A bejelentő nem maradt vonalban, így rettentő nehezen jutott be a kiérkező mentősök.

Nem engedték be a mentősöket a szomszédok egy eszméletlen beteghez
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét, akire egy ház VIII. emeleti folyosóján találtak rá. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint a bejelentő ugyan megadta a kaputelefonját, ám a beszélgetés végeztével elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen.

A mentő hamar a helyszínre érkezett, de a kaputelefonra senki nem felelt. Az irányítás megpróbálta visszahívni a bejelentőt, ám ő nem vette fel a telefont. A mentősök szinte az összes lakásba becsengettek, hátha valaki beengedi őket. Több lakásban a lakók valószínűleg nem voltak otthon, két válasz azonban kiábrándító volt. A bizalmatlan lakók ugyanis nem engedték be a segítségül érkező mentőcsapatot.

"Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett..."

-hangzott a válasz.

Végül a gépkocsivezető rutinja segített, aki bekapcsolta a mentő szirénáját és addig hagyta "üvölteni", amíg az ordító sziréna hangjára kinyíltak, a hangerőtől rezonáló ablakok. Ekkor egy lakó szaladt le és engedte be percekig várakozó mentősöket, akik stabil állapotban szállították kórházba az idős asszonyt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
@Nessy: Te biztos beengedsz mindenkit. Gondolom itt is, és máshol is a lakóközösség dönt. Nem csak úgy odab@sszák a falra, és szétfurkodják a lépcsőházat. Ha családi házban laksz akkor csak irigyelni tudlak. Ennek semmi köze ahhoz hogy mi történik az nagyvilágban. Te idióta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Két jellemző dolog is kiderült a cikkből!
1. A mentősök taépraesettsége és gyakorlatiassága, ami előtt kalapot emelek.
2. A kiérkezés helyszínén élők megítélése a helyi biztonságról.
nevemnick
Előrelátó, egészséges védekezés.
Mi van, ha egy fekete audi érkezik három markos legénnyel?

:D
bencemacska
Ha van 8. emelet, az nem kis ház. Ott kell lenni gondnoknak, vagy házmesternek, Az ő kaputelefonja ki kell, hogy legyen írva. ( Ha elmegy otthonról, akkor életbe lép a helyettesítő szám, ami szintén ki van írva!)
Egyébként tisztelet a mentősöknek, hogy nem hagyták ott a beteget, hanem megoldották!
cikicakk55
Mondjuk a mentőket kihívó szomszédnak ismernie kell saját lakóközössége szokását. Elhiszem,hogy abban a riadt állapotban eszébe sem jutott,hogy a beteg lakásának a hívószámát adja meg. Még is ilyen esetben a mentősöknek jogos lett volna a sikertelen bejutás után elmenni. Ahogy a lakók félnek az ismeretlen feltelwfonálóktól, úgy a mentősök is hívetkozhattak volna arra,hogy sok az unatkozó hamis hívás. Arról nem beszélve amilyen szegényes a mentők autó kapacitása,még ők könyörögnek a lakókna a beengedésért esetleg egy infarktusos beteg nem kap időben segítséget. Sajnos nem egy ilyen eset volt már,de igyekeznek nem hít csinálni belőle.
dr. prédikátor
A cigus fecalicus gyűlöletkampánya jól teljesít!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.