Hatalmas szerencséje volt egy utasnak, aki a taxiban lett rosszul. Kiderült, hogy a sofőr korábban mentősként dolgozott, így meg tudta menteni az életét.

Császár Lajos az életét köszönheti annak, hogy pont egy volt mentő, Tóti Péter taxijába ült be. A férfi ugyanis rosszul lett, amikor a kocsi megérkezett, és a szakszerű segítségnyújtásnak köszönheti, hogy nem vérzett el.

Annak köszönheti az életét, hogy a taxis korábban mentősként dolgozott

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

„Elmentem bevásárolni, és éreztem, hogy baj lesz. A lábam fájt, zsibogott, alig tudtam járni. Ezért is hívtam taxit, hogy hazavigyen.” – kezdte a férfi, fekély van a l­ábán, ami a rossz vérellátás miatt csak nehezen gyógyult. 

„A Kőrösi Csoma térhez hívtak fuvarhoz. Amikor megérkeztem, akkor mondta egy úriember, hogy mindjárt jön az utas, de csak lassan tud járni. Tíz perc várakozás után már keresni kezdtem, ekkor megláttam a tükörből egy imbolyogva, sántikálva közeledő embert. Odatolattam, hogy segítsek beszállni. Kinyitottam az ajtót, és láttam, hogy falfehér az arca. "Nézze már, megint folyik” – mondta. Lenéztem, és ömlött a vér a lábából. Ezután összeesett. – mesélte a Blikknek a taxis.

Tóti Péter egykori mentőápolóként azonnal cselekedett. Látta egyből, hogy vénás vérzése van. Hívtam a mentőket, majd hozzákezdett az ellátáshoz: nyomókötést tett a lábára, és felemelte, így csillapult a vérzés.

Ez mentette meg Lajos életét. A férfi ugyanis rengeteg vért veszített, majdnem egyliternyit.

„Most már jól vagyok, bár lehet, hogy a lábamat már nem tudják megmenteni. A taxisofőrnek az életem végéig hálás leszek” – zárta szavait Lajos.

A sofőr kitüntetést kapott a taxitársaságától.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@elnyomott: ...ezekszerint fogalmad sincs mi a hivatás...
elnyomott
@Csizmás Kond: - a hivatás az, amivel visszaél a hatalom, hogy sokáig éhbérért is tudnak dolgoztatni. De a családok nem bírják a végtelenségig!
emerencia
Tessék csak "nyugodtan" silányítani a munkakörülményeket a munkahelyeken, emelni a nyugdíjkorhatárt, rontani ezerrel az egészségügyi ellátást! Amikor majd 4 hónap várakozási idő és több órás folyosói üldögélés után bejutottam az angiológiára, az öltöző ajtaján rettenetesen fekélyes lábak fényképe fogadott. Idáig fajulhat a lábfájás, ha az ember nem jut megfelelő kezeléshez! A doktornő a papíromra és a csúnya lábaimra nézve gúnyosan megkérdezte: emiatt küldték magát ide? Majd alapos vénaelégtelenséget állapított meg melyet államilag nem támogatott méregdrága gyógyszerrel és még tb-re is drága, nem megfelelő mennyiségű gyógyászati segédeszközzel kell kezelni és a lábamat gyakran felpóckolva pihentetni hátralévő életem folyamán, ha nem akarok egy idő múlva egyszerűen elvérezni. Éppen "jót" tesz neki a hatvan feletti 12 órás nehéz acélcipőben való járkálás. Orbánt nem zavarja, hogy vajon hány ember fog nyilvánosan vagy az otthonában egyedül elvérezni az ellátatlanság, az idők végtelenségéig tartó kegyetlen munkakörülmények, a szegénység vagy egyszerűen csak az élethosszig tartó munkaleterhelés miatt. Nemrég az egyik helyi áruházban is történt egy ilyen eset egy vásárlóval pedig már a háziorvosoknak szemrevételezéssel kellene kiszűrni és a megfelelő szakrendelésre irányítani még időben a veszélyeztetett embereket. Addig is jó, ha mindenki megtanulja az újraélesztés mellé a nyomókötés felhelyezését is mert egyre több ilyen esetre lehet számítani a "világszínvonalú" magyar egészségügyi ellátás és a még "világszínvonalúbb" magyar foglalkoztatás mellett. :-((((((((((((
Csizmás Kond
@elnyomott: ..te nagyon alul vagy képezve.
A hivatás valamely foglalkozás, pálya iránti hajlamot, elhivatottságot, e hajlam alapján választott foglalkozást, életcélt jelent.
elnyomott
@Csizmás Kond: - szemét alak vagy, a lényeget elhazudnád! De hiába erőlködsz, nem sikeredik!
Csizmás Kond
@elnyomott: ...a lényeg hogy fogalmad sincs...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.