Jövő hónap 10-én egy utalványon kapják meg az érintettek a novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot – értesült a Magyar Idők. A posta valamivel később kezdi a kézbesítést. A törvényi szabályozás szerint a 2017. novemberi nyugdíjprémium maximum összege 12 ezer forint lesz, legfeljebb ennyit kaphat egy nyugdíjas - derül ki a Magyar Idők birtokába került dokumentumból.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A nagy kérdés az, hogy a nyugdíjat hány % emelik, mert a példa szerint csak 0,9% Holott másról volt szó 1,4%-ról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A négy apostol, a következő három; Péter és Pál

S egyáltalán nem biztos, hogy ez már az utolsó hír

Az elmúlt napokban – elsősorban a múlt-heti Lázári hablaty nyomán cikkek garmada számolt be arról, hogy ártunk és qurmányunk miképp is kedveskedik a nyugdíjasoknak. Na jó olyan is volt, aki elmondta, hogy hát vannak bizonyos törvényi előírások, amit persze nem mindig szoktak betartani, illetve szokás szabadon értelmezni is. Nos legott számítások is készültek. Bár mint tudjuk a törvény az törvény, de a kiinduló adatokkal lehet játszani. Voltak optimista becslések és pesszimisták. Na jó; mint kiderült kevésbé optimisták. A napi.hu számol be párt központi napilapja híréről, melyben lelkendezve számolnak be róla, hogy a korrekciót és a prémiumot már 10.-én utalják (ja hogy a hétvége miatt ez az előírás azt nem említi), de azt nem említi (csak az eredményekből derül ki), hogy mind az emelés, mind pedig a prémium %-éa kisebb az eddigiekben szereplő legkisebbnél is!
szaboria1
A nagy kérdés az, hogy a nyugdíjat hány % emelik, mert a példa szerint csak 0,9% Holott másról volt szó 1,4%-ról.
RonaGyuri
@szaboria1: nos a post -om pont erről szól; nem írtam ki, de Varga első kiállása bizony majd kétszer ennyiről szólt, mind a kompenzáció, mind pedig a prémium vonatkozásában!
elnyomott
"A kormánynak törvényi kötelessége emelni, ez nem kegy, vagy extra jutalom a nyugdíjasoknak. A nyugdíjprémiumot a Bajnai-kormány vezette be 2010-ben kárpótlásként, amikor megszüntette a 13. havi nyugdíjat..."
mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a0900040.TV
lópicigáspár
Sose fog kiderülni, törvény szerint mi is járna, mert ugye honnan lehet a költségvetést erősíteni, közszféra bér- és nyugdíjas nyugdíj apasztása. Ez egyszerű reklámfogás jövőre. Ne legyenek illúzióink, április után majd lefaragják!
papa.49
@lópicigáspár: 1 hónap van addig az egész el is maradhat ))))))))))))
Nessy
@lópicigáspár: A "prémium" egyszeri kifizetés, az csak pr fogás a választás előtt.
A korrekció már érdekesebb! Eddig is fals inflációs adatokkal dolgoztak, most sem lesz másképp. Minél alacsonyabb a korrekció,annál kevesebb lesz a jövő kiadás.
Az utalvánnyal meg sokan jól járnak, ahelyett, hogy a 10000 forintot a nyugdíjjal együtt fizetnék.
Tavalyi évben az utalvány érték 27 milliárd, az össz költség 45 milliárd!!! Lehet gondolkozni, miért is nem a nyugdíj mellé fizetik!
Ettől függetlenűl már sikító frászt kapok, amikor valamelyik politikus elkezdi a huszonnégyezer forintot ragozni! Ez is olyan, mint augusztusi dupla családi pótlék bejelentés, amiről csak később derült ki, hogy ez a szeptemberi előre hozása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.