Balog Zoltán miniszter szerint azt az életformát védik Európában a magyarok, ami a kereszténységen alapul.

Azok vagyunk, akik még nem adták fel, hogy Európa az legyen, amit mi is ezer évig építettünk

- mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, amikor a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként felszólalt az idei Polgári Gondola rendezvényen.

Mint mondta, nem csupán az Európai Unióról van ez esetben szó, hanem arról az Európáról, amelyiket a magyar nemzet ezer éven keresztül épített, évszázadokon keresztül megvédett, évtizedeken át vágyott utána, merthogy a vasfüggöny elválasztott bennünket ettől az Európától.

Hozzátette, ez az Európa elsősorban kultúrát jelent. "Azt az életformát védjük, ami a kereszténységen alapul", és ez a kormány kötelessége – jelentette ki.

További lényegi elemként említette a jogállamot, a szabadságot és a biztonságot, és a migránsválságot példaként hozva azt emelte ki, hogy e három utóbbi tényező "sajátos viszonya" határozza meg Európa sorsát.

Ez a három dolog egymás nélkül nem létezhet – jegyezte meg, hozzátéve, ha – mint ez két éve Németországban történt – a jogállamot feladjuk, veszélybe kerül a biztonság is, meg a szabadság is", merthogy ma Nyugat-Európában azt látni, hogy "a polgárok szabadságát a biztonság érdekében korlátozni kell, mert a jogállam számos területen megszűnt".

Balog Zoltán szerint azt az életformát kell védeni, ami a kereszténységen alapul

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Balog Zoltán arról beszélt, hogy szemben a "mindenfajta megbízók által fejbujtott és látszólag öntevékeny" álcivilekkel, ez az egyesület egy önszerveződő polgári közösség. Hangsúlyozta: "nem a kormánynak vannak civil vagy polgári szervezetei, hanem a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek van kormánya".

Büszkén vállaljuk azt, hogy ezt a kormányt támogatjuk, és azt is büszkén vállaljuk, hogy vannak saját gondolataink – fogalmazott, hozzátéve, ez utóbbiak nem minden esetben esnek egybe a kormányzat szándékaival.

Trócsányi: polgári Európa kell

Trócsányi László igazságügyi miniszter arról beszélt: Magyarország ma nagyon aktívan vesz részt az európai vitákban, mint mindig, amikor polgári kormány irányította, hiszen az ilyen időszakokban "olyan kérdéseket vetünk fel, amelyek nemzeti szempontból jelentőséggel bírnak".

Balog Zoltán szerint azt az életformát kell védeni, ami a kereszténységen alapul

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nyilvánvalóan egy komoly vitát vált ki Európában, mikor egy nemzet, egy ország bizonyos nézeteket megvall, és ezeket megpróbálja elfogadtatni vagy elmagyarázni – tette hozzá, jelezve, napjaink európai vitája arról szól, hogy "milyen Európát akarunk".

A követendő elvek közé sorolva a polgárközeliséget, hogy érvényesüljön a demokrácia, olyan Európát, "ahol a jogállamiság elve az unióra is érvényes, nem csak a tagállamokon kérik számon", ahol egyenlők a tagállamok, valóban működik a szubszidiaritás, tényleg meghallgatják a nemzeti parlamenteket, a polgári kezdeményezéseknek pedig "van helye és értelme".

Ilyen Európában tudunk mi gondolkodni – jelentette ki az igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy az általa felvetettek "valódi kérdései ma az európai integrációnak". Választ kell adni arra, hogy egy szűk elit határozza-e meg az unió jövőjét vagy képesek az európai polgárok magukénak érezni az integráció eredményeit – mondta Trócsányi László.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Látjuk ti pont az ellenkezőjét teszitek vigyorgó vándorköszörűs !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Látjuk ti pont az ellenkezőjét teszitek vigyorgó vándorköszörűs !!!
Rockxy
Alapul?
Azt sem tudják az emberek, mi a kereszténység bammeg!
Én tudom, de nem vagyok keresztény.
És eszemben sincs követni a szarságaitokat.
Az általam megkérdezett emberek 100 százaléka nem tudta megmondani, mi a keresztény hit alapja.
Mert azért van neki alapja, bármennyire is félrevezető és dogmatikus.
nevemnick
Az én életformámat ti nem véditek meg, mert arra én vigyázok, de 2018-ban már a tiéteket sem tudjátok megvédeni... mentek a levesbe.
Cicamama55
Álszent, hazug ember! Eladta magát és az egész pártját a hatalomnak! Én Istenben hiszek, de Balog úrnak NEM! :(((((
lampa laz
Hát b+ akkor ti a bibliát is átdolgoztátok rendesen, akár csak a kőbevésett tákolmányotokat.
Saláta imaként becsempésztétek a szabadrablást, hazudozást, paráználkodást, mert ez a ti keresztényi életformátok, hülye csuhás.
papa.49
@lampa laz: Csak ,,vándorköszörűs,, okj. pap.
lampa laz
@papa.49: Ez nagyon jó, "okj.pap"!! Gyorstalpalón is lehet ilyen izét szerezni...
peterkelemen
Kereszténység...hagyjuk már. Min alapul? Pedofíl papokon és megtévesztett milliókon akiken élősködnek az egyházak. Vallások = népbutítás, népnyúzás, terrorizmus, háborúk, pedofília. Minden vallásnak a kukában van a helye. Csak és kizárólag az emberi hitnek van létjogosultsága. Mindenki abban hisz amiben akar. Hihet Istenben, darab kőben, a Napban ez csak az egyén döntésén múlhat és nem holmi megmondó sarlatánokén.
mackoka46
@lampa laz: Hát már mikor átírták a tízparancsolatot ! Most nincs benne, hogy ne lopj !
peterkelemen
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával." /Voltaire/
papa.49
@lampa laz: Látod itt az élő példa kár hogy még él )))))))))))))
papa.49
@peterkelemen: Én nem a valláshoz ragaszkodom, hanem ahhoz hogy emberhez méltóan becsületesen éljek ... Alapjában véve ennyi pont elég is lenne, mivel a maszlagot nem szeretem nem járok templomba se csak néha, de soha nem a mise alkalmával ...
Equus1
ezt a rabszolgaügyi cigány férget, a jogszolgáltatási miniszterrel együtt kihajtanám az őszi betakarítási munkákra, h egyszer valódi munkát is végezzenek és ne csak a szájukat tépjék. Nem ingyen. Dehogy. Kapjanak havi nettó 52.000 Ft-ot. Ruházkodjanak abból, állják a stanicliben magukkal vitt szarvasbélszín árát is.
Gyuri Géderről
Balogh úr, és a többi csúszómászó álszent fideszkdmpé - s! Figyelem!
A keresztényértékrenden alapuló életforma, már annyi borzalmat és szenvedést okozott a világnak mint egynéhány izmus.
Jó lenne, ha már az emberiességen alapuló életformát kezdenétek védeni.
kisrigó
@Cicamama55: Jól megélnek ebből az álszent dumából, mert csak kihasználják a naiv, hiszékeny emberek érzelmeit. Amúgy, tessék mondani a belgák hova álljanak?
iluminati
Valami újjat mondjon már a Balogh úr...Az iszlámok + az iszlámot...Balogh úr ha nem lenne a te vallásod és nem lenne iszlám akkor mit védenél...Jó lenne már ez az álkeresztény...le esne a lóról...Pásztói temető templomában + sírnak a Madonna szobrok...Szerintem "Mária Magyarország védője" szégyenli mit tesztek az emberekkel...
Nessy
Jog állam??? Hol van itt ilyen Balogh tiszteletes? Hiszen maguk verik szét Isten áldásával!
Azért talán az ezeréves kereszténység emlegetésénél ne tessen megfeledkezni, hogy milyen áron lettünk keresztények, mennyi háborút viseltünk Isten szent nevében, inkvizició, boszorkány üldözés, reformáció, holokauszt és még sok egyéb nem éppen keresztényi cselekedet!
Az, hogy most a státusz keresztyénség a trendi, nem jelent semmit. Hiszen a Tiz parancsolat, a Hét szentség felsorolása is gond lenne, a betartása meg végképp nem megy Uraim!
Lepényleső
Mindezt az EU-ban bokát összecsapva hallgatták a legbefolyásosabbaktól? Ezután aki hazudik, csal,lop,stb. az nem közénk való? Aki akaratát kényszeríti a többségre,az nem demokrata?
Ilyen nyíltan szembe menni az elnökükkel és a sleppel? Netán nem tudják mit beszélnek?
justhpeter
Balog "kereszténysége" és Trócsányi "polgári világa" mind-mind a lopáson, a hazudozáson, mások kifosztásán alapul. Ezek az aljasság államvallássá tételén kívül semmit nem tettek hozzá a mi életünkhöz, így ne is pofázzanak vallásról vagy polgári világról, hiszen Szűz Mária Magyarország védőszentje már nem is sír, hanem ordítva bömböl, Isten köntöséről pedig már 2010-ben lelopták még a csatot is.
human
Te Balog! Nem elég kereszténynek lenni! Annak is kell látszani ám!
ichef.bbci.co.uk/images/ic/1920x1080/p02c7hxy.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.