Élesedik az Orbán-LMP vita a magyar országgyűlésben. A miniszterelnök szerint fontosabb, hogy egy beszállító külföldi-e, mint az, hogy olcsóbb.

'Mennyi pénzt kapott ezért?" – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Hadházy Ákos az LMP társelnöke az országgyűlés hétfői ülésszakán arról beszélt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) korábban lélegeztetőgépek beszerzésére írt ki pályázatot. Hangsúlyozta, hogy a négy ajánlatból három körülbelül 1,7 milliárd forintról szólt, a General Electric által benyújtott negyedik viszont mintegy 800 millióval olcsóbb lett volna. Ezt követően az ÁEEK egy orvosilag nem indokolt apróságot írt be a kritériumok közé, amivel kizárták a General Electricet – mondta a képviselő.

A cég jogorvoslati kérelmének beadása után a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a tendert – emelte ki a politikus, hozzátéve: a kormányzat viszont jogi útra terelte az ügyet, hogy az állam "dupla annyi pénzért vehesse meg" ezeket a készülékeket.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte, a kormány álláspontja az, hogy olyan gépeket kell beszerezni, amelyek a legjobbak a betegeknek és a kórházaknak. A kormányfő közölte: vizsgálatot kér, mert lehetetlen, hogy egy magyar parlamenti képviselő nyíltan lobbizik egy külföldi cég mellett és megpróbál befolyásolni egy folyamatban lévő közbeszerzési ügyet.

"Mennyi pénzt kapott Ön ezért?"

- kérdezte az LMP-s politikust a miniszterelnök. Szavai szerint ennél korruptabb ügyet még nem látott a parlamentben és arra szólította fel a képviselőt, hogy szégyellje magát.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És akkor még a mocskos patkánynak áll feljebb bazdmeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Azt elfeledte hozzátenni a csutigörény RAJTA KÍVÜL ezen volt a hangsúly !!!
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...te még hiszed, hogy egy esetleges háború esetén a magyar hadsereg bármilyen légierővel meg tudná egyedül védeni magát ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Biztos,hogy nem de ennek semmi köze ahhoz,hogy milyen balfasz beszerzést intézett Orbán.Ha egyszer veszünk valamit,akkor lehetőleg ne szarra költsük.Képzeljük el,hogy a mi Grippenünk leszáll egy német légitámaszponton egy háború esetén és egy kurva lőszerrel sem tudják feltölteni.Mit csinál a pilóta,köveket dobál az ellenségre?:-)A légiutántöltés lehetősége is hiányzott.Pont azért kellet volna Nato kompatibilis gépet venni,amit te feszegetsz.Amúgy a magyar sereg valójában jelenlegi állapotában egy határ fos.Tovább feszegetve kérdésedet,ha így állunk hozzá,akár fel is lehetne számolni az egész magyar haderőt,mert minek?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...úgy tudom csak bérelik...vagy valami ilyesmi..
amúgy a gripenekről...htka.hu/2008/04/23/jas-39-gripen/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.