A szerb-magyar határ csempészközpontjául számító Kunbaján újra Halász István az úr. A vasárnapi időközi választáson a szerb-magyar határ csempészközpontjául számító Kunbaján ismét az egykori településvezetőt, a többszörösen büntetett Halász Istvánt választották meg polgármesternek. A választáson csak független jelöltek indultak. A település kormánypárti polgármestere, Franzné Lakner Éva azért kényszerült lemondani tisztségéről, mert Halász István feljelentése alapján nyomozás indult az önkormányzatnál, majd idén tavasszal vádat emeltek ellene és még két helyi személy ellen költségvetési csalás büntette és hamis magánokirat felhasználásának a vétsége miatt. Az ügy lényege: a startmunkaprogram keretében Franzné Lakner Éva belvízvédelmi munkák elvégzésére szerződött le a munkaügyi központtal, azt készre jelentette, de a munkát nem közmunkások végezték el, egy része meg sem valósult, hanem azt egy helyi vállalkozó fiktív számlával igazolta le. A költségvetés kára mintegy ötmillió forint.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Először nekem is meglepő volt. Aztán belegondoltam, hogy . egy polgármester elsődleges feladata a helyiség polgárainak érdekvédelme. Ez a kis falu tele van adócsalóval, csempésszel, törvényszegővel, okiratkamisítóval.
Ki tudná jobban képviselni őket, ha nem ez a bűnöző? Logikusnál is logikusabb! )
Sámannus
Szegény az eklézsia foltot is foltozzák. Jöhet a rongyrázás.
quadrocopter
Mosat akkor mi a helyzet jogilag?

"Hiába választották újra, nem maradhat hivatalban a gyömrői ...
mandiner.hu/.../20160829_hiaba_valasztottak_ujra_nem_maradhat_hivatalban_a_gy...
2016. aug. 29. - Hiába választották újra, nem maradhat hivatalban a gyömrői polgármester ... a polgármesteri posztra Gyenes Levente, akit jogerősen elítéltek ...
Elítélték, így le kell mondania Csernáton polgármesterének - Krónika
kronika.ro/erdelyi.../eliteltek-igy-le-kell-mondania-csernaton-polgarmesterenek
2017. szept. 24. - Jogerősen egy év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a brassói táblabíróság a Kovászna megyei Csernáton polgármesterét."
nemkati
@quadrocopter: Jogilag az a helyzet, hogy Romániában jogállam van, Magyarországon pedig maffiakormány.
És ahogy @Manhattan: mondja, olyat választanak maguknak a gyömrőiek, amilyenek ők maguk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.