Már tizenhat éves kortól biztosítaná a szavazati jogot az LMP. Ennek érdekében alaptörvény-módosítási javaslatot nyújt be az ellenzéki párt.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki tömörülés szóvivője sajtótájékoztatóján közölte: a választójogot először a 2019-es önkormányzati, majd az Európai Parlamenti választásokra terjesztenék ki. Hangsúlyozta: kezdeményezésük a passzív választójogon nem módosítana, vagyis továbbra is tizennyolc éves kortól válhatna valaki jelöltté.

Beszámolt arról is:

Ausztriában és Skóciában is tizennyolc éves kor alatt biztosított az aktív választójog, míg például Málta vagy Észtország a helyi választásokon ad lehetőséget a fiataloknak a véleménynyilvánításra.

Apostol Klaudia, az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő társelnöke szerint a változtatás aktivizálná a fiatalokat a közügyek iránt, a mindenkori kormányokat pedig arra kötelezné, hogy ezt a korosztályt is képviseljék.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Pixabay cco

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Aztán már átveszi Kósa ötletét is, szavazzanak a szülők a kiskorú gyerekek helyett, az idősek pedig már ne szavazhassanak. (mert hülyék?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@ittott: azért vigyázz hogy a béjla meg ne tudja!!!
namihami
A KDNP szerint már a méhmagzat is ember. Akkor adjon be az LMP, karöltve a KDNP-vel, egy olyan módosítást, hogy azoknak is legyen szavazati joguk.
De ne álljunk meg félúton. A spermium és a petesejt is lehessen szavazó, persze az aktusonként többmillióból csak egy, erre a célra kiválasztott kapja meg a jogot.
Ez a szerencsétlen brigád még mit fog kitalálni?
reagens
@Eriksson: Ragozhatod a dolgot, de a buta analfabéta az akkor is buta analfabéta marad.
ittott
@CsipkeRózsa: bizony. én már a kenyerem javát megettem, és sajnos tudom, hogy rajtam kívül hány vén hülye van. sajnos erősen nyomulnak a fiatalok. kutyából nem lesz szalonna. hülye-gyerekekből, meg legfeljebb ökör. de az címeres
Eriksson
@reagens: Nem az iskolázottságon múlik az élettapasztalat. Persze kivételek mindig vannak.
Veleda
Azok az időskorúak, akiknek csak az alap TV előfizetésre futja, egész nap a fidesz köntösbe csomagolt kereskedelmi csatornákat nézik. Tömik az agyukat a kormány propagandával. Lásd Őcsény. Na ezektől mit várhatunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.