Egy Kanadából Dubajba tartó civil utasszállító repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit csütörtökön fél 12 körül a NATO Integrált Légivezetési Központ – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket
Fotó: Pixabay

A közleményében azt írták: a Gripen pár az utasszállítót a magyar határnál elfogta és elvégezte az azonosítást. Az elfogáshoz a szolgálat gépeinek át kellett lépniük a hangsebességet.

Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el, és a rádiókapcsolatot is felvette a magyar polgári légiforgalmi irányítással. A Gripenek a határig kísérték a repülőgépet, ahol átadták a román légierő készenléti szolgálatának, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, pont erre jo a Gripen es nem tobbre... Ugyan mit csinaltak volna, ha tenyleg gaz van?
Ezeknek a diszrepuloknek pont annyi ertelme van, mint azoknak az ettermi felvezeto hosteseknek, akik a bejarattol odavezetnek a 3 meterre allo, nevre szoloan lefoglalt asztalomhoz,. A kabatot nem veszi el es nem teszi a ruhatarba, rendelni nem lehet tole, csak bazsalyog rad, mint falusi kislany az angol retyora.
Pont erre jok a Gripenek is...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Klassz, hogy ezek a Grippenek már minden nap résen vannak. Egyébként mii van a bombával?
namihami
Akkor bízzunk, bízhatunk abban, hogy egy háborús konfliktus esetén minket kizárólag utasszállítógépekkel fognak támadni?
Honi pilótáink mára komoly kiképzést mondhatnak a magukénak szinte minden tipusú személyszállító repülőgép sikeres elhárítása terén.
Egyéb, katonai célú gépek még hagynak némi kivánnivalót, de evés közben jön meg az étvágy.
Clavigo
@namihami: :) :) :)DDDDD :) :) :) Na hallod !! Hátha még bevezetik náluk a Rózsafúzér "levegő-levegő" típúsát is...Szem nem maradna szárazon ahatástól,eredménytől..
karma1
@simmering73: Koszonik szepen, azt nem tudtak kienekelni az utasszallito csomagterebol, igy hagytak a francba...:o)))
Kookas
@simmering73: nekem is ez ugrott be mert ha bomba akkor el kísérni a reptérre és utána mehet a matatás! de nem mi át kísértük őket...oszt robbanjon román honba ...
Pálinkás Pál
Ez a hír kamu...ha ilyen fenyegetést kap egy repülő,azonnal a legközelebbi reptéren leszállítják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.