Az érintett egyik rokona a Hír Tv-nek azt mondta: "felháborító és kegyeletsértő, ami történt". A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vizsgálatot ígért. Korábban a konzultációs kérdőív online változatában is találtak már hibát. 

Kali Jánosné megdöbbent, amikor kézhez vette az unokaöccsének címzett nemzeti konzultációs kérdőívet. Testvérének gyermeke ugyanis még 1977-ben 8 éves korában meghalt. Játék közben lezuhant a Gellért-hegyről. A nő kegyeletsértőnek tartja, hogy a kormány halott rokonának címezte a kérdőívet.

Ez egyszerűen felháborító. Ki tartja a lakcímeket vagy a személyeket nyilván? Mert benne van a Belügyminisztérium nyilvántartásában. De negyven évig nem jutott eszükbe, ez az ember már nincsen

- tette hozzá a  Hír Tv kamerája előtt.

Pedig dokumentumok is bizonyítják, hogy az asszony rokona már évtizedek óta meghalt, és az sem tűnt fel az állami szerveknek, hogy egy 8 éves gyermeknek küldték ki a kérdőívet.

Dömötör Csaba, a Rogán-minisztérium államtitkára az eset kapcsán azt mondta:

Hivatalos állami adatbázis alapján készül a címlista, természetesen ez a születések és az elhalálozások miatt változhat, de az államnak kötelessége rendszeresen frissíteni. Ha helytálló az állítás, akkor az ügyet az illetékes hivatal meg fogja vizsgálni.

Forrás: 444.hu, Hír TV

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
ennél már csak az lesz a meglepő hogy szavazni is fog. hányszor is
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
ennél már csak az lesz a meglepő hogy szavazni is fog. hányszor is
magyarbakancs
Az adataimat letiltattam,hogy politikai szemetet ne kapjak senkitől.
human
@Kookas: Tudtommal külföldön élő magyarok közt is lehetnek elhunytak, akik szavazatra jogosultak, ugyanis azt hiszem csak 10 évente frissítik a jogosultak listáját.
Nessy
@human: Gogol: Holt lelkek!
Anno én is kaptam elhunyt párom nevére konzultációs levelet. Azon gondolkoztam, hogy elviszem egy fidesz irodába, és megmondom, hogy a Miniszterelnök úr kézbesítse neki saját kezüleg. De a családom lebeszélt róla.
Sámannus
Ezek még az ufókkal is leveleznek, Ahogyan a netes kommunikációban, korlátlan a beküldés, a Marslakók is írhatnak nekik.
eszegfu
Érdekes módon a TAJ kártyáknál rögtön pirossal villog, ha nincs biztositása. Egyébként meg nem is értem: az anyakönyvi hivatalok -- ahol a halotti és a születési bizonyitványt állitják ki -- országos hatáskörüek, tehát egy településen a rendszerbe belépve "törli" a nevet, cimet azzal, hogy beirja a hatósági bizonyitvány számát az ügyintéző és máris "friss" az adatbázis. A halotti bizonyitványt mindenki kénytelen kikérni, különben a hagyatéki közjegyző sem tudja elkésziteni a kötelező végzést. Fogalmam sincs, hogy a kormány meg milyen cimlistával dolgozik?! Az esetre visszatérve: ennyi év után most hogyan kerülhetett vissza az adatbázisba...érthetetlen...
Rózsika Hatházi
Próbálkoznak. Lehet, hogy fideszimádóhoz kerül az inzultáció és orbáimádatból visszaküldi.
human
@eszegfu: De ha régi adatbázisból dolgoznak, akkor az azóta megszületettek nem is lehetnének benne! Itt valaki vagy nagyot hibázott vagy csalnak mint annak a rendje.
eszegfu
@human: Valóban akárhogyan is "forgatom" a témát, valami nem stimmel!
Kookas
@human: nem lehetnek hanem vannak 100 számra.és ez a kiskorú gyerek az itthoni volt.
Eladott Ország
A lassan három évtizede a közösből hízó személyiségzavar pedig, aki mindennapi derűjét naponta abból nyeri, hogy a nép legalantasabb ösztöneit lovagolja meg, aki az egész államigazgatást bordélyházként üzemelteti, aki legalizálta és védi a korrupciót, aki köztörvényes bűnözökkel üzletel családilag és kormányszinten is, igen… a 2018-as választásra összegyűlik az 1 millió halottként nyilvántartott fideszes szavazó is.
simmering73
@Kookas: Szerintem már kétszer szavazott.
Clavigo
@simmering73: Interneten meg még nyolcszor..
F_Viktor
@human: Irod:
"Itt valaki vagy nagyot hibázott vagy csalnak mint annak a rendje."

A gyerek eppen 40 eve, 1977-ben halt meg.
Amikor meg az adatokat nem szamitogepeken taroltak.
Valoszinuleg ennek a gyereknek az adatai soha nem is kerult ebbe a rendszerbe, a cimnyilvantartasba.
Tehat itt csalas keszulodik! Mert valakik a tobb evtizede halott emberek adatait gyujtogetik es fesulik bele kormanyzati adatbazisokba.
Eladott Ország
@F_Viktor: Mindenre képesek. Mi leszünk Európa közepén Észak-Korea. Gazdasági hatalmuk megvan, a hatalmi ágakat, a médiát már megvették. Azt a pártot zárják be amelyiket csak akarják.
F_Viktor
@Eladott Ország: Jovore 2/3, ket ev mulva az lesz, amit irtal.
RonaGyuri
@F_Viktor: sajnos ez nem így van; lévén a népességnyilvántartási összeírás 1975 elején történ, így őt is felvehették, s halálát is regisztrálták.
Ha hiba lett volna, akkor a szavazói névjegyzékekben szerepelni kellett volna, így itt valami nagyon más gond van
F_Viktor
@RonaGyuri: Nem tudom mi tortent 77-ben, de ugy tanultam, a 80-as evekben kerultek az adatok szamitogepre, lyukkartyakon magnesszalagra, szekvencialis adatbazisokba.
Ezeket az adatokat a 2000-es evekben ujra kezzel kellett bepotyogni.
Tehat biztos, hogy a gyerek adatai nem lehettek most a nepessegnyilvantartasban. S ahogyan irod, nem most kellett volna csak felbukkannia.
Valoszinuleg a fityeszesek gyartottak egy uj adatbazist a regi halottak adataival, s igy krealnak uj fityeszes szavazokat. A hirek szerint Romaniaban is sok halott nevere kuldtek 14-ben szavazolapokat.
RonaGyuri
@F_Viktor: te lehet, hogy tanultad, de én csináltam! Amit a technikáról írsz az is marhaság!
F_Viktor
@RonaGyuri: Technikailag hogyan tortent 77-ben a nyilvantartas?
RonaGyuri
@F_Viktor: hát elárulom, hogy nem lyukkártyán! =))
papa.49
Ireleváns hogyan került be az adat, a probléma az, hogy BEKERÜLT, egyet tudok az Anyósom 2011. ben hunyt el de 2014. jött különféle küldemények a nevére, címére !!!
Ebből látható itt olyan mértékű csalás készül amit még felfogni se lehet !!!
F_Viktor
@RonaGyuri: Ne titkolozz ;-)
A MOL-nal meg ki is probalhattam egy ilyen rendszert, amit a 80-as evek elejen hasznaltak. Sot, az egyik leanyvallalatanal anno COCOM listas szekreny meretu kolleratort lattam, amivel elotte az amerikaiak realtime 6 interkontinentalis raketat tudtak iranyitani.
RonaGyuri
@F_Viktor: gratulálok; higgy amit akarsz! =))
Desischado
@F_Viktor: Akkor már ketten vagyunk, mert nekem is ez járt az agyamban. Így lehet manipulálni a listát, és bővíteni. De egy negyven éve halott, ráadásul gyerek adataival manipulálni, ehhez vastag bőr kell, nem is vitás. De a fidesz még mindig tud lejjebb süllyedni.
papa.49
@Desischado: Tud még lejjebb is, a szemétségük, mint a világűr HATÁRTALAN !!!
Eladott Ország
@Kookas: A határon túli levél szavazókkal együtt, csak a Jóisten tudja mennyi szavazó van.
papa.49
@Eladott Ország: Pont annyi hogy megint 2/3 dal nyer a csutigörény !!!
Eladott Ország
@papa.49: Sajnos úgy látom, hogy demokratikus eszközökkel nem váltható le fidesz, ezek már megvettek mindent, tiszta Észak-Korea.
Kookas
@Eladott Ország: van egy szar érzésem hogy csak a kedves vezetők !!
papa.49
@Eladott Ország: Én már vagy 2 éve hajtom, hogy forradalom kell, mert csak az tudja elsöpörni ezt a rengeteg szemét emberszerűt !!!
Eladott Ország
@papa.49: Nyolc év alatt olyan hűbéri/vazallusi hálót építettek ki, hogy ezt csak robbantani lehet,
itt demokratikus váltásra semmi remény.
papa.49
@Eladott Ország: Sajnos én is így látom ...
kukac50
A Holtakról adtak ki halotti anyakönyvi kivonatot,hogy lehetnek névsorba?
A Fidesz szóvivője a régi kormányhibájának látja!
A jelenlegi kormány az összpontosított szemétszállítás számlázása kapcsán is vannak nagy tévedések ,mert Kodály Zoltán utcára kapom a szemétszállítási csekket pedig a városunkban nincs is ilyen nevű utca. Hanyagság nem hozzáértő dolgozó készíti a számlákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.