Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét.

A hírt Novák Katalin erősítette meg az MTI-nek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkárának elmondása szerint, azért döntöttek a nyugdíjprémium fizetése mellett, mert "a kormány törődik az idősekkel és megbecsüli őket", és természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték és segítik őket.

Novemberben megérkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkorrekció

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

"Magyarországon még soha nem volt nyugdíjprémium kifizetés, egyrészt azért, mert a korábbi kormányoknak eszébe se jutott, másrészt azért, mert a baloldal kormányzása rossz gazdasági és pénzügyi helyzet miatt esély sem volt erre" – mondta, hozzátéve: ma Magyarország erősödik, és szeretnék, ha ezt a nyugdíjasok is éreznék. Az intézkedés 2,6 millió embert érint.

A nyugdíj-kiegészítés célja, hogy ahogy eddig is, most is megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét és a tényleges éves inflációhoz igazítsák a nyugdíjemelés mértékét. Ez a kormány egyik fontos vállalása volt az idősek felé – hangsúlyozta az államtitkár.

A nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium összegének pontos meghatározásáról a törvényben leírtaknak megfelelő számításokkal hamarosan dönt a kormány, de az már biztos, hogy a novemberi nyugdíjjal ezek is megérkeznek.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
"A kormánynak törvényi kötelessége emelni, ez nem kegy, vagy extra jutalom a nyugdíjasoknak. A nyugdíjprémiumot a Bajnai-kormány vezette be 2010-ben kárpótlásként, amikor megszüntette a 13. havi nyugdíjat..."
https://mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a090...
Jozefina
Nénikék lehet menni orbánért imátkozni!! És csókolgatni a kezeit!! Ami jár az jár!!!
maci0427
Állítólag nem Minden Nyugdíjas kap "prémiumot" ..., például a Nők 40 -éves a Korhatár Előttiek...!!! Ez diszkrimináció lenne és 2018 -ban sokat fog számítani...! Ja és igazságtalan is lenne...!!! Gondolják át ezt még egyszer ha így van...!!!
Veleda
@maci0427: Hogy is van ez a diszkrimináció? erről nem olvastam. Lécci írd le.
maci0427
Állítólag valahol azt olvastam,hogy az kap csak prémiumot aki 2016 ban már nyugdíjas volt és betöltötte a rá irányadó tehát 63 évet ! És akkor kiesnek a prémiumból a Nők 40 évesei és a Korhatár Előtti "nyugdíjasok" ! Írjál valamit ha tudsz infót légyszi...!!!
Veleda
@maci0427: Kár, hogy nem nekem címezted a témát, előbb tudtunk volna értekezni. Hát annyi nyilatkozat volt ebben az ügyben, hogy csak a vasalóm nem erről beszélt. De amit írsz, az valami téves infó lehet, ebben a változatban nem olvastam sehol. A kifizetés egyik része az a visszamenőleges kifizetés, hiszen 2017 januárban csak 1,6 emelés volt. Namost aki évközben ment nyugdíjba, azt nem tudom, hogyan számolják el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél