Az MSZP él és folytatja azt a munkát, amelyet Botka László volt miniszterelnök-jelölt vezetésével megkezdett – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MSZP nem állít saját soraiból miniszterelnök-jelöltet
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Molnár Gyula az MSZP választmányának ülése után hangsúlyozta azt is, pártja politikai stratégiája nem változott: a Tegyünk igazságot! című program egy markáns, világos, egyértelmű baloldali program.

Molnár Gyula közölte, megerősítették azt is, hogy

a mostani szakaszban az MSZP nem állít saját soraiból miniszterelnök-jelöltet.

Listavezető lesz, és dolgoznak azon, hogy a lehető legszélesebb együttműködésnek legyen egy civil kormányfőjelöltje – mondta, hozzátéve, hogy az MSZP a mostani szakaszban nem támogatja egyetlen párt miniszterelnök-jelöltjét sem.

A politikus jelezte azt is, tárgyalni fognak a demokratikus ellenzék pártjaival.

"Tárgyalni fogunk, nem diktálni, hanem együttműködésről beszélni, hogy hogyan, miképpen lehet leváltani 2018-ban ezt a hatalmat"

- fogalmazott.

Hangsúlyozta, készen állnak az együttműködésre minden demokratikus politikai erővel, de "Horn Gyula pártja" nem tárgyal szélsőjobboldali pártokkal.

Molnár Gyula megköszönte Botka László munkáját. Elmondta, a választmányi vitában szóba került az is, mi vezetett a miniszterelnök-jelölt lemondásához. A felmerült okok között említette, hogy hiányzott a partnerek fogadókészsége, hogy az MSZP-n belül belső bizonytalanság volt azzal kapcsolatban, helyes úton haladnak-e, illetve hogy a kormányfőjelölt nem volt képes korrekcióra.

Hozzátette: visszautasít minden olyan vádat, amely a nemzeti együttműködés rendszere részének tekinti akár az MSZP-t, akár bármelyik demokratikus ellenzéki pártot.

Mint elmondta, Hiller István választmányi elnök készíti elő a párt választási programját, amelyet november 18-án mutatnak be. Hozzátette: október 23-án szeretné bemutatni azt "a keretet", amely alkalmas lehet arra, hogy a demokratikus ellenzéki oldalt összerendezze és a kormányváltást megvalósítsa. Az MSZP várhatóan decemberben "kampánynyitó kongresszust" tart.

Több párttal is együttműködnének

Kérdésekre válaszolva Molnár Gyula elmondta, az együttműködés lehetőségéről az Együtt-tel, a Párbeszéddel, a Demokratikus Koalícióval és a Magyar Liberális Párttal tárgyalnak. Tudomásul vették, hogy az LMP és a Momentum kategorikusan visszautasította az MSZP kezdeményezését.

Kitért arra, hogy az LMP-nek és a Momentumnak is elküldik a választmány által szombaton elfogadott 12 pontot, amely az igazságos Magyarországról és a demokrácia minimumáról szól. Erről szakmai vitát ajánlanak a két pártnak.

A pártelnök közölte, a tárgyalások jelenlegi szakaszában nem vizsgálják, hogy választástechnikailag, politikailag hogyan lehet a piramis tetejét összerakni, az alját fogják most megépíteni. Ez a 106 egyéni körzetben való indulásról szóló egyeztetéseket jelenti – részletezte, megjegyezve: jelenleg azt sem vizsgálják, hogy közös jelöltek vagy koordinált indulás legyen.

Ha ebben megállapodnak – folytatta – , akkor beszélhetnek arról, hogyan lehet tovább építkezni. Molnár Gyula jelezte, hogy ő közös lista felé vinné a tárgyalásokat, de elfogadja, hogy ha ezt mások, például Gyurcsány Ferenc DK-elnök elvetik.

Hiller István azt mondta, mindenben meg akarnak állapodni, amiben lehet. Szerinte "reális és elérhető", hogy az egyéni választókörzetekben a demokratikus ellenzék pártjainak egy jelöltje legyen.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Milyen erőtérből beszélnek ? Hány ember nevében ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
"az MSZP-n belül belső bizonytalanság volt azzal kapcsolatban, helyes úton haladnak-e,"

Nem muszáj mindig a töketlenséget kihangsúlyozni, a választók a magabiztos pártokat jobban értékelik.
Béla333
Talán ha ilyen határozatlanok, kérdezzék meg Horváth (áruló) Csabát, hogy mit kell tenni az MSZP-nek!:

"Tehát, ha a kormányváltás a cél, akkor én mindig Gyurcsányt fogom választani,..."
zarojel.hu/horvath-csaba-eleg-a-toketlenkedesbol/

Ezt még akkor volt képes nyilatkozni, amikor még volt az MSZP-nek miniszterelnök jelöltje, akit úgy hívtak, hogy Botka László!
És jelenleg Botka visszavonult, ellenben Horváth még mindig ott virít az MSZP-ben!
Na ilyen párt ez az MSZP!
elnyomott
@CsipkeRózsa: - lehet, hogy te így vagy vele, én nem. Én jobban értékelem, ha bevallja, hogy nem mindentudó, nem tévedhetetlen, de képes korrigálni.
Tökéletesnek, magabiztosnak ott van a minidiktátor, nem kell még egy!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/molnar.jpg
Ez az a párt, amely az alkotmányos rend megdöntése, a NER létrejötte után is lopásra, az egymással való mutyizásra használta azt a kevés helyet is, amit megtartott. Ez az a párt, amely az Európai Unió mellett elkötelezett, de amelynek az EU annyit jelentett, hogy saját gyerekeiket kiküldjék egymás mellé brüsszeli állásokba sajtósnak, tanácsadónak, belőlük a semmirekellő hasonmásukat előállítva, csak európai tapasztalattal, nyelvtudással, gőggel. Ez az a párt, amely feladta az elveit, amelyeket el is felejtett azóta, amely eladta magát a Fidesznek, Orbánnak. Ez az a párt, amelynek tényleges irányítói Orbán által zsarolhatók, s ez a párt az, amely ezeknek a zsarolható embereknek a játékszere. Ez az a párt, amelyben igazi demokrata nem nevelkedett, amelyben okos embert nem képeztek, csak olyanokat, akik jól szocializálódtak először a horngyulás mentalitásba, aztán a gengszterségbe. Molnár Gyula felmentett nem bűnöző, egykor fideszes nehézfiúkkal üzletelő főnixmadárral az élen.
Kurvának állni és szűznek maradni egyszerre nem lehet. Egyedül nem megy.
www.youtube.com/watch?v=Uxvajec2VSE
division
Milyen MSZP? Lényegében már nem is léteznek szerencsére:-))
bencemacska
@elnyomott: ma, 16:59
No, ebben egyetértünk.
Már a rossz belépőjéből azt állapítottam: ez egy OV II. Akkor mi a fenének strapáljuk magunkat.
És mindjárt eszembe jutottak az éhes legyek!!!
justhpeter
Milyen erőtérből beszélnek ? Hány ember nevében ?
SystemError
Tehát az MSZP elnökjelöltjei az szentírás, de ha megbuktak "sokadszorra", akkor ők más párt elnökjelöltjét nem támogatják...aham, értem. Na kívánom nekik, hogy a következő 1 hónapban teljesen nullázák le magukat és az emberek meg pártoljanak át azokhoz a kis pártokhoz, ahol dolgoznak és nyerni akarnak és amúgy tisztességes az elnökjelöltjük is. Nem azért szavaztam én is rájuk, de a legjobb mára az lenne mindenkinek, ha eltűnnének a föld színéről Orbánnal és Gyurcsánnyal együtt. Rajtuk kívül csak olyanok maradnának, akiket a teljesítményük, mondanivalójuk és nem a nevük miatt ítélünk meg.
peterkelemen
Ezek a világ legnagyobb balfaszai azt kell mondjam. Tárgyalni meg elmélkedni azon ami anapnál is világosabb nem semmi. Ezeket valóban a fideSS vezérli.
wagabund
MSZP! Ébresztő! Még hat hónap, és a nép vagy felemeli, vagy szétzavarja a társaságot.
Felemeli, ha van ki érthetően, bátran, tisztelettel vezeti, de szétzavarja, ha az adófizetők pénzén csak balfaszt alakítanak...

gyanítom, ez utóbbi fog történni...aztán lehet sebet nyalogatni.
emerencia
@elnyomott: tegnap 16:59 Hitler és fasiszta bandája is mindig határozott volt. Kigúnyolták az angolokat mert azok a szemükben határozatlanok, ügyetlenek voltak. Sok millió ember halála árán derült ki, hogy a túlzásba vitt határozottság, az ellenfél kigúnyolása, lenézése nem a győzelmet, hanem a teljes, végleges kudarcot segítette. Mostanában az élet számos területén találkozni nagypofájú, határozott, másokat lenéző emberekkel. Utánozzák orbánt. Nem nehéz megjósolni, hogy a végén rá fognak fázni de addig is sokunk életét fogják megkeseríteni...
Eladott Ország
@justhpeter: A centrális erőtér lényege, hogy a baloldal és a Jobbik középpárti pozícióban van, míg a Fidesz a magas támogatottságát megőrizve képes egyensúlyozni közöttük. A háromosztatú pártrendszer tökéletesen illeszkedik Orbánnak a centrális erőtérről kifejtett nézeteivel. Ez biztosítja a csúti cigány és bandájának az örökéletű hatalmat és az ország totális kifosztását.
JAJMÁR
Hàt ez az, "folytatja..." !
Mert a sikerszèriàt nem szabad m.egakasztani :)
CsipkeRózsa
@elnyomott: A két fellépés között van középút is, egyik viselkedés se legyen szélsőségesen hangsúlyozva.
CsipkeRózsa
@SystemError: Horn Gyula miniszterelnökségét is csak utólag döntötték el, és mégis mekkora választási győzelmet szereztek.
elnyomott
@CsipkeRózsa: - az őszinteségben nincs középút - vagy elismeri valaki a hibáját, tévedését, vagy nem.
CsipkeRózsa
@elnyomott: Igazad van, vagy elismeri, vagy nem, de nem muszáj túlragozni, az még nem volna hazugság. A határozottság akkor rossz, ha átlendül erőszakosságba, mások lenézésébe.
SystemError
@CsipkeRózsa: Szerintem unalmas és hátráltatja(nem szándékosan, jellegénél fogva) az mszp az "ügyet"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.