A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt is a Kossuth térre invitálja híveit a nemzeti ünnepen.

Nagy, közös tüntetést szerveznek az ellenzéki pártok október 23-ára
Kép: Youtube

Az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását követeli közös tüntetésen a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei – adta hírül a HVG.

A Közös Ország Mozgalom közleményében azt írja, az LMP csatlakozása még egyeztetés alatt van, a Jobbik viszont biztos, hogy nem vesz részt a megmozduláson.

Október 23-án 16:30-re a Kossuth térre hívtuk a választási rendszer megalkotásában részt vevő pártokat és azokat a civileket, akik eddig is az igazságtalanságok megszüntetésén munkálkodtak, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt

- olvasható az esemény Facebook-oldalán.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Csizmás Kond: A fityfasz mit csinált ellenzékben?Igaz,ők fel is gyújtották Budapestet.Mindig ez a kurva kettős mérce!:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Lám-lám egy-egy közös cél érdekéban csak össze lehet fogni. Hát ilyen lenne a 2018-as választás is. Ne tessenek finnyáskodni és egymásra köpködni, hanem előállni egy "szupermennel", vagy "szuperhölggyel" és vállt váll mellet küzdeni és járni az ország sötét részeit!!! Sok sikert!!!
Csizmás Kond
" A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt is a Kossuth térre invitálja híveit a nemzeti ünnepen."
...vagyis tüntetnek az ünnep ellen ???
hetöndöe
@Csizmás Kond: A fityfasz mit csinált ellenzékben?Igaz,ők fel is gyújtották Budapestet.Mindig ez a kurva kettős mérce!:-)
elnyomott
A jobbikosok nem tudnak kulturáltan tüntetni, nem is hiányoznak.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 15:51
Nem az ünnep ellen szervezik a tüntetést. Az Orbán kormány kormány ellen szervezik a demonstrációt. Valószínűnek tartom, hogy a 2006-os eseményeknél lényegesen szelídebb
formában fog lezajlani, mivel van némi különbség a Fidesz tábor és az ellenzéki tábor módszereiben.
hetöndöe
@Csizmás Kond: A várost meg nem is gyújtották fel ugye?Most meg ők építenek kerítést az "ünneplő tapsoncok" köré,vagy nem láttál mostanában közvetítést nemzeti ünnepekről?Akinek nem tetszik a pofája be sem engedik.Persze tudom,azt is megmagyarázod,hogy a föld lapos.:-)
Donáld Tramp
Ha lesznek 15-000-ezren az már oké, bár megkezdődőtt a suli az + 10-ezer ..Naaaa kiváncsi leszek...
Csizmás Kond
@hetöndöe: ..nem voltam ott ezért pontosabb meghatározást nem tudok mondani a gyújtogatókról...azt viszont tudom, hogy Orbán nem gyújtogatott...a többit lehet variálni.
...és kerítés...az akkori csak az elitet vette körül, a mostani minden kit aki ott akar lenni.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: a kormány ellen bármikor tüntethetnének...viszont a meghatározott napokon történt cselekmények a nap jelentőségére utalnak.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Nagyon hiányosak az információid,inkább a fantáziavilágodra támaszkodsz,mint minden fideszes,nem is vitáznék tovább,mert akkora blődségeket írsz,mint Rezsi Szilárd,a nemzet ogréja és főbunkója.:-)
Tehát ha Orbán nem gyujtogatott,akkor senki nem gyújtogatott.:-)Jó duma.:-)
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 16:18
Éppen a nap jelentőségére miatt, az egykori hősök példájára hivatkozva lehet és kell felhívni a figyelmet, a jelenlegi illiberális, fékek és ellensúlyok nélküli kormány visszaéléseire.
Sziszifusz
@Sziszifusz:
Jelentőségére, helyett jelentősége
Nessy
Anno október 23.-án csak egy beszédet akartunk meghallgatni a Bem téren, este eldördült az első lövés a Rádiónál. És 25.-én már lőttek bennünket a Kossuth téren!
2006-ról csak annyit, hogy hetekig kempingeztek orbán hívei a Kossuth téren, és minden délután egy vezető fideszes, Orbán is, "gyújtó hatású" beszédeket tartottak. 22.-én békésen lehetett sétálni a Deák téren, megnézni a régi tankot, stb. Másnap délután aztán arcukat sállal, kapucnival takaró "tiszta tekintetű" ifjak elkezdtek randalírozni, kultúráltan kezdték ki a seggét ki az egyéb "apróságát" mutogatni a kamerának, aztán jött a vandál viselkedés. Kővel dobálás, kuka borogatás, barrikád építés, autó gyujtogatás.
De még előtte Budaházy "hívására" megtámadták a Tv székházat, ahol hősiesen ellopták, ami elérhető volt, meg egy kis gyújtogatás, rendőr verés.
Ezt a rövid kronológiát Csizmás Kondnak küldöm.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...nem akarlak lelombolni, de a nemzeti ünnep nem a kormány ünnepe.
Az ünnepet egy megemlékezésként kéne megélni nem újrajátszásként. Ha valakinek gondja van a kormánnyal kezdejn tüntetni vagy forrongani de az ünnepet ne bántsa.
Csizmás Kond
@Nessy: ...köszi az erőfeszítésedet...
ami meg az ünnepet jelzi, Orbánék nem azért bontottak kordont, hogy az ünnep szerepét rontsák, hanem azért hogy ők is ünnepelhessenek ne csak az átvedlett kommunisták.
A maszkosok és a Budaházis ügy épp azt bizonyítja, hogy nem Orbánék a rendzavarók
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 17:33
Magyarországon az 1970-es évek eleje óta már-már hagyománya van a március 15.-i október 23.-i közterületi politikai vélemény nyilvánításoknak. Az aktuális kormányok szónokai a saját politikájukat párhuzamba állítva emlékeznek a múlt hőseire, az ellenzékiek szintén de ellentétes értelmezéssel. Ezt már megszokhattuk. Egyébként is ezek az alkalmak nem gyászszertartások, ahol csendesen, elmélyülten illő emlékezni.
reagens
Már előre látom azt a tömeget, ami összeverődik. Lehet, lesznek akár kétszázan is!
Most tényleg majd megint egy ünnepségen fütyülni akarnak? Szánalmas!
Tomegdemonstráció, az igen, de honnan szereznek tömeget?
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...márpedig emlékezni csak tisztelettel illik.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 17:45
Igen, de az Orbáni megemlékezések legtöbbször a kormány önfényezéséről szólnak, és ezt nem lehet tisztelni.
NaponTamas
Basszus nekem is kell egy sajàt mozgalom. Az lesz a jelszavam ,hogy mindenkinek legyen sajàt mozgalma és plaza-ja Így illik ,nem ?
Béla333
A kórus már gyakorol: összefogást, összefogást!
Tök ugyanaz, mint ha 2013-ban lennénk!
Manhattan
@bakcsubakka: Én sem a nagyfaluban élek, mégis, szinte nincs ellenzéki tüntetés nélkülem és barátaim nélkül.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...miért, ezidáig ki dicsérte a másikat ?
mackoka46
Tüntetgethetünk ez nem segít semmin se, nem fogja visszacsinálni a jogtipró törvényeit.
A gyomrukba kell gyalogolni. Elkéstünk már a tüntivel.
terlasz
@Csizmás Kond: "Orbán nem gyújtogatott" Folyamatosan ezt teszi! Persze, politikai vakság mellett is lehet teljes életet élni.
Csizmás Kond
@terlasz: ..rettenetes erős politikai szemüveggel rendelkezhetsz...
terlasz
@Csizmás Kond: Ezt azért nem gondolnám.
quadrocopter
"Itt az idő!" Kaszára-kapára-bészbólütőre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.