Magyarország jövőjét már nemcsak Budapesten, hanem az ország minden pontján írják, a nyíregyházi beruházás is világos bizonyítéka annak, hogy Magyarország kezdi összeszedni magát. Erről Orbán Viktor miniszterelnök Nyíregyházán, a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központjának átadásán beszélt.

A Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisának átadásakor a miniszterelnök nagy magyar sikertörténetnek nevezte a beruházást.

Orbán: Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll

Orbán Viktor miniszterelnök és Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa átadja a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központját Nyíregyházán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiemelte:

az ország lassan a saját lábán áll, minden héten egy-egy új beruházás-fejlesztés újabb visszajelzés arról, hogy a munkának van értelme.

Amíg Magyarországon ilyen vállalkozók vannak, nincs miért aggódni – mondta, a Révész-Nyírlog Kft. tulajdonosaira utalva.

Orbán Viktor gratulált a beruházáshoz, amelyet mintegy 9 milliárd forintból 10 hónap alatt valósított meg a magyar tulajdonú családi vállalkozás.

A miniszterelnök beszédében emlékeztetett, a rendszerváltás első időszaka, a piacgazdaságra történő átmenet nagyon nehéz időszak volt Magyarország történetében, sokan egy "fabatkát sem" adtak volna ezért az országért.

A 2008-2009-es válság lényegében földre vitte a magyar nemzetgazdaságot, kevesen gondolták, hogy ebből lesz valami. A mai esemény is annak a bizonyítéka – folytatta Orbán Viktor –, hogy Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll.

Szeretném, hogy Magyarország minden nagyvárosa olyan jó állapotban lenne és olyan szép fejlődési perspektívák előtt állna, mint amilyenek előtt Nyíregyháza áll

- jelentette ki a kormányfő.

Orbán: Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A társaság tulajdonosára, Révész Bálintra utalva miniszterelnök azt mondta, a mai magyar tőketulajdonosok, vállalkozók, a sikeres üzletemberek között nagy számban vannak ott azok, akik a 80-as években legalulról kezdték a pályát.

Ha ezek az emberek nem lennének, a magyar nemzetgazdaság kizárólag külföldi tulajdonú cégekből állna

– jelentette ki.

Mint mondta, ők jelentik azt a csoportot, akik ma is "törik az utat és hátukon viszik az országot", szavai szerint amíg ilyen emberek vannak, addig a magyar gazdaságnak nincs miért aggódnia.

Orbán Viktor kifejtette:

a magyar gazdaság tekintélyes részét ma külföldi vállalkozások adják, akikre szüksége van az országnak, de szívünkhöz legközelebb mégis a magyar vállalkozások állnak.

A Révész cégcsoport és a francia gumiabroncsgyártó óriáscég, a Michelin üzleti kapcsolatára utalva a miniszterelnök megnyugtató érzésnek nevezte, hogy Nyíregyházán a magyar tulajdonú vállalkozások és a külföldi nagy cégek képesek együttműködni.

Aláhúzta:

magyar kézben lévő cégek és a külföldi beruházások nem ellenfelei egymásnak, mivel ugyanannak a magyar nemzetgazdaságnak a részei, a közöttük lévő együttműködés a fejlődés kulcsa.

Az exportmutatókra kitérve azt mondta, logisztika nélkül nincs exportteljesítmény, idén pedig várhatóan "rekordgyanús" magasságba emelkedik a magyar export teljesítménye. Orbán Viktor hozzátette, ennek nagy részét ugyan szintén a külföldi cégek adják, de egyre növekvő arányban a hazai cégek is közreműködnek az export előállításában és – logisztikai partnerként – annak lebonyolításában.

A családi vállalkozásoknak az emberek is fontosak, és sokat törődnek közvetlen környezetükkel, a velük egy településen élőkkel

– utalt a miniszterelnök a cégcsoport nyíregyházi köz- és sportéleti szerepvállalására.

Ma már a magyar állam nem lenne képes kiszolgálni tízmillió magyar ember kulturális-, szabadidős-, egészségügyi- vagy sportszükségleteit, ha nem lennének azok a családi kézben lévő vállalkozások, akik jelentős részt vállalnak át ezekből a feladatokból

– jelentette ki.

Ha a kormányon múlik, hosszú ideig fenn fognak maradni fognak azok a gazdasági keretek, amelyekben vállalkozásokat lehet indítani, fejleszteni és beruházni – rögzítette a kormányfő arra kérve a magyarokat, hogy jövőre "higgadtan, nyugodtan" értékeljék az ország helyzetét és ha eljön a pillanat, hozzanak egy ésszerű, bölcs döntést arról, hogyan folytassuk az életünket.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Úgy, mint a rühes Ráhel. Sajnos az ország nem áll a saját lábán, mert levágtátok a lábait. Egyedül az Unió tartja még lélegeztető gépen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Úgy, mint a rühes Ráhel. Sajnos az ország nem áll a saját lábán, mert levágtátok a lábait. Egyedül az Unió tartja még lélegeztető gépen.
Equus1
szorgalmas család lehet... 9.000.000.000 Ft-juk volt beruházásra. Nyilván minden Ft után adóztak, nem jártak kocsmába és így a kisfröccsök megspórolt árából összejött ez a kis apró...
Macskaszem
Sőt bodzáztak, gombáztak, még kecskét is tartottak az erkélyen.
justhpeter
@Equus1: @Kookas: @Macskaszem: Ettől sokkal szomorúbb az, hogy a miniszterelnök még mindig tovább hülyíti a hallgatóságát és eteti őket baromságokkal.
RonaGyuri
igen manapság - ártunk ás qurmányunk miatt - a magyar jelző speciális értelmezést jelent; estünkben is a siker un. orbáni sikert jelent
silber13
" Egy őrült naplója " második kötet! Valamint a Hernády - féle " közhelyszótár" legújabb patológikus bővítménye!
tudode
Paci pimpi a popójába, v a szócsövébe, hiszen ha tudná, ha nem
.
---- Ingyenpénzzel finanszírozzák az állam kiadásait
www.vg.hu/penzugy/ingyenpenzzel-finanszirozzak-az-allam-kiadasait-593003/
.
Ragassza le már valaki a szócsövét, mert valami gáz van neki vállon felül!
nevemnick
Nosza, lesz 5 közmunkásnak munkahely... úgy 61 ezerért.
Még most sem érjük el az "emút" négy év célját, az egymillió munkahelyet.
Azért valahogy még mindig nem jön be a saját lábra állás, mert elég mélyen a béka segge alatt vagyunk.
Eladott Ország
Fantasztikusan csodás évünk volt és még most jön majd a jó világ! Fejlődünk, száguldunk,
hudejó és éljen a kormány! Kivertük az IMF-et, Sorost és a f…francos migránsokat, jólét van,
öröm és boldogság. Leharcolt, közepes képességű, kiöregedett falusi focistából lett teljhatalmú félnótás van és az ő ingatlanmogul felesége, saját lábunkon álló leánykája, a másik lábunkon álló veje, a fejünk tetején álló apja van. Önmegvalósító unortodox pénzügyi zseni és közpénzből műalkotásokat gyűjtögető szerelmes Rómeó van és sok-sok csodatévő, havi egymilliós fizetésből havi ötvenmilliós megtakarítást produkáló önérzetes bohócok vannak.
simmering73
Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll. Hét év után? Eddig mi a lóf@szt csináltatok, more? A lopáson kívül?
silber13
Azér érdekes, hogy a csúti szélhámos egész viselkedését Musszorgszkíj és főként Ravel jóelőre látta és megírta az " Egy kiállítás képei" műben! Van abban össze-vissza beszéd ( Gnóm),pévatánc (Csibék tánca), harcias kirohanás,fenyegeés (Baba-Yaga ) meg alázatos hódolás ( Kijevi ngykapu) A szerzők tudhattak valamit, és megírták a zene nyelvén!:-)))
Clavigo
Agyalágyult kretén!! Bolond vagy te,,,orbán..
bencemacska
Akkor már te (OV) i leszállhatnál az én lábamról, mert nagyon nehéz és rohadt büdös vagy!!!
Nessy
@bencemacska: Mit csináljon szegény feje, ha már a saját lábán nem tud megállni!
Olyan pocak nehéz, hogy állandóan legalább tizen vannak körötte, ne hogy pofára essen!
cikicakk55
Az a saját láb egyenlőre még csak azért nem rogyott le,mert jó sok Európa Uniós mankóval van kitámasztva.Ráadásul,a láb hiába erős,ha nincs gerinc.Ebben az országban 28 éve a gerincesség egy ismeretlenebb fogalom.Remélem 2018-ban kihúzzák a saját lábunk alól a talajt és minden szar a csuti focista nyakába fog zuhanni,abból ami hullik.
CsipkeRózsa
@Kookas: és visszavitték az üveget az érte járó Ft-ért.
Qqberci
Vigyázz, Vityka, mert ha az ország talpraáll, nagyon tökön rúg!...
Aki Én
Napi bölcselet a dakotától:
,,Ha ezek az emberek nem lennének, a magyar nemzetgazdaság kizárólag külföldi tulajdonú cégekből állna"
Ja bazdmeg... és ha nem lenne magyar tej, csak külföldi tej lenne.
silber13
@CsipkeRózsa: De a " pávatánc" Tomitánál a legjellemzőbb Orbánra!:-)) Minden benne van!!:-)))
www.youtube.com/watch?v=FFIk9f1b7Is
CsipkeRózsa
@silber13: 16:51

Ez igazán szemléltető volt.
bencemacska
@Aki Én: ma, 15:52
És ha a nagyanyjának négy kereke lett volna, trolibusz lett volna!
És mennyivel jobb lenne nekünk ma!!!
silber13
@CsipkeRózsa: Képzeld el erre a zenére a csúti lics-pocs nyihahát táncolni!:-)))
Yoda69
Azt hittem 2011-ben mar elrugaszkodtunk. Akkor most hol is tartunk ?
reagens
Magam nem látom ennyire optimistán az ország helyzetét, de bár csak így lenne. Attól tartok, hosszú még ez az út!
mackoka46
Ha az ország feltápászkodik, a fidesz-kdnp ül !
Kookas
@Yoda69:18-35re. hogy hol tartunk hát a hét szűk esztendő vége felé. de lehet hogy még nem.
papa.49
@Yoda69: A seggre esés következik hamarosan, ha leveszik az országot az EU lélegeztető gépről úgy járunk mint a ,,samu nadrágja,, összeesünk !!!
a helység kalapácsa
orbán viktor már egy jó ideje a saját karikatúrája - mind kinézetre (külcsín), mind szellemileg (belbecstelenség).

Ez a mostani kinyilatkoztatása sem ér egy fabatkát sem.
Bla-bla-bla...

www.youtube.com/watch?v=azdwsXLmrHE
a helység kalapácsa
Amúgy meg nem a magyarok állnak a saját lábukon,. hanem orbán viktor áll a magyar nép lábán.
orbán viktor kifosztotta, megnyomorította, a halálba üldözte a magyarokat - és más európai népeket is.
Ez egy határokon átívelő összeesküvés-gyakorlat, mert ez nem elmélet (ami nem létezik), hanem gyakorlat (ami nagyon is létezik) - AZ ORBÁN-TERV
Desischado
Érdekes, én ebből semmit sem tapasztalok. orbánéknak biztos király, nekem és a többi honfitársamnak nem annyira. Bárcsak állna már fel az ország, mert akkor ti repülnétek? És mi ez a királyi többes a dádétól?
a helység kalapácsa
A képhez: két dagadt disznó, meg a hülye kurva.
Vannak csajok, akik vonzódnak a hatalomhoz.
A hülye kurva lehet, hogy sokat tanult, de egy politikus mellett visszazüllik hülye kurvává.
És leszop mindenkit, aki hatalmon van, mert izgatja a hatalom birtokosa.
Az ilyenek nem kérdőjeleznek meg semmit, nekik a non plus ultra faszának a szopása a non plus ultra.
Tudom, hogy ez primitíven hangzik, de ez van - a maga primitívsége mentén.

Amúgy orbán viktor egész családja elmehet a büdös picsába, mert senki nem tárja fel a hiányosságokat, hanem összezárnak, és védik a hallgatásukkal a védhetetlent.

Egész Európában nem történhetne ilyen.
orbán viktor MINDEN DEMOKRATIKUS európai ország törvénye szerint már régóta börtönben rohadna tényleges életfogytig.
EZÉRT nincs demokrácia Magyarországon!
lampa laz
A szájszagod mellett most már a lábszagod is rettentően büdös, a tetteidről már nem is beszélve.
bakegya
"rekordgyanús"-vagy vicctor-DE A GYANÚ ÁRNYÉKÁBA SE FÉRHET A TE MAGYAR GAZDASÁG FEJLESZTÉSED!-zsebre dolgozol néhány száz lábon állva vicctor-
papa.49
Ha végre jól pofán leszel verve csutigeci te már fel se tudsz tápászkodni remélhetőleg !!!
bence
@justhpeter: A legszomorúbb az , hogy még ezek után is ekkora létszámú hallgatósága van !
Ennyi barom ember egy ilyen kicsi országban , hát ez elképesztő !
simmering73
Miaf@szt csináltatok hét évig, ha még csak itt tartunk?
quadrocopter
No és hol a fenében van az azeri 7 millkó dollár - Genyó? Abból urizáltok parasztkám, amit a szociális, oktatási, egészségügyi kiadsokból "elspóroltok" - Genyó!
solidedge
Tévedés. A Fidesz és a sleppje állt talpra, de ha jobban a talpuk alá néznek a mi nyakunkon állnak.
quadrocopter
@durbincs: Neked itt kuss van, primitív nyálkás, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te f@szfej?
1bitang
"...Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll."
A mankót az EU (ellopott) pénze jelenti (azon kívül, amit tőlünk elrabolnak).
Macskaszem
Mivel orbán viktor a saját véleményét a magyarok véleményeként szokta aposztrofálni, most is hasonló dolog történt, az orbán family sajátlábon állásáról azt hazudja, hogy az Magyarország sajátlába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.