A kormányszóvivőt tüntetők várták múlt heti, koppenhágai előadása helyszínén. „Nevezheti populistának a nemzeti konzultációt – mondta a Berlingske című dán lapnak adott interjúban Kovács Zoltán kormányszóvivő. – A populizmus lényege, hogy minél több embert érj el, és megtudd, szerintük mit kéne tenni” – folytatta a kormányszóvivő, aki a Szabad Sajtó Társaság nevű szervezet meghívására beszélt száz embernek a múlt hét hétfőn.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Most a tévedésből adódó vallomások ideje van

A derék Kovács Zoltán is feltáró vallomást tett.

Ahogy arról az mno.hu beszámolt: „Nevezheti populistának a nemzeti konzultációt – mondta a Berlingskecímű dán lapnak adott interjúban Kovács Zoltán kormányszóvivő. – A populizmus lényege, hogy minél több embert érj el, és megtudd, szerintük mit kéne tenni – folytatta a kormányszóvivő, aki a Szabad Sajtó Társaság nevű szervezet meghívására beszélt száz embernek a múlt hét hétfőn.”!
Nos csak úgy szőr mentén néhány gondolat a populizmusról:
„Olyan antielitista politikai ideológia, amely legfőbb nézete szerint a nemzetet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi „elit” tartja elnyomásban, megfosztva a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták első számú célja a politikai, gazdasági, kulturális és egyéb (állami és köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”, a nemzetnek.”
„A populizmus politikában ismeretes jelentése röviden: Hangzatos, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen és megvalósíthatatlan ígéretek halmaza. Még rövidebben: A populizmus életképtelen ígérethalmaz”.
„A populizmus a nép bizalmának megszerzéséért - kivitelezhetetlen lózungokkal - operáló irányzat”,
„A populizmus a körülötte zajló eseményekre és tényekre nem kellően odafigyelő emberek politikai irányzata.”
Igen pontosan! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.