Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség a jövő héten – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének ügyeletvezetője az M1-nek.

Fürstenfelder Arnold közlése szerint az akció hétfőn kezdődik és szombatig tart. Az említett járművek vezetői a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzésére számíthatnak.

Teherautókat és buszokat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

Fotó: Pixabay cco

Az ellenőrzés, amelyet a TISPOL műveleti csoport éves terve alapján hajtanak végre, kiterjed az illegális migrációval, az embercsempészettel, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is

- tette hozzá.

A teherautókat és az autóbuszokat az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Truck & Bus európai szintű ellenőrzése keretében vizsgálják – közölte az ORFK a police.hu oldalon.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Inkább az Európai Ügyészség ellenőrizne már ! Az értelmesebb lenne, és sok pénz is visszakerülhetne orbáncéktól.
wagabund
a hír első olvasására azt gondolná az ember gyereke, hogy egy sofőr sem fog hibázni ezen a héten, hiszen mindenhol megjelent a hír, tehát mindenki tud róla...

...hát kérem szépen nagy összegbe fogadnék, hogy e kis hazánkban is több ezren bebuknak, méghozzá szarvashibával...
( -jaj, biztos úr, otthonfelejtettem a jogsim, a menetlevelet nem értem rá kitölteni, oppszla..épp elromlott a tachograf, hogy sima a gumi? épp most megyek télire cserélni...nemááá... nem lehetne okosba biztosúr? nem? kár..)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.