Az érintett egyik rokona a Hír Tv-nek azt mondta: "felháborító és kegyeletsértő, ami történt". A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vizsgálatot ígért. Korábban a konzultációs kérdőív online változatában is találtak már hibát. 

Kali Jánosné megdöbbent, amikor kézhez vette az unokaöccsének címzett nemzeti konzultációs kérdőívet. Testvérének gyermeke ugyanis még 1977-ben 8 éves korában meghalt. Játék közben lezuhant a Gellért-hegyről. A nő kegyeletsértőnek tartja, hogy a kormány halott rokonának címezte a kérdőívet.

Ez egyszerűen felháborító. Ki tartja a lakcímeket vagy a személyeket nyilván? Mert benne van a Belügyminisztérium nyilvántartásában. De negyven évig nem jutott eszükbe, ez az ember már nincsen

- tette hozzá a  Hír Tv kamerája előtt.

Pedig dokumentumok is bizonyítják, hogy az asszony rokona már évtizedek óta meghalt, és az sem tűnt fel az állami szerveknek, hogy egy 8 éves gyermeknek küldték ki a kérdőívet.

Dömötör Csaba, a Rogán-minisztérium államtitkára az eset kapcsán azt mondta:

Hivatalos állami adatbázis alapján készül a címlista, természetesen ez a születések és az elhalálozások miatt változhat, de az államnak kötelessége rendszeresen frissíteni. Ha helytálló az állítás, akkor az ügyet az illetékes hivatal meg fogja vizsgálni.

Forrás: 444.hu, Hír TV

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
ennél már csak az lesz a meglepő hogy szavazni is fog. hányszor is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Én már vagy 2 éve hajtom, hogy forradalom kell, mert csak az tudja elsöpörni ezt a rengeteg szemét emberszerűt !!!
Eladott Ország
@papa.49: Nyolc év alatt olyan hűbéri/vazallusi hálót építettek ki, hogy ezt csak robbantani lehet,
itt demokratikus váltásra semmi remény.
papa.49
@Eladott Ország: Sajnos én is így látom ...
kukac50
A Holtakról adtak ki halotti anyakönyvi kivonatot,hogy lehetnek névsorba?
A Fidesz szóvivője a régi kormányhibájának látja!
A jelenlegi kormány az összpontosított szemétszállítás számlázása kapcsán is vannak nagy tévedések ,mert Kodály Zoltán utcára kapom a szemétszállítási csekket pedig a városunkban nincs is ilyen nevű utca. Hanyagság nem hozzáértő dolgozó készíti a számlákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.