elszámoltatni kell, hanem leszámolni velük. Ez lesz az egyetlen módja a hatalomból való eltávolításukra, ezek maguktól, demokratikus körülmények között tuti, hogy nem fogják átadni másnak a kormányzást. Ezt a mocskos tróger fidesz bandát csak kollektívan az MSZP és Jobbik közös összefogásával lehet megbuktatni, itt valóban nincs jobb és baloldal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Kulonleges hangsulyt kap ez a level annak fenyeben, hogy Vonaekat jogtalanul vonjak nyomozas ala, (illetve jogtalan modon, szabalytalanul folyik a nyomozas), es orban nyiltan megfenyegette a Jobbikot, hogy kinyirja oket.
Ha orban az egyik legnagyobb letszamu ellenzeki partjat nyiltan ezzel fenyegeti meg, ott nagy baj van, es Vona levele lehetne segelykeres is es figyelmeztetes a tobbi ellenzeki partnak: meg ti is jarhattok igy!
Csak az nem tetszett vona leveleben, hogy egybe akarja gyujteni azokat, akik orbant mindenkeppen meg akarjak donteni, viszont kizarolag Jobbikos kormanyrol beszel, marpedig ez szarvas hiba, mert meg mindig az mszp a masik nagypart, meg nem hullott teljesen szet.
Vagyis a level eleg onzonek tunik, es ezert (se) lesz hatasa.
cikicakk55
Elolvastam a hír24 cikkét,amit karma1 felrakott.Nagyon szép és jó amit ígér Vona,de azért csak óvatosan ezekkel az ígéretekkel.Ha meg is nyerik a választásokat,még fogalmuk sincs mennyi pénz van az államkasszába.Ahhoz amit olvastam rengeteg milliárd forint kéne.Ez meg valahogy annyira ismerősnek tűnik az elmúlt 28 évből.Ugyan ilyen szép ígéreteket hallottunk,aztán a választások megnyerése után jött a sajnálkozás,hogy " Mi megtennénk,amit ígértünk,de üres államkasszát vettünk át és egy csomó adósságot. Így az első 1-2 év nehéz lesz,mert annyi biztos kell,hogy az ország talpra álljon.A FideSS elmúlt 8 évezett, most majd megint halljuk az elmúlt 8 évet? Nem olvastam az ígéretei közt az elszámoltatást, a vagyonelkobzást,a börtönbüntetést. Igaz,ez sem jelentene semmit,mert ezeket is megígérték eddig minden 4. évben,de valahogy nagyon kevés politikus van börtönben és amelyik ott is van,olcsón megúszta. Pedig ha azt a több ezer milliárdot amit a FideSS 8 év alatt kitalicskázott az országból,azt sikerülne vissza szerezni,akkor talán még lehet is tenni abból a sok ígéretből valamit.Annyi pénzt lehetetlenség elkölteni,így meg kell kicsit szorongatni a töküket,hogy kibökjék melyik bankban,melyik szigeten fialtatják a milliárdokat.Ezzel is foglalkozz Gábor.
Eladott Ország
A fideSSeseket nem elszámoltatni kell, hanem leszámolni velük. Ez lesz az egyetlen módja a hatalomból való eltávolításukra, ezek maguktól, demokratikus körülmények között tuti, hogy nem fogják átadni másnak a kormányzást. Ezt a mocskos tróger fidesz bandát csak kollektívan az MSZP és Jobbik közös összefogásával lehet megbuktatni, itt valóban nincs jobb és baloldal.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 14:26
Szerintem az elszámoltatás és a korrupció megszüntetése benne van:

"A Jobbik elképzeléseiben többek között szerepel a bérunió, a bérlakásépítési program, az erős szakszervezetek megteremtése, az alacsonyabb nyugdíjak növelése, a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása, a hazai kisvállalkozások támogatása, a teljes körű elszámoltatás és a korrupció írmagjáig történő kiirtása. Mik ezek, ha nem egy igazságos társadalom és egy élhető ország olyan jogos és reális célkitűzései, amelyek egy baloldali embert is lelkesíthetnek?"
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:43
Szerintem is szükség van a Jobbikkal való összefogásra.
Nem is értem a baloldali pártokat, mert a matematika alapvető ismerete alapján szükség van rájuk. És csak rajtuk múlik, hogy milyen arányban fogják a parlamentet "uralni". Egyszínű kormányzás itt csak a Fidesznek lehetséges.
A koalíciós kormányzás is megoldható szerintem.
Már írtam korábban is, hogy a gazdasági és társadalmi helyzetünk olyan kriminális, hogy a következő miniszterelnök mindenképpen mártír lesz! /Kivéve természetesen, ha OV győz!
elnyomott
Egy baj van. A Jobbik sem demokratikus párt - de ezt valahogy elfelejtik közölni. Van még olyan baj is, hogy egyáltalán nem mindegy, ki milyen világnézetet vall. Az egyetlen lényeges különbséget abban látom a kormány és a Jobbik között, hogy mindegyik csak magának akarja a teljhatalmat. A többiben nagyjából azonos a törekvésük.
Macskaszem
Eljutottunk addig a pontig, hogy Vonáék nélkül nem megy. Ezt be kell látni az ellenzéknek, mert összesen is kevesek a kormányváltáshoz, ráadásul vannak különutasok is. Ebben a siralmas helyzetben nem lehet finnyáskodni.
Eladott Ország
@bencemacska: Annak idején is elképzelhetetlen volt egy MSZP és SZDSZ koalíció és mégis megtörtént.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 15:51
De ahhoz Horn Gyula kellett. Megcsinálta, pedig nem volt szüksége rá a többséghez.
Amikor nem akart 2/3-dal Alkotmányt módosítani, akkor is úriember volt!
Pedig "újracsomagolt" kommunista volt!!!
Eriksson
Érdekes ürge ez a Vona. Azt mondja, hogy az ország nagyobb része le akarja mondatni Orbánt. Rendben is volna. Csakhogy a nyikhaj nem gondol arra, hogy esetleg nem őt akarják helyette?
A korrupcióról meg annyit: Az olyan pártelnök ne ordítozzon, hogy ki milyen korrupt, amikor ő maga némi forintmillióért, ingyen plakátszerzésért még pártja irányvonalát is képes megváltoztatni. Mi lenne, ha ő lenne a főnök? Egy kis jattért zsebbe eladná az országot? Eladná a koalíciós partnert is! Olyasmiért száll síkra, amiben ő is elöljáró lenne!
Kutyából nem lesz szalonna.
Eriksson
@Eladott Ország: Sajnos! Akkor került lejtmenetbe az ország.
cikicakk55
@bencemacska: Igen,elképzelhető,hogy ez azt is jelenti,hogy elszámoltatják őket.Bár úgy lenne!!
peterkelemen
Helyes és példamutató. Micsoda gazemberség már eleve az, hogy Orbán Viktor megteheti, hogy nem vitázik egy választás előtt. Már eleve ez is mutatja, hogy Magyarország nem demokrácia és nem jogállam hisz semmi sem kötelezi erre. Orbán egy sunyi geci ehhez kétség sem férhet.
F_Viktor
@karma1: @Eladott Ország: @bencemacska: @Macskaszem: .
Nos, a pont @elnyomott: -nal van.
Szemelyesen ismerek par jobbikos part vezetot, s most is azt mondjak, hogy nem kernek az EU-bol, nem hisznek a demokraciaban.
Lattam az orosz penzeket, hallottam az irani anyagi tamogatasrol.
Egymas kozt ugyanazt kommunikaljak, amit orban veghez is vitt. Hazudnak, s kozben meg militans beallitottsaguak is. Veszelyesebb, mint orban.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 16:28
Reménykedjünk! Feltételezhetően sem egyéniben , sem listán nem lesznek előkelő helyen a párt radikálisai.
Amellett - egy jó alku esetén - nem kerülnek akkora számban a parlamentbe, hogy meghatározók legyenek. Legrosszabb esetben a radikálisaik átülnek a Fidesz frakcióba, és akkor nemcsak a lóláb, hanem az egész ló kilóg!
Nem gondoltam én sem a listájukra szavazni, de lehet olyan választási körzet, ahol az ő jelöltjük tudja csak kiütni a Fideszes jelöltet. Azt meg kell lépni!
F_Viktor
@bencemacska: A valasztasi korzetek majdnem feleben csak jobbikosra szavazhatna a fityeszt nem akaro valasztopolgar.

Rengeteg demokratikus, EU-t tamogato valaszto maradna otthon.
En sem szavaznek soha egy naci partra, akkor inkabb a fityeszesre, hogy legyen 4/5-uk, hogy minel elobb legyen meg az elkerulhetetlen.
bencemacska
@elnyomott: ma, 15:04
Olvasd el figyelmesen Vona nyilatkozatát. Nagyon behúzott középre. Nem tudod elhinni?
Gondolj OV-ra, aki A Liberális Internacionálé Alelnökéből annyira jobbra ment, hogy Vonának félre kellett ugrani, mert lelökte volna a térkép jobb széléről! (Lassan - reméljük - le is esik!)
elnyomott
@bencemacska: - teszek a nyilatkozatára.
Nézem, amit tesz, illetve nézem, hogy milyenek azok, akik a követői. Ez nekem mindennél több valós infót ad.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 17:02
Nem gondoltam, hogy a pártra szavazzon bárki, vagy közös lista legyen. Az egyéni jelöltekbe meg - ha valóban megegyezéssel, alkuval választják ki - nem kerülhetnek be olyanok, akik normális ember számára nem vállalhatók.
DE pl ezekbe a körzetekbe lehet tenni azokat a demokratikus jelölteket is, akiknek az esélytelenséget felvállalva is indulni kell egymás ellen, az országos lista állítása miatt. Ott megéri átszavazni a Fidesz ellenében.
Csak nagyon jó felmérés kell, és az önző egyéni érdekek félretétele!
F_Viktor
@bencemacska: Irod:
"Nagyon behúzott középre. Nem tudod elhinni?"

Nem tudom elhinni, mert ismerem oket. Pl. ket eve Szilveszterkor egy tarsasagban voltam veluk.
Hidd el, nem ugy beszeltek, mint ahigyan nyilatkoznak a mediakban.
De pl. Toroczkai is azert lett alelnok, hogy vona maradhasson elnok, hogy ne hulljon szet a part.

Irod:
"Az egyéni jelöltekbe meg (...) nem kerülhetnek be olyanok, akik normális ember számára nem vállalhatók."

Kis telepuleseken, ahol kilatastalan a szavazok helyzete, ott nyero a radikalis nezet. Mert a jeloltjeik bizony radikalosok.

De! vona sem osszefogast akar, hanem baloldali, demokrata, liberelis szavazatokra hajt.

Elgondolasod nem rossz, csak esetleges gyozelem eseten az orszag tobbet veszithet, mint nyerhet, valamint a fityesz nem lenne eltakaritva a politikabol.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 17:42
Lehet, hogy naiv vagyok?
Én csak egyetlen Jobbikost ismerek, de pólyás kora óta. Önkormányzati képviselő. /Karácsony ellenfele volt a polgármesterségért!/
Mikor MIÉP-es volt még néha értekeztem vele, de már nincs kedvem "nevelgetni!"
F_Viktor
@bencemacska: MIEP, majd jobbik?
Akkor nem kell elmagyarazni, hogy ezekbol egy vizslas kep nem farag europia polgart...
bencemacska
@F_Viktor: ma, 19:46
Csurka sofőrje volt! Ma politológus!
karma1
@cikicakk55: Megnyugtatlak, BARKI fog kormanyra jutni, nem ures, hanem MINUSZOS kasszat fog talalni, mert kuszaszem mar regen az orszag devizatartalekat eli fel, vagy teszi el az alapitvanyaiba.
BARKI jon orbanek utan, iszonyu nehez lesz a feladata: istallobol korhazi mutot csinalni eleg nehez..:o((
karma1
@bencemacska: Azert ez eleg riaszto, pedig szamszakilag tenyleg Vonaekkal is ossze kellene fogni. Szerintem ha sokaig tokolodik a "demokratikus" baloldal, az utolso pillanatban meg megtortenhet a fide$$-jobbik koalicios osszeborulasa, es az a Richter skalan bizony 9.9-es ertek lesz. orban meg azt a bekat is le fogja nyelni a hatalom megtartasaert, hogy a jobbikot Simics tamogatja...Sajnos... A bortontol, elszamoltatastol sokkal jobban fel orban, mint barmi mastol..

Wikipedia a Jobbik ideologiajarol:
Nemzeti radikalizmus
Nacionalizmus[2]
Szociálkonzervativizmus
Irredentizmus
Turanizmus
Euroszkepticizmus
Antiglobalizmus
Antikommunizmus[3]
Anticionizmus[3]
Bevándorlásellenesség
Politikai elhelyezkedés jobboldal
bencemacska
@karma1: ma, 23:48
Ha OV a liberalizmustól eljuthatott az illiberalizmusig, miért ne remélhetnénk, hogy Vona is eljut a szélső jobbtól a jobboldalig?! Főleg mert OV már kilökte a jobbszélről!
cikicakk55
@karma1: Akkor meg főleg nem kéne Vonánal felelőtlen ígéreteket tenni,vagy kiegészíteni annyival,ha az államkasszát úgy kapnánk meg,ahogy nélkülözhetetlen lenne az ország legfontosabb dolgait rendezni. A stadionokat lebontani már nem tudják,azt sem mit kéne velük tenni,hogy hasznot hozzanak. Talán ha sikerülne a Fidess bandából kiverni,hogy hol vannak a milliárdok,és ami a legfontosabb a közpénzbe kerüljön vissza mind. Attól tartok,hogy a hatalom mámora elveszi az erkölcsi értékét.
karma1
@cikicakk55: Igen, legeloszor anyagilag kellene elszamoltatni orbanekat es a sleppet, hogy hol vannak az euro-, dollar- es forintmilliardok, milyen offshore cegekben.
Barki akar ebben a pillanatban onjelolt miniszterlenokjelolt lenni, erre kell majd koncentralnia legeloszor.
Sajnos, arrol az egyrol nem fog tudni megfeledkezni a kovetkezo kornmany sem, hogy a letelepedesi kotveny nem part-, hanem allami garanciaval lett eldava, tehat akarmilyen kormany jon, a visszafizeteseket kamattal+ hozammal a mindenkori kormanynak meg kell tennie! (Erre hozta azt a torvenyt orban - es aderrel el is fogadtatatta, belekerult az Alapkatyvaszba), hogyha a kormany vlamailyen hibas dontest hozna, aminek anyagi vonzata van, akkor vagy egyszeri, vagy idoszakos , vagy allando ado bevezetesevel azt az adofizetok penzebol kell visszafizetni, vagyis egyetlen gengszter sem felel a sajat vagyonaval a donteseiert - ez a torveny pont erre az esetre szol.
Eladott Ország
@karma1: De ha sokat szarakodunk egyenként szalámiznak le mindenkit, ezek semmitől sem riadnak vissza. Ha célunk Észak-Korea beérése, ebben az esetben bátran előre! Legyünk büszke, de tudatlan, elnyomás alatt élő nemzet, melynek már se jelene, se jövője. Ha ez a rohadt tróger fidesz cigánybanda marad hatalmon akkor biztosan.
Eladott Ország
@Eriksson: És a fidesz óta meg lejtaknába került.
Eriksson
Nem tudom elfogadni, hogy ez a nagy Orbán-gyűlölet odáig fajulhat,, hogy aki egy szót is szól ellene, abba rögtön beleszerelmesednek egyesek. Aki a fülnek szépet, kedveset mond, annak rögtön hasra kell esni és benyelni az utolsó betűjét, vesszőjét is. Hogy mit tesz, az nem számít.
Ezért van annyi elvált nő, mert csak lakva jön rá, mekkorát tévedett.
mackoka46
@peterkelemen: Jobb,ha nincs tv vita végig hazudná, rágalmazná az egészet, miközben magát fényezné. Hát hogyan viselkedett a Rezsi Mocsok is.
Eriksson
Aki azt hiszi, hogy az egészségügy állapota mai keletű. az olvassa el Moldova György írását.
moly.hu/konyvek/moldova-gyorgy-a-tekozlo-koldus
@Eladott Ország:
Jozefina
Lehet, hogy Vona ezzel a levéllel (ami tiszta baloldali szöveg) sok baloldalit fog magához vonzani. Egyébként teljesen igaz és ezt Meggyesi mondta ki először, hogy orbán rezsim leváltására nincs finnyáskodás, a teljes ellenzéknek kell összefognia és ebbe a Jobbik is bele tartozik!!!
magyarbakancs
Fidesz szellemiséget ki kell teljesen gyökeresen iktatni.
Itt csak is a szavazók, tudják ezt meg csinálni.
Az MSZP, DK pedig eltávolítani a politika színpatáról.
Mert ezt a kétharmadot ennek a politikai gengszter pártnak köszönhetjük. Gyurcsány, Mesterházi, Tóbiás és a többi baloldalinak nevezet senkik.
karma1
Az az erzesem, hogy ebben a pillanatban BARKI, aki megszolal orban es a kdnp ellen, az MIND baloldali, meg akkor is , ha az a Jobbik, mivel mar a jobbiktol is erosen jobbra, SZELSOjobbra van a futyisz...
karma1
Amikor valami elkezd rohadni, azt elobb-utobb ki kell vagni, kulonben nagyobb baj lehet belole. Van az ugy, hogy egy elhanyagolt koszveny addig sulyosbodik, amig nincs mas valasztasa a betegnek, csak levagni azt a labat, hogy az ember eletben maradjon.
Az egeszsegugy romlasa: Igen, minden el tud romlani, minden tonkre tud menni, amire az ember nem kolt, hogy fenn maradhasson.
Eppen ezert akarta Gyurcsany a legalabb 300 forintos vizitdijat bevezetni; orban meg az ellenzekbol is meg tudta furni egy nepszavaztatassal.
Gyurcsany igazsagosan akart eljarni: a 300 forint a bevezetesekor egy Turo Rudi szelet ara volt (most egy szimpla Turo Rudi 499.00 forint!), vagyis aki hasznalja az egeszsegugyet, az jaruljon hozza a fenntartasahoz is.
orbannak mar akkor sikerult felpaprikazni a nyuggereket, hogy kizsakmanyolja oket Gyurcsany, es nehogyma fizessenek az orvosi ellatasert.
Azota az ido Gyurcsanyt igazolta: kozben elfogyott a Gyurcsanyra visszamutogato "emuttnyocevezes", miutan orban is mar 8 eve van kormanyon, es ezalatt a "nyocev" alatt nemhogy szinten nem tartotta az egeszsegugyet, hanem engedte lerohadni, szelnek engedte a legjobb orvosokat, elerte, hogy most mar se orvos nincs, bar lassan korhaz sem lesz, ahol dolgoznanak, szoval ugy nez ki, hogy elegge kovetkezetes orban rombolo poitikaja...
Ha valamit kifogasol - akkor miert nem tett semmit sem a hibak kijavitasara? Miert nincs eu miniszter? Oktatasi niniszter? Mar a Mindennapi Eneklesnek is van lassan minisztere, meg minden egyeb szarnak, csak a fontos kerdeseknek nincs.
Ugy szegyen ez a pali, ahogy van...
Jozefina
Lendvai Ildikó most sem hazudtolta meg önmagát. Benne még az igazi baloldali vér folyik. Ki is osztotta Vonát!
444.hu/2017/10/06/lendvai-ildiko-piszkos-ruhat-nem-ugy-valtunk-hogy-a-szennyesladaban-keresgelunk
cikicakk55
@Eriksson: ma, 08:44

Ezt azért megcáfolnám. 33 évig dolgoztam egészségügyben. Az 1995-ös időkig tudom mi volt benne,majd 3 év kihagyás után még 1999-2002-ig még volt rálátásom mi megy az egészségügyben. Lehet a Kádár rendszert szidni,mert biztos voltak hibái dögivel,de az egészségügy rendben volt.Ezt úgy értsd,hogy volt elég nővér,volt elég eszköz,volt elég orvos,a kórházak állapota,ha nem is csillagos 5-ös,de jó volt.Azért azt hozzá tenném,hogy az eszközök mivel szocialista ország voltunk,a szocialista rendszer szerint voltak rendben.Nem volt rálátásunk,hogy mi megy nyugaton,de ott egész biztos sokkal modernebb gépek voltak.Én csak mint ápolónő tudok nyilatkozni róla,hogy a fizetésemből és a párom fizetéséből futotta mindarra,ami egy házaspárnak egy gyerekkel kellett.Fárasztó volt a munkánk,de nem annyira mint most a nővéreknek. Akkor még 30 betegre 15 ápolónő jutott 3 műszakban.Most ott ahol egykor dolgoztam,még 2 emeletet ráépítettek,a 30 betegből lett 60-70 beteg és az ápolónők 30 műszakban jelenleg 18-an vannak. Egy rehabilitációs osztályon,ahol a betegek 80%-át fürdetni,etetni,pelenkázni kell,ott bizony ez nagyon kevés.Nincs elég lepedő,pelenka,gyógyszer,katéter cső,lázmérő. Nincs elég morfin a végstádiumos betegeknek. A helyzet romlását főleg a vissza térésem után vettem észre.Kevesebben lettünk,egyre többször kellett másik osztályokra rohangálni bizonyos gyógyszerekért.A nővérek még kaptak egy + melót is a nyakukba,mert még egy szem Algoflex gyógyszert is be kellett írni,hogy mikor,kinek, és miért adtuk be.Minőségileg bő 50% a vissza esés.A nővér,orvos és eszközhiány katasztrofális.
cikicakk55
@karma1: ma, 00:4
Igazad van.Nem tudom mennyi az az összeg amit majd a kötvényeseknek ki kell fizetni,mert én mint egy nyugdíjas el sem tudok még egy milliárd forintot sem képzelni,hogy az mennyi lehet. Csak az én egyszerű és tudatlan agyam érzi úgy,hogy ha 2018-ra sikerülne ezt a bagázst elzavarni és mielőbb vissza szerezni a kitolt pénzeket,akkor abból talán futná a visszafizetés egy részét.Gondolom nem mind egyszerre akar majd elmenni.Arra is gondoltam,hogy ahogy a Fidesz tudott egy teljesen új törvénykönyvet kreálni,úgy talán az új kormány is tudna egy olyat,ami ezt az előzőt felülírja.Tudom,hogy ez a letelepedésieknek nagy anyagi kár lenne,de nem hinném,hogy sok becsületes lenne köztük.Persze ezt ne vegyétek komolyan,ezt az egészet csak egy olyan ember gondolkozása képes kitalálni,mint én aki el sem tudok képzelni ilyen mocskos dolgokat.Olvasom,látom,hallom,mi megy itt,de nagyon nehéz ezt felfogni,hogy ilyen nyílt rablást egy országban,egy néppel meglehet tenni.
staro2
Nyilasokkal nem közösködünk,még ha jópofa vizslát símogatnak akkor sem.
Beszélj néhány vidéki jobbikossal,és rájöhetsz:ez a vona duma csak választási cukormáz.Alatta ott a zöld ing és a karszalag.
Megismétlem:
Nyilasokra edig nem szavazunk!
staro2
Bocs az utolsó mondat helyesen:
Nyilasokra pedig nem szavazunk!
Eriksson
@cikicakk55: 12:55
Kösz, hogy válaszoltál, így elmondhatom amit valójában ki akartam volna hozni a témából.
Már az átkosban se volt mindig minden fenékig tejfel, de akkor is voltak kifogásolni valók, Moldova szerint. Szerinted meg nem annyira, mint most. Mert ugye ami most van, az nonszensz. Nem lehet, hogy ennek a költséghatékony kórházi koncepciónak van köze? Amely elsősorban a rendszerváltás és privatizáció következménye.
Viszont te, mint alkalmazott, csak azt a szeletet láttad át tisztán, amelyben dolgoztál. Azon kívül még sok intézmény volt Budapesten is és vidéken is, ahol nem éppen egyforma körülmények voltak. Tehát egyértelműsíteni, hogy az egész eü vacak úgy ahogy van, kicsit egyoldalú állítás.
Sajnos én magam különböző problémák miatt több különböző megyei kórháznak voltam rövidebb, hosszabb ideig lakója, és elmondhatom, hogy mindegyik mintha más-más országban működött volna. Hatalmas különbségek vannak úgy élelmezésben, ellátásban, ápolási és orvosi személyzetek hozzáállása terén. Elmondhatom, hogy egyetlen van amelyikbe a kutyámat sem vinném be, van ahol nem akarnék enni, kettő viszont nagyon ott van.
Szóval a magam tapasztalata szerint, ennek a négy jól felszerelt kórháznak működése alapján a beteg szempontjából nem tudnék az egész eü. állapotáról egyértelműen állás foglalni.
Eriksson
@cikicakk55: Bocsi, 3 megye, 5 kórházáról beszéltem.
cikicakk55
@Eriksson:: Ebben természetesen igazad van.Én a régebbi időkről írtam.Akkor még nem voltak ekkora különbségek,kórházak és kórházak közt.Én is olvastam Moldova könyvét és igen,akkor is voltak gondok az egészségügyben,de közel sem annyi mint most.Persze ez is annyira relatív.Most rálátásunk van nyugati kórházakra.Ha máshol nem a tévében különböző filmsorozatokból.Azért azt ne felejtsük el,hogy a legnagyobb rész megrendezett,azért ott sem arany szívű minden orvos és nővér.Most már itthon is vannak úgy mond magánkórházak.Sokkal több az orvos is akinek van magánrendelője. Ez bosszantja az embereket,mert a legtöbben nem tudják megfizetni,viszont látjuk,hogy mekkora a különbség az állami és a magán kórházak közt. Megint más a kórházak állapota városok elosztása szerint is.Állítólag,de ezt inkább csak a neten olvastam,nem tudom mennyi az igazságtartalma, a Fideszes városokban jobb a kórházak állapota és a felszereltsége. Hódmezővásárhely Fideszes város,ezt szerintem mindenki tudja( Lázár János) Városunkban szinte 7 év óta folyamatosan bővítik szépítik a kórházat. Mind ez nagyon jó,csak a látszat csillogás mögött ott a valóság.Ugyan úgy nincs egészségügyi személyzet,mint a többi kórházban.ugyan úgy hiányoznak a modernebb diagnosztikai gépek,műszerek.A betegek komfort érzete javult,de főleg a fekvő betegek ezt annyira nem érzik. Szeged MSZP-s város ( Botka) Férjemet évek óta kezelik Szegeden.Idén volt agyműtéte a szegedi agysebészeti klinikán. A klinika csodálatosan szép, a kórtermek,ágyak tiszták,szépek.Minden kórteremhez tartozik egy fürdőszoba.Itt elég változó,hogy hányan vannak egy szobában,mert az ágyakat gyakran tologatják egyik szobából a másikba.Viszont a személyzet ott is nagyon kevés .Agy műtött emberek fekszenek az osztályon,akik nagyon súlyos műtéten estek át.Ahhoz képest,az a 2 nővér aki van édes kevés.Oké,délelőttönként általában vannak orvostan hallgatók és ápoló(nő) tanoncok,ők két műszakban,de egy ilyen osztályra kevés. Édesanyám Pesten lakik,többször volt...
cikicakk55
Folytatom,mert látom nem ment mind el.Anyukám Pesten lakik,akit sajnos 7 éve nem láttam.egy részt az anyagi oldala miatt,más részt az én egészségi állapotom miatt és a páromé miatt is.Most meg már nem is fogom látni,mert 3 hete meghalt.Őt 7 éve mikor bevitték az Istvánba (ix.ker) nagyon meglepődtem.Én mint kis vidéki liba,azt hittem,hogy egy ilyen nagy kórház azért el van látva rendesen.bár írták milyen romosak,némelyik,de az istván azért elég kiemelt kórház még pesti viszonylatban is. Ott a személyzet hiánya mellett még a kórház állapota is katasztrofális.Az én meglátásom szerint az országban az egészségügyi dolgozók létszáma és az eszközhiány a legnagyobb gond.Persze az épületek állapota sem mindegy.sajnos akik tehetnének ezért,vagy ez ellen,azok privát kórházba.,vagy külföldre járnak ha betegek,vagy hozzátartozó beteg. A nép meg dögöljön meg, a beteg ember úgy sem hoz hasznot az országnak.
karma1
@cikicakk55: Kedves, oszinte reszvetem Edesanyad elvesztese miatt - nem egyszeru dolog ez...
Eriksson
@cikicakk55: Én egészen jól felszerelt, jó nevű kórházakról beszéltem, ahol minden rendben is lenne eszköz és orvosi szempontból. DE!!! Az az igazság, hogy nagyon elharapódzott a kiszolgáló és ápolószemélyzet részéről a panaszkodás és leszarom hozzáállás. S ezt nem lehet a létszámhiányra kenni, mert amit meg tudnak tenni az egyik helyen, a másikon miért nem? S én azt gondolom, ha ezek a síránkozók több fizetést kapnának, akkor sem lennének emberségesebbek. Mert ez ilyen. A természetét, munkához való hozzáállását mindenki magában hordozza, melyet pénzzel nem lehet megváltani.
cikicakk55
@Eriksson: A személyzet alkalmasságával teljesen egyetértek. A mi időnkben is voltak olyan kolléganők,akik a hátuk közepére kívánták a beteget,kifejezetten ellenségesek,vagy ha az nem,automatikusak voltak.Semmi kedves szó,vagy türelem.Mint egy gép,mint ha nem is emberek lennének,hanem munkadarabok.Na a mi időnkben azért még volt lehetőség az ilyenektől időben megszabadulni. Én most kifejezetten a nővérekről írok, az orvosok egész más tészta. Akkor még az iskolai vizsgák után a frissen diplomázott nővérek elég nagy része megmaradt a szakmában.Sajnos az egy dolog,hogy Budapesten már akkor is sokkal többet kerestek a nővérek és még albérletet sem kellett fizetni,mert volt nővérszálló.Nem ment külföldre egy sem,mert nem is mehetett egy darabig,majd a gengszterváltás után még jó pár évig azért tartott a remény és a türelem. Tehát nagyjából kitudtuk rostálni a szakmára alkalmatlanokat.Ettől független természetesen mindig voltak és lesznek is.Az ilyeneknek a béremelés semmit nem számít,legfeljebb annyit,hogy szar bérért nem csinál évekig olyan munkát amit alapból utál és időben lelép.Tehát egyet értek veled abban,hogy az egészségügyben mindig is voltak problémák,de olyan párt nem is létezik sehol,amelyik maradéktalanul boldoggá tudná tenni népe minden egyes tagját.Elégedetlenkedők,mohók,állandóan reklamáló betegek és nővérek is mindig lesznek.Ez emberi természet sajnos.Soha nem fogjuk tudni elérni,hogy a kórházakban olyan szakápolók dolgozzanak csak,akik nem mint munkát fogják fel amit csinálnak,hanem életcélnak.Akik felfogják,hogy érző emberekkel dolgoznak,akik tudják,hogy egy beteg ember tűrőképessége sokkal alacsonyabb mint az egészségesé. Ha ilyen osztályokra vágyunk,akkor kár a gőzért,mert ilyen soha nem lesz,hisz akkor főleg nagyon kevés lenne a létszám az osztályokon.
Eriksson
@cikicakk55: Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. És tegyük hozzá, ez nem rendszer, vagy kormányfüggő. Mert ugye emberek vagyunk, emberi tulajdonságokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.