Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a harmadik negyedévben, közülük öttől követel a bírságokkal együtt 1 milliárd forint feletti összeget, egyikük egy magánszemély.

A NAV negyedévente teszi közzé azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

Íme, itt van a legnagyobb NAV-adósok listája

A harmadik negyedévben 90 adózónál állapítottak meg nagy összegű adóhiányt, közülük 36 társaság, 54 pedig magánszemély.

A lista élén a budapesti székhelyű Best Master Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, közel 1,4 milliárd forintos adóhiánnyal és közel 806 millió forintos bírsággal, a NAV vele szembeni követelése így mintegy 2,2 milliárd forint. Az összes követelést tekintve azonban megelőzi az ugyancsak budapesti Compact Holding Kft. több mint 2,6 milliárd forintos tartozásával, amelynek 856 millió forintos adóhiánya mellé 1,767 milliárd forint jogkövetkezmény társul. Rajtuk kívül még két cég tartozik a jogkövetkezményekkel együtt több mint 1 milliárd forinttal a NAV-nak.

A magánszemélyek közül a legnagyobb összeget, több mint 1,2 milliárd forintot Szabó Lászlótól követeli az adóhatóság, amelynek mintegy egyharmada adóhiány, a többi bírság. A jogkövetkezményeket is beleértve nagy összeggel tartozik Hoffer György (935 millió forint), Sere Géza Endre (764 millió forint) valamint Telek László (494 millió forint) is, akik az abonyi illetőségű Telek Lászlót kivéve mindnyájan budapesti lakosok. Rajtuk kívül 17 magánszemélynek van 100 millió forintnál nagyobb tartozása, a bírságokat is beleértve.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Van aki sose kerül fel az ilyen listákra, mert pl. a barátai hoznak egy olyan törvényt, hogy két vállalkozását (csak ötlet gyanánt : kaszinó) összevonhassa és máris milliárdokat vonhat ki az adózás alól.
Persze ez egy olyan példa, ami nálunk sose fordulhatna elő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Hiányoznak róla, akik a törvény erejénél fogva lopnak, rabolnak. Te feslett erkölcsű szégyentelen botrány ország mivé váltál pár év alatt.
division
@mackoka46: Attól hogy más is lop még nem menti fel azokat akik szintén lopnak.
mackoka46
index.hu/gazdasag/2017/10/12/milliardokkal_kevesebb_adot_fizethet_andy_vajna/
A vén fidesz fasz könnyen el van. Tőlünk abból a kevésből is mennyit le kell vonnunk, alig marad belőle, oszt utána jön a 27 % áfa meg jövedéki adó. Mocskos patkányok így a legkönnyebb, bár nekem nem volna gyomrom hozzá.
mackoka46
@division: Nem menti fel az igaz. Ebben az országban a feslett erkölcs a nyerő. Mennél aljasabb valaki annál kifizetődőbb. Orbán is megmondat: kevés beszéd hosszú kolbász. Hacsak nem a rendőrbotot értette alatta.
division
@mackoka46: Magyarország mindig is az adócsalásról volt híres. Nem véletlen vagyok büszke arra hogy enélkül voltam képes magasra jutni, miközben rengeteg adóval járultam és járulok a mai napig is a gazdasághoz, no meg sajnos az ingyenélők juttatásaihoz is.
tudode
Több is veszett Mohácsnál anno!!!
.
Ezek a videók 2012-ben kerültek fel a világhálóra!!!
..
Olajriport 2000-ből 1/3.
www.youtube.com/watch?v=5lKvNkxvtJU&t=66s
.
Olajriport 2000-ből 2/3.
www.youtube.com/watch?v=MrTTP76PHQ4&t=246s
.
Olajriport 2000-ből 3/3.
www.youtube.com/watch?v=8sypnKKbD4A&t=47s
.
Csoda, hogy KÉPTELEN MAGÁHOZ TÉRNI AZ ORSZÁG???
namihami
Van aki sose kerül fel az ilyen listákra, mert pl. a barátai hoznak egy olyan törvényt, hogy két vállalkozását (csak ötlet gyanánt : kaszinó) összevonhassa és máris milliárdokat vonhat ki az adózás alól.
Persze ez egy olyan példa, ami nálunk sose fordulhatna elő.
peterkelemen
Az ország legnagyobb adósa Orbán Viktor adócsaló és bűnbandája. Őket nem látom ezen a listán.
Eladott Ország
Azért azt se feledjük, hogy a NAV tökéletes bűnsegédje a kormány rabló, kisemmiző politikájának.
cikicakk55
Ezek a felsorolt cégek és emberek is bűnösek valahol,hogy ilyen pácba kerültek. Még azt is elhiszem,hogy a félre sikerült adóelkerülés nyalt vissza.Ám ezek az emberek megpróbálták. Dolgoztak valameddig,még a pénz,vagy annak a rengeteg adót tartalmazó nehéz megszerzése,vagy megtartása a gyenge,gyorsa gazdagodni akarókat levitte a becsületes úton. Túl keveset csaltak,vagy nem jól helyezkedtek. Lenyeg,hogy nem volt egy focimániás patrónusuk sem
Itt van a FideSS fehérgallérosai,akik ki sem próbálták a munkát,de tudták kinek kell tolni a pénzt ajhoz,hogy az csak szaporodjon. Ők bezzeg nincsenek a listán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.