Nagyon szeretem a majonézt, és egyre gyakrabban készítem inkább én otthon a házi majonézt, hiszen az íze is jobb a bolti túlcukrozott változatnál és az állaga is. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben is pontosan tudom, mi kerül bele. Ha akarom kristálycukorral ízesítem, ha úgy döntök akkor gyümölcscukorral. Mivel nincs benne tartósító szer és friss tojás sárgájából készül, ezért nagyon kell figyelni az eltartására. Nyáron 1-2 napnál tovább én nem szoktam meghagyni, még akkor se, ha folyamatosan hűtőben tartottam. A receptet kis mennyiségben szoktam készíteni, mivel nagyon egyszerű. Ha elfogy, gyorsan pótolom egy újabb adaggal.

Feltöltő: csetti
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
majdnem tökéletes (a citromlé hiányzik)...ez egy kis adag, mindig frissen lehet fogyasztani, nem áll fenn a romlott majonézzel járó hascsikarás, és egyéb tünet veszélye...

szóval..tojássárga, egy evőkanál porcukor(kristály is kiváló) napraforgó olaj fonoman csurgatva, habverővel, fakanállal, vagy lassú fordulatú habverős robotgéppel keverni, amíg felveszi az olajat(kemény, és fehéres lesz) ekkor még mustárt(nem ám valami tormást, vagy dizsonit)és facsart citromlevet kell beletenni..jól elkeverni, és megszületett a csoda.
ekkor konzerv-zöldborsót, konzerv szeletelt gombát, vagy konzerv mexikói mixet keverünk hozzá(vele össze)

ha villantani akarunk, akkor egy kevéske tejföllel bolondítható, ettől kezdve tartárnak csúfolhatjuk...

nyájas olvasó...csak szólok, hogy a majonéz egy kalória bomba...akármilyen keveset is eszik belőle az ínyenc, bizony észnél kell lenni.

amúgy a házilag készült franciasaláta verhetetlen...pláne (minőségi)virslikarikákkal bolondítva...na jó, esetleg borjúpárizsit kockázva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.