ikk-sorozatunk első részéből megtudhattad, hogy a mesterséges édesítőszerek fogyasztása pozitív összefüggésben áll a testtömeg növekedésével, valamint a metabolikus szindróma és kettes típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb rizikójával. A második részben bemutattam, hogy a mesterséges édesítőszerek hatására megváltozhat a bélflóra, ami közvetve glükóz intoleranciát okozhat. Ebben a részben két másik mechanizmust mutatok be, melyeken keresztül a mesterséges édesítőszerek káros hatással lehetnek a szervezeted működésére.

Feltöltő: novreka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.